Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SNIZENJE CENA METAL DETEKTORA XP, GARRETT, TEKNETICS, MINELAB
(22-10-2012, 10:16 PM)metaldetektori.rs link Piše:Ovo nisu dileri nego neki sverceri kao i ti. Ovaj Italijan je ozloglaseni prevarant koga su tuzili skoro svi proizvodjaci detektora.
Cudno da si odabrao njega kao primer.
hahah jeste jeste, svi su sverceri, samo si ti regularan, nije to ni tako tesko s obzirom na kolicine koje prodajes mozes uvek da se opustis i platis carinu na sva tri detektora koja mesecno uvezes  Smile
Odgovori
(22-10-2012, 10:18 PM)metaldetektori.rs link Piše:Da to je tacno, samo moja garancija vazi u Srbiji.
heheh dokle ces bre da obmanjujes ljude aaaa
ne postoji TVOJA GARANCIJA
postoji FABRICKA GARANCIJA  sa kojom ti imas veze isto kao i sa servisiranjem spejs satlova i apola.
tvoje ime  NE POSTOJI NIGDE  kao zvanicni serviser, pa samim tim od tebe niko i ne ocekuje da ces nesto da popravis,
vec samo kao golub pismonosa da pokvareni detektor prosledis u ZVANICNI OVLASCENI SERVIS
isto onako kako to radi i svi drugi dileri sirom evrope koji nemaju servis ...
Odgovori
(22-10-2012, 10:21 PM)metaldetektori.rs link Piše:Ne znaju, ajde obavesti ih!
necu ja nikoga da obavestavam,
ja sam svoju ponudu dao,
obavesti ce te tim melori kad napravi matematiku na kraju godine hahahha
Odgovori
(22-10-2012, 10:25 PM)metaldetektori.rs link Piše:Tvoje infantilne fore su mi jako zabavne
znam ja da su tebi one kolicine poprilicno daleke od stvarnosti i da ti deluju kao fora Smile
Odgovori
(22-10-2012, 10:27 PM)metaldetektori.rs link Piše:Ja sam ovlasceni distributer i serviser Minelab-a. Svaki distributer ima obavezu da obezbedi servis za odredjene kvarove. Ti to naravno nikad neces znati jer nikad neces biti distributer.
Ti i tvoj ortak ste oni koji prodaju aparate, a onda kada ih ljudi zovu za servis - izbegavaju ih. Tvoji kupci su me vec zvali zbog toga.
hihihi , ma da lazu bre ovi iz minelaba i xp-a, nemaju pojma da su ti dali da budes serviser,
eto lazu i na sajtu  hahah

ps.moji kupci se tebi nikad nisu javili iz prostog razloga sto ne zele da cekaju par meseci da im isporucis aparat nego uredno dodju i svaki detektor pazare u roku od odma hahah
Odgovori
(19-10-2012, 11:37 PM)banebeograd link Piše:"novice"  Smile
registrovao si se na sajt tacno 24 minute pre nego si napisao svoj prvi post i od svega sto si za tih 24 minute procitao na celom forumu ono sto je privuklo tvoju paznju je bas ovaj moj oglas hahah

"novice"  Smile
brkas znacenje pojmova kao sto su servis, garancija, distributer, prodavac i slicno a iako nemas pojma o temi sugerises sta je istina a sta nije,
sa vama internet legalistima i poznavaocima svega od prava, psihologije do kvantne fizike "najbolje obozavam" da razmenjujem stavove...

nadam se da ti je predhodno pisanije na temi malo otvorilo oci , ako nije pitaj sta ti jos nije jasno

usput "novice" Smile...
[quote author=Novica link=topic=1326.msg9306#msg9306 date=1350670942]
Samo proizvodi koji su prodati od strane ovlascenog prodavca Garetta i overeni od strane njega imaju fabricku garanciju. Fabricka garancija, uzgred, znaci da se za servis morate obratiti fabrici, pravu garanciju po zakonima Srbije izdaje uvoznik i on je odgovoran za kvalitet robe i servisiranje u garantnom roku, a ne neka tamo fabrika bilo gde u svetu.
ajde sad posto ti poznajes tu materiju kako kazes,
reci mi kako ce i koji od uvoznika da servisira nesto za sta NE POSTOJI SERVIS na teritoriji cele bivse Yuge ,
kao sto je slucaj kod nas sa metal detektorima????

ajde majstore bas bi voleo da mi ti objasnis koji je to uvoznik metal detektora i serviser istih,
i koji je to ovlasceni servis metal detektora u srbiji,
navedi  mi samo jednog takvog , ne moras vise...

