Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GORGOVA VODENICA
Ovako stoje stvari
Garga vodenica...ne nalazi se samo ona u planu... a to sto u opisima pise o njoj ..vec sam komentarisao...Veoma je tesko naci pravo mesto jer je veliki potez koji je nacrtan i opisan...Postoje nekoliko naziva sela ali nazalost sada tih sela vise nema....U Bugarskoj sam radio 15 godina po terenima i svako ce reci da niko jos to nije nasao( i reci da nije tamo) isto sam radio i po Makedoniji ali ni tamo toga nema ...sada polako kada se svega prisecam ...dolazim do nekoliko lokacija koje mogu biti to...Da ne objasnjavam nacin eliminacije mesta ...sve se svodi na dobrom podatku i onda traziz druge pojmove koji su u okolini...naprimer podkapina sa alkama i vodenica su udaljeni sat i po hoda a Sv.Nikola je cak na dva sata odatle ali na suprotnu stranu...itd.
Eto  to je sve povezano i lepo iscrtano ....Dovoljno je samo JEDNO  naci... Wink
Odgovori
Veliki poz      Kosac  I  uvjek pises dobro samo za malo nejasnie za GORGOVA VODENICE  pisi ako oces sat tacno toliko je posledno vreme je aktuelno i uborno reci BRATE SVI DA CITA STA JE ALI VERUJ DA JE TU POP MARTIN HIMOVIC  SAMO PISI STA IMA DO VODENICU  POZ
Odgovori
JA MISLIM DA IMA VODENICE GLAVNI U STAROJ PLALINU      7  PLU  2    = 9    ovo je orginal  pop martin himovic    KLUC VELIKI POZ SVIMA
Odgovori
JEDNA JE NA MALOJ PLANINI (MALA PLANA)
Odgovori
Pozdrav svima.zasto setoliko polemise oko gargove vodenice kad ni jedan od vas nemate pravi podatak(mislim onaj poslednji )staje kod nje sve uradjeno ikoja grupa hajduka.ovo vam govorim zato sto znam  to mesto imesto vodenice kao i mesto u okolini,rupa za gredu postoji nazalost prazna ,pukotina postoji ,garvanov kamen postoji,orlov kamen postoji kao iorao samo sto ne poleti rad boli glava na desnom krilu  drugi neka kazu sta ima,celo vreme komentarisemo oko svega a niko ne rece na forumu kako je vada Za vodenicu pokrivena sa plocama i gde jos ta voda ide.
Odgovori
laki kes dali snas vodenicu kada radi i kada neradi sta je bilo to vreme posto si pisao da svi pricamo razlicno  pisi i kad ne radi vodenicu da cujem taj pricu poz svima
Odgovori
NIKAD NECETE NACI VODENICU  I NIKO NEMOSE VERUJTE HIMOVIC I AKO JE ZNAM ALI SAM NEMOGU NEMAM< HRABROSTI POZ SVIMA
Odgovori
DOSTA SE PRICA KRAJ NEMA VERUJTE TAMO IMA VELIKA SILA    TO NECU SAD DA VAM PISEM DRGU PRILIKU POZ
Odgovori
DALI ZNA NEKO ZA KLESANI FILCANI  I STA DAJLE POZ SVIMA
Odgovori
POSTAVIOSAM  SLIKU VIDITE KRST KLESAN  U CRVENU STENU JE KLESAN AKO ZNA NEKO STA JE NEKA PISE POZ
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)