Teme: 7
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(20-10-2012, 04:51 PM)mincic link Piše:Stvar je u nacelu
detektor je kao i druga roba . Potrebno je jedino da postoji registrovano pravno lice koje ima registrovan carinski broj . To je sasvim dovoljno za uvoz neke robe . Odnosi koji su izmedju proizvodjaca neke robe i daljih prodavaca su samo njihovi . Prednost koju dobija neko ko sebe zove naziva ovlascenim prodavcem je ta da on ima posebne odnose sa glavnom distributerskom linijom i on ima neke privilegije kod samih proizvodjaca . Ta se prednost odnosi uglavnom na uslove servisiranja , jer on ima duznost da kupi odredjenu kolicinu originalnih delova za servis istih .
E sad to je to ALI niko ne moze spreciti nekoga da UVEZE taj isti proizvod ukoliko ima uredan racun od strane nekog drugog distributera . a pogotovo ne moze da ga spreci da taj isti proizvod proda . Pitanje je etike to . A etika u trgovini i nije najjaca strana . Svima je bitno da prodaju . Kupci su ti koji moraju birati kod koga ce kupiti . a Ovde se svadjaju oko cena . Jer su im cene nadute do bola . Moram reci da su im cene vise za minimum 250 E .recimo taj AT pro koji je navodno na snizenju je 470-490 eura NA KOMAD .i to je cena u skoro svim evropskim sajtovima. Njihova je sreca da mi zivimo u vukojebini od drzave pa oce da lamaju dinar na dinar , a to ga nigde nema . Bane se verovatno snalazi po bugarskoj ili madjarskoj za detektore vadi porez i ima dvadeset posto poreza nazad . Pa zato kaze da ima komision i nema prava da overava garancije . A drugare iz AXISA naravno nervira crna berza . EE sta cete takva nam drzava , smanjite malo cene ako ste distributeri i cepajte . Bane ce ostati bez musterija i vi cete pobediti . cista ekonomska logika . A ako ne mozete onda i niste neki distributeri.
MALA ISPRAVKA: Ja ne mogu prodavati detektore po cenama koje ja odredim. Kada potpisujete distributerski ugovor u njemu imate navedene preporucene maloprodajne cene koje se mogu smanjiti do odrenjenog procenta (najcesce 15-20%), a ako se pravi neka specijalna akcija za to se mora traziti dozvola principala. Ako se ne pridrzavate pravila koje odredi proizvodjac - gubite zastupnistvo!
Moje cene nisu "nadute do bola" vec verovatno najnize ili medju nizim u Evropi, kada se porede ovlasceni prodavci. Evo mog website-a www.metaldetektori.rs pa uporedite cene sa evropskim dilerima.
Evo vam i linkovi nekih nama poznatijih distributera i dilera:
http://www.viennadetectors.at/
http://www.abenteuer-schatzsuche.de/
http://regton.com/
http://www.joanallen.co.uk/
Pozdrav
Teme: 19
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
pozdrav
Ja se ispravio dole pa necu da se pravdam evo linkova pa neka se uporede cene
http://weekend-shop.com/shop5/index.php?...7c8db3be4a
http://www.imperio.dir.bg/_wm/catalog/in...14&dflid=3
http://www.metaldetectorpro.it/en/produc...RRETT.html
http://www.detection.com/garrett/atpro.html
ovaj poslednji nije evropski sajt ali je isporuka svetska i to sa deset poklona cena je 600 Usd to je po sadasnjem kursu 456.930 EUR
NARAVNO DA SVI RADIMO DA BI SMO ZARADILI . moje su zamerke da prosto neke cene moraju da prate svetske trendove . A komentarisao sam iz zelje da clanovima foruma objasnim vas spor . Pa necu direktno da vam se obratim da ne prozivam . Smatram da nema potrebe .
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(20-10-2012, 09:51 PM)mincic link Piše:pozdrav
Ja se ispravio dole pa necu da se pravdam evo linkova pa neka se uporede cene
http://weekend-shop.com/shop5/index.php?...7c8db3be4a
http://www.imperio.dir.bg/_wm/catalog/in...14&dflid=3
http://www.metaldetectorpro.it/en/produc...RRETT.html
http://www.detection.com/garrett/atpro.html
ovaj poslednji nije evropski sajt ali je isporuka svetska i to sa deset poklona cena je 600 Usd to je po sadasnjem kursu 456.930 EUR
NARAVNO DA SVI RADIMO DA BI SMO ZARADILI . moje su zamerke da prosto neke cene moraju da prate svetske trendove . A komentarisao sam iz zelje da clanovima foruma objasnim vas spor . Pa necu direktno da vam se obratim da ne prozivam . Smatram da nema potrebe .