"novice" Smile odgovor je NE POSTOJIIIIIIII

idemo dalje

fabricku garanciju ne daje nikakav uvoznik, jer da je tako zvala bi se uvoznicka garancija a ne fabricka
isto tako garanciju ne daje ni prodavac , jer bi onda bila trgovacka garancija,
jer da je tako to bi znacilo da uvoznik ili prodavac ima adekvatan servis za konkretnu robu,
a to nas opet vraca na vec gore pomenuto odsustvo takvog servisa na nasim prostorima,
zato ti ponavljam
garanciju daje PROIZVODJAC, ili ti FABRIKA, zato se i zove FABRICKA GARANCIJA a overava je trgovac iz MALOPRODAJE
uslovi te garancije su predmet dogovaranja zastupnika, distributera i prodavaca odredjene robe.

pa tako tvog brata ne moze niko da tereti ako u kutiji malbora ima jedna cigara manje ili ako neko umre od raka pluca,
jer se on kao davalac usluge ne moze teretiti za nesto sto po difoltu spada u oblast odgovornosti proizvodjaca

kad tvoj brat pocne da prodaje metal detektore u trafici, on ce da bi ih nabavio morati da ode kod nekog od distributera ili proizvodjaca,
pa ce tamo sa njima direktno da dogovori metodologiju kupovine i dalje prodaje,
pa ce isto tako da zna pod kojim uslovima i na koji nacin njegov pecat kao prodavca moze da bude merodavan kad se kod eventualnog kvara pojavi u servisu aparat i pripadajuci formular garancije.

"novice" Smile da ti jos jednom ponovim jer ces tako lakse da shvatis,

trgovina je USLUZNA DELATNOST , cija je ideja da dohodak stvara prodajuci robu u ispravnom stanju,
usput i da overi garanciju koja u slucaju eventualnog kvara u garantnom roku obavezuje PROIZVODJACA tj njegov SERVIS da robu dovede u ispravno stanje i vrati korisnku usluga tj kupcu
a kako konkretno ide celi proces od kupovine do eventualnog servisa mozes u mom slucaju da saznas samo na jedan nacin,
a to je da skupis malo love i kupis detektor,
pozzz
[/quote]

Vidim da se ovaj gospodin drznuo čak i da mi odgovori gomilom laži i gluposti pa evo da mu ja objasnim neke stvari:
Za organe Republike Srbije, odnosno Tržišnu inspekciju koja radi u sklopu Ministrarstva trgovine jedina validna garancija je ona koju daje uvoznik robe i on je jedini odgovoran za kvalitet i servis u garantnom roku. Njih ne zanima da li si ti nekim pečatom (očigledno prodavca koji nije ovlašćen za od strane proizvođača za prodaju na teritoriju Republike Srbije) overio neki papir koji je izdao neki proizvođač tamo u Americi jer kada neko dođe u inspekciju i žali se da pravno lice ili samostalna radnja koja mu je prodala robu ne poštuje uslove iz garancije inspektori idu kod tog prodavca, sigurno ne u Ameriku da vrše inspekciju u Garettu.
To je objašnjenje slučaja pod uslovom da ti robu prodaješ preko neke firme ili radnje.

E sad, ako robu uvoziš neplaćajući carinske dažbine i porez, a posto sam ja više od 20 godina tragač i vrlo dobro znam da si ti to radio u saradnji sa još nekim ljudima, onda činiš krivično delo Krijumčarenja koje ti objašnjavam u sledećet izvodu iz KRIVIČNOG ZAKONIKA REPUBLIKE SRBIJE:

Član 230, Krijumčarenje

(1) Ko se bavi prenošenjem robe preko carinske linije izbegavajući mere carinskog nadzora ili ko izbegavajući mere carinskog nadzora prenese robu preko carinske linije naoružan, u grupi ili uz upotrebu sile ili pretnje,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.

