Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SNIZENJE CENA METAL DETEKTORA XP, GARRETT, TEKNETICS, MINELAB
ma cim si clan tog udruzenja jasno mi je da govoris istinu Smile
mada nije na odmet da je ipak izneses i javno, bar ja nemam nista protiv...
Odgovori
"novice"  Smile
registrovao si se na sajt tacno 24 minute pre nego si napisao svoj prvi post i od svega sto si za tih 24 minute procitao na celom forumu ono sto je privuklo tvoju paznju je bas ovaj moj oglas hahah

"novice"  Smile
brkas znacenje pojmova kao sto su servis, garancija, distributer, prodavac i slicno a iako nemas pojma o temi sugerises sta je istina a sta nije,
sa vama internet legalistima i poznavaocima svega od prava, psihologije do kvantne fizike "najbolje obozavam" da razmenjujem stavove...

nadam se da ti je predhodno pisanije na temi malo otvorilo oci , ako nije pitaj sta ti jos nije jasno

usput "novice" Smile...
(19-10-2012, 08:22 PM)Novica link Piše:Samo proizvodi koji su prodati od strane ovlascenog prodavca Garetta i overeni od strane njega imaju fabricku garanciju. Fabricka garancija, uzgred, znaci da se za servis morate obratiti fabrici, pravu garanciju po zakonima Srbije izdaje uvoznik i on je odgovoran za kvalitet robe i servisiranje u garantnom roku, a ne neka tamo fabrika bilo gde u svetu.
ajde sad posto ti poznajes tu materiju kako kazes,
reci mi kako ce i koji od uvoznika da servisira nesto za sta NE POSTOJI SERVIS na teritoriji cele bivse Yuge ,
kao sto je slucaj kod nas sa metal detektorima????

ajde majstore bas bi voleo da mi ti objasnis koji je to uvoznik metal detektora i serviser istih,
i koji je to ovlasceni servis metal detektora u srbiji,
navedi  mi samo jednog takvog , ne moras vise...

"novice" Smile odgovor je NE POSTOJIIIIIIII

idemo dalje

fabricku garanciju ne daje nikakav uvoznik, jer da je tako zvala bi se uvoznicka garancija a ne fabricka
isto tako garanciju ne daje ni prodavac , jer bi onda bila trgovacka garancija,
jer da je tako to bi znacilo da uvoznik ili prodavac ima adekvatan servis za konkretnu robu,
a to nas opet vraca na vec gore pomenuto odsustvo takvog servisa na nasim prostorima,
zato ti ponavljam
garanciju daje PROIZVODJAC, ili ti FABRIKA, zato se i zove FABRICKA GARANCIJA a overava je trgovac iz MALOPRODAJE
uslovi te garancije su predmet dogovaranja zastupnika, distributera i prodavaca odredjene robe.

pa tako tvog brata ne moze niko da tereti ako u kutiji malbora ima jedna cigara manje ili ako neko umre od raka pluca,
jer se on kao davalac usluge ne moze teretiti za nesto sto po difoltu spada u oblast odgovornosti proizvodjaca

kad tvoj brat pocne da prodaje metal detektore u trafici, on ce da bi ih nabavio morati da ode kod nekog od distributera ili proizvodjaca,
pa ce tamo sa njima direktno da dogovori metodologiju kupovine i dalje prodaje,
pa ce isto tako da zna pod kojim uslovima i na koji nacin njegov pecat kao prodavca moze da bude merodavan kad se kod eventualnog kvara pojavi u servisu aparat i pripadajuci formular garancije.

"novice" Smile da ti jos jednom ponovim jer ces tako lakse da shvatis,

trgovina je USLUZNA DELATNOST , cija je ideja da dohodak stvara prodajuci robu u ispravnom stanju,
usput i da overi garanciju koja u slucaju eventualnog kvara u garantnom roku obavezuje PROIZVODJACA tj njegov SERVIS da robu dovede u ispravno stanje i vrati korisnku usluga tj kupcu
a kako konkretno ide celi proces od kupovine do eventualnog servisa mozes u mom slucaju da saznas samo na jedan nacin,
a to je da skupis malo love i kupis detektor,
pozzz