Skoro svi linkovi koje ste naveli vode ka stranicama na kojima se nalaze Garrett detektori, a ja tu firmu ne zastupam i nemam informacije o njihovim proizvodima. Samo tvrdim da su moje cene Fisher, Minelab i XP aparata medju najnizim u Evropi iako moja firma, za razliku ovih koje su u zemljama EU, placa carinu pri uvozu.
Linkove koje sam ja naveo su sajtovi evropskih firmi koje zastupaju iste proizvodjace kao ja i sa njima treba porediti moju ponudu.
Sto se tice poslednjeg linka, iako se i on odnosi na Garrett sa koji ja nemam veze - ovo je americka firma, a cene svih roba, ne samo detektora, su znatno nize u Americi nego u Evropi. Pogledajte koliko vas kompjuter, TV ili patike kostaju u Americi i videcete o cemu govorim. Vecina proizvodjaca svih vrsta roba ima nize cene kada robu prodaju distributerima i dilerima u USA. Zasto je to tako - ne znam. Verovatno zbog niske kupovne moci stanovnika te jako siromasne drzave
BTW: ova firma koju ste naveli isporucuje samo na teritoriji USA (pise WE SHIP NATINONWIDE, a ne WORLDWIDE).
Na kraju moram da kazem da vas post nisam shvatio kao prozivanje niti nesto zlonamerno. Mislim da ce se svi sloziti da je ovo je apsolutno civilizovana razmena misljenja i argumenata.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Da dodam jos nesto sto se tice ove italijanske firme: Svima najdobronamernije preporucujem da ne kupuju od njih.
Na sajtu Fisher-a ima upozorenje koje se odnosi na par firmi u Italiji koje se predstavljaju kao Fisher dileri, a ustvari prodaju kineske kopije.
Evo upozorenja kopiranog sa Fisher sajta:
NOTICE:
To Italian Customers, Dealers, Distributors:
Fisher Products are made in the USA, in El Paso Texas.
There are some inscrupulous dealers maligning Fisher's good name in Italy. They are not and will never be Authorized Dealers of Fisher Research Labs' products. Only the dealers and distributors listed on this site, are authorized by the Fisher Company.
Hajka na vukove a lisice meso nose ;D...ukratko oko ovih dokazivanja ko je u pravu ! Dileri i prodavci trguju a tragači plaćaju...poneko se osreći a većina se nada ...MIR BRAĆO...MIR !!! STA ĆE DA RADE ONI POJEDINCI (JADNICI) ŠTO IZ STRAHA DA NE BUDU "REGISTROVANI" KUPE UREDjAJ LEGALNO KOD ZVANIČNOG DISTRIBUTERA BILO U MADjARSKOJ ILI NEMAČKOJ ( http://www.deepscan.de/) PA GA POSEDUJU I KORISTE....ŠTA SA NJIMA ? ONI NISU NIČIJI I OPET KRADOMICE KORISTE ISTI JER SU OPET ILEGALNI IAKU SU LEGALNI.... ŠTA TAKVI DA RADE ??? DA GA LEGALIZUJU..KAKO...KAO POČINIOCI CARINSKOG PREKRŠAJA JER NISU PLATILI CARINU ILI PAK NEMAJU TAJ DOKUMENT I TAJ FAMOZNI PDV...ZNAČI ..."ILEGALA"...KAO I SAM POSAO ILITI "HOBI" KOJIM SE BAVE !
A KAO REGISTROVANI ULAZE U SVE LISTE ZA POTENCIJALNE NALAZAČE NEČEGA I KAO TAKVI STALNO ILI POVREMENO KONTROLISANI I EVENTUALNO PRAĆENI ŠTO OD ZVANIČNIH ŠTO OD NEZVANIČNIH LICA I GRUPA I GRUPICA .
JA SAM LEGALISTA I OD UVEK SAM BIO ALI JE TO OVDE U OVOJ NAŠOJ ZEMLJI MNOOOOOGO TEŠKO BITI...KOD NAS RUŽA VETROVA DUVA SA SVIH MOGUĆIH STRANA
LEP POZDRAV I SVIMA SREĆAN RAD...I POŽURITE KOLEGE ZIMA ĆE USKORO ;D
Teme: 9
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Da dodam jos nesto sto se tice ove italijanske firme: Svima najdobronamernije preporucujem da ne kupuju od njih.
Na sajtu Fisher-a ima upozorenje koje se odnosi na par firmi u Italiji koje se predstavljaju kao Fisher dileri, a ustvari prodaju kineske kopije.
Evo upozorenja kopiranog sa Fisher sajta:
NOTICE:
To Italian Customers, Dealers, Distributors:
Fisher Products are made in the USA, in El Paso Texas.