(2) Ko se bavi prodajom, rasturanjem ili prikrivanjem neocarinjene robe ili organizuje mrežu preprodavaca ili posrednika za rasturanje takve robe,
kazniće se zatvorom od jedne do osam godina i novčanom kaznom.

(3) Roba koja je predmet dela iz st. 1. i 2. ovog člana oduzeće se.

(4) Prevozno ili drugo sredstvo čija su tajna ili skrovita mesta iskorišćena za prenos robe koja je predmet dela iz stava 1. ovog člana ili koje je namenjeno za izvršenje tih krivičnih dela oduzeće se ako je vlasnik ili korisnik vozila to znao ili je mogao i bio dužan da zna i ako vrednost robe koja je predmet krivičnog dela prelazi jednu trećinu vrednosti tog sredstva u vreme izvršenja krivičnog dela.

Ne znam kako radiš sada ali si se ovim sigurno bavio, to znam 100% jer sam bio neposredni svedok.

Drugo je kada neko za svoje potrebe prenese nešto preko granice, to su, verujem, svi koji su bili u inostranstvu nekad uradili, a drugo je organizovano krijumčarenje.

kad već pomenuh reč "organizovano" sad mi pade na pamet da ovo delo koje ste vi vršili može da spada i u organizovani kriminal ako je bilo tri ili više učesnika, a jeste. U tom smislu, evo citata iz [b][b]ZAKONA O ORGANIZACIJI I NADLEŽNOSTI DRŽAVNIH ORGANA U SUZBIJANJU ORGANIZOVANOG KRIMINALA, KORUPCIJE I DRUGIH POSEBNO TEŠKIH KRIVIČNIH DELA

Član 3

Organizovani kriminal u smislu ovog zakona predstavlja vršenje krivičnih dela od strane organizovane kriminalne grupe ili njenih pripadnika.

Pod organizovanom kriminalnom grupom iz stava 1. ovog člana podrazumeva se grupa od tri ili više lica, koja postoji određeno vreme i deluje sporazumno u cilju vršenja jednog ili više krivičnih dela za koja je propisana kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna, radi sticanja, posredno ili neposredno, finansijske ili druge koristi.

Čestitam ti, ti možeš daleko da doguraš, gospodine, i ne samo ti prepoznaće se ovde još neki sa foruma.
Odgovori
jedno pitanje za legalne prodavnice vidim da ovde navodite primere zakone pravila i jos sto sta kako bi to trebalo da bude kod nas  i kako se to radi u svetu DOBROOOO
u svetu je sasvim normalno da kupis u prodavnici metal detektor na odlozeno placanje bez ikakvih problema koja prodavnica u srbiji ima tu mogucnost kada vam neko od potencionalnih kupaca spomene odlozeno placanje ko da vam je samar lupio u stvari teoretski ima mogucnost ali prakticno ni cak noris nebi uspeo da kupi na odlozeno placanje
jbt navodite primere koji vama idu u prilog kada nesto radis radi to do kraja i kako valja
garancija jeste bitna ali ne i od presudnog znacaja slazem se da garanciju daje proizvodjac metal detektora prodavac daje racun i garancija ide uz racun ajd sad recite mi gde u srbiji ima ovlascen servis metal detektora garancija vazi 2 godine garantujem da 99% detektora nema sanse da se u tom roku pokvare ma ne za dve godine vec za 5 godina nece mu biti nista nece imati nijedan kvar koji bi mogao biti otklonjen sa garancijom

