(22-10-2012, 12:50 AM)banebeograd link Piše:[quote author=mincic link=topic=1326.msg9361#msg9361 date=1350744675]
detektor je kao i druga roba . Potrebno je jedino da postoji registrovano pravno lice koje ima registrovan carinski broj . To je sasvim dovoljno za uvoz neke robe .
E sad to je to ALI niko ne moze spreciti nekoga da UVEZE taj isti proizvod ukoliko ima uredan racun od strane nekog drugog distributera . a pogotovo ne moze da ga spreci da taj isti proizvod proda .
A drugare iz AXISA naravno nervira crna berza . EE sta cete takva nam drzava , smanjite malo cene ako ste distributeri i cepajte . Bane ce ostati bez musterija i vi cete pobediti . cista ekonomska logika . A ako ne mozete onda i niste neki distributeri.
hahahah bravo mincicu ti si jedini ukljucio mozak i dosao do nekih pribliznih istina,
ovi sto pokusavaju da brane neodbranjivo u stanju su da po forumima menjaju i zakone i da tvrde da su samo oni bogom dati da prodaju metal detektore u srbiji hahah
znas oni jedini mogu da kupe od preko, oni jedini mogu da otvore firmu ovde, oni jedini mogu i da prodaju detektore po srbiji ,oni jedino znaju kako se placa carina, porez,
samo ne mogu da se sete gde su to videli u zakonu hahah
e sad posto si se potrudio evo da ti i ja malo dam pravih informacija koje nikad neces cuti od "bogom datih"
svi proizvodjaci metal detektora vise vole kupca koji dodje i donese love za 200-300-400 nego za 2 detektora,
pa tako /dajem samo primer, ne tacne cifre/ za jedan detektor platis 1000,
za 12 platis ih 900 po komadu,
za 36 komada platis ih jos manje po komadu ,
a za 200 detektora dobijes rabat i 40-50%
TO JE ISTINA
a ne ona sarena laza o "preporucenim cenama" koje jadni zvanicni distributer ne moze nikako da smanji hahah
hebiga treba kupiti i vise detektora pa da mozes da radis , a ne kupis jedan pa kad taj prodas uzimas 100% avans pa ljudi cekaju 4-5 meseci na minelab 4500 hahah
evo videces uskoro kako ce cene metal detektora da padaju jos , samo dok se vratimo sa puta,
osecam da ce neki "zvanicni" da predju na veleprodaju robe siroke potrosnje /cuo sam da su im pegle posebno interesantne/ kad cena deusa bude jos jedno 20-30% dole
[/quote]
Tvoje infantilne fore su mi jako zabavne ali sa psiholoske tacke gledista vrlo zabrinjavajuce jer koliko se secam kada smo se jednom sreli ti si covek u srednjim godinama, a ovo su komentari 12-godisnjaka. Na ovom nivou nisam vodio raspravu jos od osnovne skole - ovo me vraca u detinjstvo.