There are some inscrupulous dealers maligning Fisher's good name in Italy. They are not and will never be Authorized Dealers of Fisher Research Labs' products. Only the dealers and distributors listed on this site, are authorized by the Fisher Company.Da banebeograd,kojim slucajem,nije kupio od Stefana XP Mita 2,skinuo nalepnice,pa zalepio od XP Gold Max-a ,itd??Bilo je takvih pojava u Srbiji pa se korisnici XP-a zalili da su im detektori znatno plici od orginalnih,sto Mito 2 nalazi sa 27 cm sondom,orginal XP nalazi sa 22,5 cm sondom.
Teme: 13
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Najbolje je kada se kaze da proizvodjac odredjuje cijene svojih proizvoda tj minimalne prodajne cijene. Pa sta reci kada kod nekih prodavaca na sajtu nema ni jedne cijene vec ih zoves telefonom da ih saznas i onda sa njima pregovaras o istoj. Sam proizvodjac nema uvida u nicije prodajne cijene i mogu se odredjivati kako ko hoce. Druga stvar je kada se cijene nalaze na web stranici, sto opet ni jedan proizvodjac ne trazi. Sto se tice samih cijena, znam da je jos prije nekoliko godina cijena GMP-a sa racunom bila daleko ispod 800 Eura.
Svaki prodavac zaradjuje otprilike 40-50% na svakom modelu, zavisno od statusa prodavca (prvog zastupnika neke drzave za tog proizvodjaca) tj koliko je dugo zastupnik i koliko komada narucuje.
Zato bi bilo bolje da se ovi prodavci (distributeri) ne pravdaju tamo nekakvim propisima proizvodjaca i sl.
Sto se tice garancija, ja vjerujem da, ako neko normalno radi nekakvim detektorom tj ne lupa sa njim kamenje, rimske cigle, ne ubija njime divlje svinje na terenu i ostale, sto vece sto manje divlje zivuljke, isti ce mu trajati jako dugo tj dosta van garancije od 2 godine a ako ga u medjuvremenu i polupa onda mu garancija svejedno nece pomoci, morace sam ili kupiti novi dio ili platiti popravku (ako je za popraviti), pa je onda nekom normalnom kupcu, kome je veoma stalo da ustedi 100 ili 200 ili vise Eura, u svakom slucaju bolje kupiti tamo gdje je jeftinije, nebitno da li aparat dobija sa garancijom ili ne...uuuffff, oznojih se ???
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(21-10-2012, 08:31 PM)MilanAT link Piše:Najbolje je kada se kaze da proizvodjac odredjuje cijene svojih proizvoda tj minimalne prodajne cijene. Pa sta reci kada kod nekih prodavaca na sajtu nema ni jedne cijene vec ih zoves telefonom da ih saznas i onda sa njima pregovaras o istoj. Sam proizvodjac nema uvida u nicije prodajne cijene i mogu se odredjivati kako ko hoce. Druga stvar je kada se cijene nalaze na web stranici, sto opet ni jedan proizvodjac ne trazi. Sto se tice samih cijena, znam da je jos prije nekoliko godina cijena GMP-a sa racunom bila daleko ispod 800 Eura.
Svaki prodavac zaradjuje otprilike 40-50% na svakom modelu, zavisno od statusa prodavca (prvog zastupnika neke drzave za tog proizvodjaca) tj koliko je dugo zastupnik i koliko komada narucuje.
Zato bi bilo bolje da se ovi prodavci (distributeri) ne pravdaju tamo nekakvim propisima proizvodjaca i sl.
Sto se tice garancija, ja vjerujem da, ako neko normalno radi nekakvim detektorom tj ne lupa sa njim kamenje, rimske cigle, ne ubija njime divlje svinje na terenu i ostale, sto vece sto manje divlje zivuljke, isti ce mu trajati jako dugo tj dosta van garancije od 2 godine a ako ga u medjuvremenu i polupa onda mu garancija svejedno nece pomoci, morace sam ili kupiti novi dio ili platiti popravku (ako je za popraviti), pa je onda nekom normalnom kupcu, kome je veoma stalo da ustedi 100 ili 200 ili vise Eura, u svakom slucaju bolje kupiti tamo gdje je jeftinije, nebitno da li aparat dobija sa garancijom ili ne...uuuffff, oznojih se ???
Ja druze ne drzim tezgu na buvljoj pijaci pa da se pogadjam o ceni sa svakim kupcem pojedinacno, mada verujem da to ni tamo ne moze. Moja firma je ozbiljna i nastojimo da potencijalnom kupcu na sajtu damo sto vise informacija o proizvodu.
Naravno, postoji hiljadu nacina da zaobidjes propise, ali krsiti pravila proizvodjaca koji ti je poklonio poverenje i dao ti priliku da ga zastupas je isto sto i zabiti noz u ledja nekom ko te hrani. Tako se radi biznis na Balkanu, zato smo svi mi ovde gde jesmo - na dnu, a oni "glupi zapadnjaci" sto postuju pravila su tamo gore gde cemo mi biti ako se opametimo. Iako nemas cene na sajtu, postoji vise nacina da principal sazna po kojim cenama distributer prodaje robu.