KRIVICNI ZAKON REPUBLIKE SRBIJE uzimate kada kod vam se cefne citirate navidite pisete samo jednu stvar zaboravljate taj KRIVICNI ZAKON vazi za sve a svi vi bas po zakonu radite jeste al malo sutra

ja neradim nizakoga sam protiv svih vidim ovde je..te inteligenciju i otvarate duple troduple naloge i zastupate samo svoje interese pa eto da zastupim i ja malo moje interese
OVAKO  imam informacije o svim prodavcima i prodavnicama metal detektora i legalne i nelegalne znam odakle banebeograd dobija aparate znam kako radi prodavnica iz cacka znam kako funkcionise prodavnica u beogradu svi prodavci u privatnoj reziji i o vama imam kompletne informacije gde je tu moj interes PRODAJEM informacije ko ponudi odredjenu kolicinu evropske valute imace informaciju stopostotno tacnu informaciju ko odakle kome koliko kako zasto ko sa kim saradjuje kako stize roba ma sve  ....kontakt i ponude na pp ....
PS...
naravno u srbiji pobedjujes konkurenciju tako sto mu zapalis radnju a informacija o konkurenciji zlata vredi nema cenu
samo ozbiljne ponude pocetna suma vec od 999.99 eura najveca jedinstvena ponuda pobedjuje i dobija informejsn
pod sloganom zatri konkurenciju ne kvalitetnom ponudom vec na nas stari dobri nacin nek mu crkne krava ma nek pocrkaju sve krave ostace nam volovi dao bog ima volina kolko oces

Odgovori
(23-10-2012, 01:46 PM)Novica link Piše:E sad, ako robu uvoziš neplaćajući carinske dažbine i porez, a posto sam ja više od 20 godina tragač i vrlo dobro znam da si ti to radio u saradnji sa još nekim ljudima, onda činiš krivično delo Krijumčarenja

Ne znam kako radiš sada ali si se ovim sigurno bavio, to znam 100% jer sam bio neposredni svedok.

hihihihihi "novice" novice"  Smile koliko god da se trudis ti ne mozes da ne licis na ....sebe i lako te je prepoznati  kako god da se trenutno ovde zoves hahah

obrati paznju na ovo sto sam citirao....
ti "ne znas kako sad radim" ali znas da ja svercujem aparate hiihihih
ti sve znas osim sto nista ne znas
tvoja stara boljka, javis se pod nekim novim nickom, mislis recices nesto pametno,
a na kraju....prc nista ne znas

u vreme kada si ti od mene dobo aparat/e/ ja nisam nista UVOZIO,
jer da bi nesto uvozio moras prvo da odes preko i kupis nesto,
pa to nesto moras da prenes preko granice i za to platis ili ne platis carinu i ostale dazbine,
ja to nisam nikad radio, aparate sam dobijao u sred beograda na "poklon"
i sa njima sam radio sta ja hocu po zelji, neke sam prodao , neke sam samo kao cin dobre volje i prijateljskih veza prosledio dalje, a neke sam i zadrzao za sebe

btw , da nisi mozda u to vreme kad si "bio neposredan svedok" bio nezadovoljan mojom uslugom ???
znam znam nisi naravno no dobro idemo dalje.

sto se tice garancija,
vec sam napisao pa samo treba da se potrudis da procitas sa razumevanjem, naveo sam i neke primere, linkove...
evo ti jos jedan primer,

kupci metal detektora koji kupe aparat preko ebay-a i slicnih on line shopova...
jel ti stvarno mislis da ceo svet pazari aparate kupujuci preko neta i svi su glupi jer im uvaljuju aparate za koje ne vazi garancija jer ih nisu kupili od nikole i slicnih hahaha

da ti opet ponovim, a ti ako ne verujes obidji stranice proizvodjaca,
na kojima ces moci da nadjes informaciju crno na belo,
pa tako tamo lepo stoji da na teritoriji cele bivse yuge, ne postoji ni jedan ovlasceni servis metal detektora ,
sto znaci da ti niko ovde ne moze popraviti metal detektor vec ga moze u slucaju eventualnog kvara proslediti u neki od zvanicnih servisa tog proizvodjaca.

pardon , moze da ga nikola i njegovi kosmonauti otvore i vezbaju na njemu pa da ti bude kao nama da vracamo xteru 3 puta na reklamaciju jer ekran i dalje brlja i tako sve dok se ceo aparat nije zamenio
ko veruje da kod nas ima majstora kojima su najveci svetski proizvodjaci otkrili neke servisne tajne i koji su savladali tehnologiju minelab gpx ili xp deusa i koji mogu njih da servisiraju taj sigurno veruje i u deda mraza i bozic batu  Smile

