11-01-2014, 09:17 PM
Himovicu poslao sam ti pp .vodenica gargova moja lepotica spolja ne radi jer je unistena ,ako me za nju pitas,ali ako me pitas za onu mermernu hajde da vidimo zajedno.
GORGOVA VODENICA
|
11-01-2014, 09:17 PM
Himovicu poslao sam ti pp .vodenica gargova moja lepotica spolja ne radi jer je unistena ,ako me za nju pitas,ali ako me pitas za onu mermernu hajde da vidimo zajedno.
11-01-2014, 09:48 PM
KOSI TI NEPOZNAEM TE A STACEMO ZAEDNO TREBA DA ZNAM KOSI DA NISI NEKO PREVARANT IZVINI MORAM TAKO ALI VIDIM AKO NEKO ZASLUSI A NE ODMA IDEMO POZ SVIMA
12-01-2014, 12:50 AM
Laki kes
kako sam te razumeo nasao si "blizu " te vodenice orla iskovanog sa polomljenim krilom a iznad vodenice ima mala livada a na livadi ima crno kamenje tu ima podosta znakova (ali nazalost to nije ova vodenica sto sam ja pisao)...Ne zelim da postavljam original...nije mi do dokazivanja...odmah cu ti reci da alke jos postoje....tamo moras da imas(za garga vodenicu) crnu reku ,belu vodu,suvi dol ,...jeste da iznad te vodenice na tri kusuma ima Gavran kamen ali ima i manastiriste i latinsko gradiste koje se zove.... sa leve strane uzvodno ima samo kamenje a sa desne strane sitna suma(gora)...u suvi potok voda ima samo kada je velika kisa tu ima jedna livada(samo jedna jer je sve u kamenu)..iz tog suvog dola kada kisa pada direktno pada u sinji vir...tu ti je i ta livada na kojoj........ali .... nije mi namera da solim nikome zeleo sam malo da se razvije konstruktivna polemika ali kad god pocne neka tema to ode u drugi pravac :o pa tako necu vise pisati o ovome... :-X P.S. Nije odradjeno ....(a ni ta tvoja nije odradjena...mnogo je intersantno i to) Veliki pozdrav svima 8)
12-01-2014, 03:07 AM
kakva sila Himovicu? KOsac ti znas mesto,sto ne kazes...kad vec neces da ides...
12-01-2014, 04:35 AM
Od Belogračik krenusmo do Lom palanku. Tu se ukrcasmo u ladju. Turci hoću uz Dunav a mi hajduci niz Dunav.Tu pogibe pop-Martin.Podjosmo uz Dunav do dva mesta ista....Zu se iskrcasmo i mi i blago.Krenusmo uz veliku reku i dodjosmo do VRZINU vodenicu.Tu otpočinusmo dva dana i odosmo do Ali-Uzunovu vodenicu i tu odmorismo.Odatle počesmo da krijemo blago...... sve do Gargovu vodenicu gde se krismo nedelju dana i vodeničara ubismo...............Odatle preko deda Nešino branište kroz prosečen kamen dodjosmo do čemerikovu poljanu.............
12-01-2014, 12:24 PM
Pozdrav svima na ovom forumu.sve si ovo tacno napisao kosac,postoje jos uvek alke,samo je jedna unistena gde je bio mali noz i ona loza je sad trenutno odsecena.ne govorim ovo po pricama iplanovima vec kako je na terenu, ima jos mnogo toga okolo,ako si nasao pravi gavranov kamen onda ti je lako za vodenicu spusti se ispo njega i ti si na vodenici?????videces i krat ako znas gde treba da bude ito ne jedan
12-01-2014, 01:02 PM
Orao nije sa slomljenim krilom vec ima nesto na njegovom desnom krilu inaravno da to nije gargova vec nastina vodenica kod koje imamo kucesku strapku. kao i 3kamena jedan na drugi na najgornjem oluk 1ped koji pokazuje nesto?od nastinu do uzunovu 120m.gargova na sredini....i td..........
12-01-2014, 01:21 PM
Nesto da kazem:
1. Gornji i donji Lom su daleko od Dunava ..(bugarski planovi pocinju od Bugarska sela i mesta..Vlaski planovi vuku na tu stranu..itd).. 2.Pop Marin je poginuo u mesto Petrinja ubio ga Vlcan sa strelu (pokarah me se za zlatoto...zaplaka Vlcan i naredi....) Tu je i sahranjen pop Martin a Ispod njega(groba) je pojas(kolana) njegov i u njemu planovi za velike skrivalice....Nacices sve njegove skrivalice kada naidjes na njegov pecat (znak iskovan - pecat Martinov).... Ali da ne ispadne da samo solim ovo je vise konstruktivno upoznavanje sa materijom i istorijskim cinjenicama....ako mogu malo da pomognem... Laki, orao sa strelom u krilu postoji na nekoliko mesta: jedno mesto je u Babin Zub ispod tri kladenca prema Toplom Dolu , drugi kod Pilja...treci u malu planinu itd..Nisam rekao niti pomislio da je to nestina vodenica ..ne nije! ako to znas treba da znas da je pravi orao onaj koji nema nista u kandzama...ali da ne "tupim" vise ....Mislim da vise necu komentarisati ovu temu .... Starca ne treba mnogo slusati....izlapi sa godinama ...ispari mu mozak
12-01-2014, 01:43 PM
ako nije tajna...kako bi trebao da izgleda pop martinov pecat?pozdrav
12-01-2014, 04:00 PM
Koji je po tebi pravi topli dol i babin zub posto vidim pominjes i malu planinicu neku ivise orlova na raznim mestima za razliku od svih ovaj je drugaciji.posali mi broj na koji da ti dostavim fotografije pa sam proceni sta ti se i koliko slaze sa tvojim originalom jer ovo radim telefonom i ne snalazim se bas najbole.
|
|
|