Teme: 136
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
sve vodenice i oko vodenice se razlikuju a ostalo skoro isto na sve na lakat srna ćopava, srna okrenula i glada,arnautin ili turčin nišani na srnu i krstevi ,vezane sa lanac, pobijeni kamani, stozer kamen itd........ima trijest vodenice a na nijednu nema trag, ako je slomnjen neki znaci moze se poveze sa ostalo i to nema........
Zdravo svima
Ovako stoje stvari: Kao prvo hajde malo da kazem ono sto neki cute a neki jedva cekaju da cuju...
U to vreme kada je crtan ovaj plan nije bilo u blizini sela na sat hoda...Sve se nalazi na velikoj visini a voda je u to vreme bila dovoljno jaka da tera dva kamena.....Postojalo je sest vodenica samo su dve vredne pomena a ostale ne.....
Kada ides uzvodno prema vodenice MORAS da prodjes tesno mesto kao porta (kapija) i na jednom kamenu te kapije postoje tri rupe..... Iznad vodenice ima vada duga je... voda za u vadu prolazi pored , izmedju dva kamena i na njima znakovi putokazi.... sama vodenica se nalazi uz stenu a stena je puknuta (ima puklotinu odozdo do kraja gore) ...Ispod vodenice ima podkapina da mogu 8 coveka da sednu .... do vodenice tri psece dire i plecka?(ovde se u opisu razlikuje negoli u planu???) ..........e od ove vodenice sa 7 stepenika ides u vodenicu kod koje se nalazi srna i lovac.................Ukupno ima negde VIDLJIVIH znakova 6 (sest) kod prve ...........
Pozdrav
Alal vera KOSAC!!!!
ajde ljudi ....ko zna i ko je blizu neka pogleda...
MArsovac
Teme: 60
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Suprotiv Gavranovog kamena ima vodenica pripravljena uza stenu.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Kosač o čemu ti pišeš o kojim vodenicama............ovo li je za Gargovu vodenicu......ovo za sedam stepenika uredu srednji crven......
......
Zdravo Branko
Ovo sto sam napisao je iz originala(deo plana jer je podeljen... za ovaj deo je sve tacno ucrtano...a za dalje je kod drugog) uz ovaj plan ide pismo(opis) na glagoljici....e iz toga sam i ovo napisao...Samo osvrt na dve vodenice...Postoje mnogi opisi koji nisu ni slicni originalu..pominju nesto ali sve je to istrgnuto iz originala pomalo u svaki...Tako da budi siguran da sam napisao sve tacno kako je i na terenu....
Pozdrav
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Kosač kada imaš sve to i tamo piše koja je garga sa sedam stepenika srednji stepenik crven tu je prosečen kamen ,tri bresta itd...ali i piše gde je..........što je pisao Apiš sedam pruta,kuče šapka,plovka, nad vodenicu derep prosečen..........to su dve gargove vodenice a što piše po puno opisa Lazareva vodenica zvana gargova ili martinova zvana gargova ako i to računaš ja ti se izvinjavam zelim ti sve najbolje pozdrav............
Teme: 34
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Kosac pozdrav... Ja radim vec duze vreme na nesto sto moze da bude gargova... one stene sto sam postavio su u blizini tog mesta...pogledaj...upisano je pod ZANIMLJIVA LOKACIJA u LOkaliteti... Ima i presecen kamen...zovu ga Prosecenica... Tu je bio rimski grad...reci mi samo da li bi to moglo da bude to ili ne....
Teme: 60
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Da ima neko orginal odradilo bi se to odavno nebi se cekalo ni minut...
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
nezna se lokacija,,,,,,,belo gačička okolina pa vidi gde je to a druga je u darkovce...