Odgovori
(24-10-2012, 10:28 AM)bodatajson link Piše:prakticno ni cak noris nebi uspeo da kupi na odlozeno placanje

samo ozbiljne ponude pocetna suma vec od 999.99 eura najveca jedinstvena ponuda pobedjuje i dobija informejsn

ako ako tako mi i treba kad sam dobar  Smile ko ce koga ako nece svoj svoga  Smile

ps.jel moze onih 999,99 na neku kredu , ono kao dodzem ti brate ovo-ono ;D
Odgovori
(24-10-2012, 10:28 AM)bodatajson link Piše:jedno pitanje za legalne prodavnice vidim da ovde navodite primere zakone pravila i jos sto sta kako bi to trebalo da bude kod nas  i kako se to radi u svetu DOBROOOO
u svetu je sasvim normalno da kupis u prodavnici metal detektor na odlozeno placanje bez ikakvih problema koja prodavnica u srbiji ima tu mogucnost kada vam neko od potencionalnih kupaca spomene odlozeno placanje ko da vam je samar lupio u stvari teoretski ima mogucnost ali prakticno ni cak noris nebi uspeo da kupi na odlozeno placanje
jbt navodite primere koji vama idu u prilog kada nesto radis radi to do kraja i kako valja
garancija jeste bitna ali ne i od presudnog znacaja slazem se da garanciju daje proizvodjac metal detektora prodavac daje racun i garancija ide uz racun ajd sad recite mi gde u srbiji ima ovlascen servis metal detektora garancija vazi 2 godine garantujem da 99% detektora nema sanse da se u tom roku pokvare ma ne za dve godine vec za 5 godina nece mu biti nista nece imati nijedan kvar koji bi mogao biti otklonjen sa garancijom

KRIVICNI ZAKON REPUBLIKE SRBIJE uzimate kada kod vam se cefne citirate navidite pisete samo jednu stvar zaboravljate taj KRIVICNI ZAKON vazi za sve a svi vi bas po zakonu radite jeste al malo sutra

ja neradim nizakoga sam protiv svih vidim ovde je..te inteligenciju i otvarate duple troduple naloge i zastupate samo svoje interese pa eto da zastupim i ja malo moje interese
OVAKO  imam informacije o svim prodavcima i prodavnicama metal detektora i legalne i nelegalne znam odakle banebeograd dobija aparate znam kako radi prodavnica iz cacka znam kako funkcionise prodavnica u beogradu svi prodavci u privatnoj reziji i o vama imam kompletne informacije gde je tu moj interes PRODAJEM informacije ko ponudi odredjenu kolicinu evropske valute imace informaciju stopostotno tacnu informaciju ko odakle kome koliko kako zasto ko sa kim saradjuje kako stize roba ma sve  ....kontakt i ponude na pp ....
PS...
naravno u srbiji pobedjujes konkurenciju tako sto mu zapalis radnju a informacija o konkurenciji zlata vredi nema cenu
pod sloganom zatri konkurenciju ne kvalitetnom ponudom vec na nas stari dobri nacin nek mu crkne krava ma nek pocrkaju sve krave ostace nam volovi dao bog ima volina kolko oces

Vi gospodine očigledno aludirate da sam ja nečiji dupli nalog, a ustvari je više nego očigledno da ste to vi, ili ste jedan od učesnika ovog goreopisanog poduhvata. Vaša ljutita reakcija i činjenica da pišete iste neistine o garancijama kao i banebeograd i da pokušavate da ubedite ljude kako se detektori skoro nikada ne kvare i kako je to nevažno, navodi me na zaključak da vas je ono što sam juče napisao duboko pogodilo i ugrozilo vaše interese.
Kontaktirajte Tržišnu inspekciju pa proverite ovo što sam ja napisao o garancijama, i ne samo vi, nego svi. Telefon inspekcije je 011/ 361-43-34
KRIVIČNI ZAKONIK citiram doslovno, ne kako nekom odgovara nego kako ga je napisao zakonodavac. Ako vi mislite da sam nešto pogrešno citirao i objasnio, evo napišite. Takođe, ako mislite da i ovaj drugi prodavac krši neki zakon citirajte i vi član koji to tretira, forum je javan.

Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 7 Gost(a)