24-10-2012, 11:57 AM
(24-10-2012, 10:50 AM)banebeograd link Piše:[quote author=Novica link=topic=1326.msg9465#msg9465 date=1350992789]
E sad, ako robu uvoziš neplaćajući carinske dažbine i porez, a posto sam ja više od 20 godina tragač i vrlo dobro znam da si ti to radio u saradnji sa još nekim ljudima, onda činiš krivično delo Krijumčarenja
Ne znam kako radiš sada ali si se ovim sigurno bavio, to znam 100% jer sam bio neposredni svedok.
hihihihihi "novice" novice" koliko god da se trudis ti ne mozes da ne licis na ....sebe i lako te je prepoznati kako god da se trenutno ovde zoves hahah
obrati paznju na ovo sto sam citirao....
ti "ne znas kako sad radim" ali znas da ja svercujem aparate hiihihih
ti sve znas osim sto nista ne znas
tvoja stara boljka, javis se pod nekim novim nickom, mislis recices nesto pametno,
a na kraju....prc nista ne znas
u vreme kada si ti od mene dobo aparat/e/ ja nisam nista UVOZIO,
jer da bi nesto uvozio moras prvo da odes preko i kupis nesto,
pa to nesto moras da prenes preko granice i za to platis ili ne platis carinu i ostale dazbine,
ja to nisam nikad radio, aparate sam dobijao u sred beograda na "poklon"
i sa njima sam radio sta ja hocu po zelji, neke sam prodao , neke sam samo kao cin dobre volje i prijateljskih veza prosledio dalje, a neke sam i zadrzao za sebe
btw , da nisi mozda u to vreme kad si "bio neposredan svedok" bio nezadovoljan mojom uslugom ???
znam znam nisi naravno no dobro idemo dalje.
sto se tice garancija,
vec sam napisao pa samo treba da se potrudis da procitas sa razumevanjem, naveo sam i neke primere, linkove...
evo ti jos jedan primer,
kupci metal detektora koji kupe aparat preko ebay-a i slicnih on line shopova...
jel ti stvarno mislis da ceo svet pazari aparate kupujuci preko neta i svi su glupi jer im uvaljuju aparate za koje ne vazi garancija jer ih nisu kupili od nikole i slicnih hahaha
da ti opet ponovim, a ti ako ne verujes obidji stranice proizvodjaca,
na kojima ces moci da nadjes informaciju crno na belo,
pa tako tamo lepo stoji da na teritoriji cele bivse yuge, ne postoji ni jedan ovlasceni servis metal detektora ,
sto znaci da ti niko ovde ne moze popraviti metal detektor vec ga moze u slucaju eventualnog kvara proslediti u neki od zvanicnih servisa tog proizvodjaca.
pardon , moze da ga nikola i njegovi kosmonauti otvore i vezbaju na njemu pa da ti bude kao nama da vracamo xteru 3 puta na reklamaciju jer ekran i dalje brlja i tako sve dok se ceo aparat nije zamenio
ko veruje da kod nas ima majstora kojima su najveci svetski proizvodjaci otkrili neke servisne tajne i koji su savladali tehnologiju minelab gpx ili xp deusa i koji mogu njih da servisiraju taj sigurno veruje i u deda mraza i bozic batu
[/quote]
Znam ja dobro kako je to išlo (ili i dalje ide), zna i pola foruma tako da ovaj tvoj prijatelj bobatajson i neće baš profitirati od prodaje informacija o tebi.
Aparate si, kažeš, dobijao u Beogradu i prodavao. Upravo si javno priznao krivično delo. Evo, opet ti citiram KRIVIČNI ZAKONIK RS, ČLAN 230, tačka 2:
(2) Ko se bavi prodajom, rasturanjem ili prikrivanjem neocarinjene robe ili organizuje mrežu preprodavaca ili posrednika za rasturanje takve robe,
kazniće se zatvorom od jedne do osam godina i novčanom kaznom.
Ovo ti je još gore nego da si lično prenosio preko granice.
Kupovina preko internet prodavnica je legalna kao i svaka druga i garancija je validna ukoliko je ta prodavnica ovlašćena od strane uvoznika da je izda ili overi. Kupovina preko eBay-a je takođe legalna u nekim zemljama, ali pošto je u pitanju uglavnom polovna roba kupac mora da računa da garanciju ili neće imati ili će ona biti važeća u kraćem vremenskom periodu u zavisnosti od toga kada je prodavac kupio robu. Nadam se da si zadovoljan odgovorom.