Gold Max Power je pre par godina MOZDA bio 800 EUR, to ne znam, ali sada je preporucena maloprodajna cena 990.
Vidim da takodje smatras da su garancije bespotrebne. Da je tako, nijedan proizvodjac na svetu, bilo koje robe, ne bi davao garanciju. Detektori se kao i svi drugi proizvodi, nazalost, kvare. Cak se i Mercedes, Rolex i Rolls Royce kvare. Detektori se nekada pokvare iako ne pipnes zemlju sa njima, a ako ti se npr. Deus pokvari, a nemas validnu garanciju ni dokaz da si kupio aparat od ovlascenog dilera, mozes da sednes i da places!
Po tebi treba kupiti aparat bez garancije, verovati da se nece pokvariti i nadati se da ce snaga vere odrzati detektor u ispravnom stanju.
Vera u pozitivan ishod je dobra stvar, ali deluje samo na ljude - ne na masine!
Pozdrav
Teme: 9
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Sto se tice samih cijena, znam da je jos prije nekoliko godina cijena GMP-a sa racunom bila daleko ispod 800 Eura.
Svaki prodavac zaradjuje otprilike 40-50% na svakom modelu.Pozdrav Milane,vidim da si dobro upucen u cene GMP-a,znaci da je banebeograd,zajedno sa ostalim kompanjonima,zaradjivao tih 40%-50% plus povracaj poreza posto su detektori izlazili iz Evropske unije,plus naplacivanje slanja krajnjem kupcu od 25-30 eura,uuuuuu lepa zarada,verovatno su takve prilike i sada.Legalno sa racunom kupljeni u nekoj drzavi preko,garancija je vazeca u tom delu Evrope i sve ok,usli u Srbiju nelegalno,nije placena carina i PDV,takva garancija ovde ne vazi osim u slucaju da se isti detektor posalje banetubeograd a on prosledi nabavljacu-ima stim sto se krajnjem kupcu naplacuje ponovno slanje preko granice i nazad.Mozda se samo reklamacija sonde ne naplacuje u zavisnosti o kojem se kupcu radi.Koliko videh kod Nikole,oni snose sve troskove slanja u fabriku ako ne mogu servisirati ovde,plus legalnost detektora.Ne slazem se da garancija nije potrebna,potrebna je uvek,moze se desiti kakva fabricka greska i sta tada,a desavalo se.Kupujte detektore od legalnog uvoznika i distributera kod nas u Srbiji gde su placeni carina i PDV,dobijete srpski racun i vazecu garanciju u fulu.
Teme: 13
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Bice da ste me obadvojica malo pogresno razumjeli.
@Metaldetektori.rs
Nigdje nisam pomenuo da je garancija nebitna, pa i ja na "blazenom zapadu" kada kupujem nesto obicno dokupim dodatnu garanciju na vise godina (zlu ne trebalo). Rekoh da je nasem narodu mozda bolje kupiti nesto sto nema (a mozda i ima) garanciju a pri tome ustedi koju stotinu Evrica, zavisno od cjenovne klase detektora. Sto se tice poslovanja, ne samo u Srbiji, u cijelom svijetu se mucka naveliko i nemoj misliti da ste vi propali zbog toga, niste, propali ste jer su to drugi tako zeljeli, ali to nije tema za ovo mjesto.
Trebao bi ti doci ovdje na zapad pa da drzis firmu i radis sve posteno...nestao bi za nekoliko mjeseci, zavisno koliko novaca imas na raspolaganju da bi neko vrijeme dotirao troskove. Pa ovdje najbolje zaradjuju racunovodje a ti si vjerujem pametan da skontas zasto bas oni . Napisao sam racunovodje jer ne znam tacno kako se na nasem zovu te osobe koje sredjuju finansije za firme (izvinjavam se ako ta rijec nije tacna ali vjerujem da znate na sta mislim).
Ovdje ti se radi (na zapadu) po sistemu, "Samo posteno pa onda u zatvor".
@I.Dzony
Sta banebeograd radi i sa kime to je njegova stvar. Ti vjerovatno aludiras na to da ja prodajem njemu detektore na kojima ja u polazu vec zaradjujem taj procenat koji si naveo i onda jos zaradim na povratu pdv-a. Da bih ja to mogao raditi vjerovatno bih morao imati prodavnicu detektora ovdje a ja je nemam...znaci, pogrijesio si u procjeni. Te procente moze zaraditi samo prvi uvoznik tj glavni zastupnik nekog proizvodjaca a gdje se isti nalaze ti provjeri, ja ne znam za sve ali nisam siguran da se i jedan nalazi u Austriji
|