Odgovori
Ja nikada ne vredjam prvi.Dobro,ako ti sve znas,reci nam koja je to (tvoja ili nekog tvojeg saradnika)prodavnica,da i mi ne upuceni saznamo???Slikaj i prilozi taj orginalni racun koji dajes uz metaldetektor,t.j. orginalnu, overenu garanciju sa tvojim pecatom t.j. pecatom prodavca ovde u Srbiji.
Odgovori
Da dodam,kako bi ta ista fabricka garancija bila validna kod proizvodjaca detektora za potrebe koje sluzi.
Odgovori
ma ti pocnes da vredjas cim nemas neke argumente ,
100 puta sam te pitao gde je to o cemu pricas i u kom zakonu ali ti uvek izbegnes odgovor,
recimo gde se to AAS pominje u zakonu,
ili kako izgleda ta vasa dozvola za traganje koju izdajete tragacima
ili gde se to zabranjuje uvoz i posedovanje detektora...i uvek isto , nema gaaaa

pa zato i za tebe isto vazi,
skupi parice i dodji , a ti posebno ces kao stari saradnik da dobijes i poklon iznenadjenja

sta me pitas za garanciju, ne razumem te ?
zasto ne bi bila validna ?
aparat nije ukraden, kupljen je od neke veleprodaje, ja ga prodajem u maloprodaji
u slucaju kvara u servisnom roku
ja posaljem dileru, on posalje u fabriku,i to se resi
ili ti direkto posaljes u fabriku i isto se resi, sta ti tu nije jasno...
jel ti mislis da postoji neki treci nacin?
Odgovori
Argumenti

Da bi nešto bilo legalno mora da postoji ovo:

Назив: AXIS INTERNATIONAL
Пословно Име: AXIS INTERNATIONAL DOO ČAČAK
Статус: Активно привредно друштво
Матични број: 20476010
Правна форма: Друштво са ограниченом одговорношћу
Седиште: Општина: Чачак | Место: Чачак | Улица и број: Војводе Степе 271
Датум оснивања:12.11.2008
ПИБ: 105930711

ili nešto drugo, pošto toga nema svaka polemika na ovu temu je suvišna!

Kada budeš imao tako nešto možeš da kažeš da si legalan prodavac, dok to neuradiš nemoj više da se javljaš na ovu temu!
Odgovori
(20-10-2012, 12:13 AM)admin link Piše:Kada budeš imao tako nešto možeš da kažeš da si legalan prodavac, dok to neuradiš nemoj više da se javljaš na ovu temu!
auuu al si se ti unervozioooo,
pa kako da imam ovako nesto kad to vec postoji Smile,
dobro dobro
necu vise da se javljam na ovu temu dok tamo oko nove godine ne spustim sve cene za jos po 10-15-20% ;D
Odgovori
Pusti ti sada udruzenje,to ovde nije tema.Za parice se ne sekiraj,dobijes i cast od mene,kao i uvek.Aaaaa ne razumes za garanciju,razumes ti odlicno,samo vesto, svima nama,izbegavas direktan istinit odgovor.Nije bitno gde kupujes detektore i od koga nabavljas,bitno je,jesi li platio carinu i PDV drzavi Srbiji prilikom uvoza??Imas li validno ovlascenje distributera ili koga vec,da na teritoriji Srbije prodajes legalno metaldetektore??Ako ga legalno prodajes u maloprodaji, znaci da si ga legalno uvezao,plativsi drzavi Srbiji sve sto je potrebno,sto bi znacilo da imas legalnu prodavnici(kako ti rece,,komision")sa legalnim pecatom iste kako bi fabricka garancija bila reguralna ako se detektor kojim slucajem reklamira proizvodjacu?
Odgovori

[i]"reci mi kako ce i koji od uvoznika da servisira nesto za sta NE POSTOJI SERVIS na teritoriji cele bivse Yuge ,
kao sto je slucaj kod nas sa metal detektorima????

ajde majstore bas bi voleo da mi ti objasnis koji je to uvoznik metal detektora i serviser istih,
i koji je to ovlasceni servis metal detektora u srbiji,
navedi  mi samo jednog takvog , ne moras vise...

"novice" Smile odgovor je [b]NE POSTOJIIIIIIII"

Necu da produbljujem raspravu, sve je jasno, a i stvar preti da izadje iz granica dobrog ukusa. Samo moram da demantujem ovo oko servisa: MOJA FIRMA JE SERVISER DETEKTORA ZA XP I MINELAB I MOJ SERVISER POPRAVLJA APARATE KOJI SMO MI PRODALI, NARAVNO KORISTECI ORIGINALNE DELOVE. SAMO ZA POJEDINE VECE KVAROVE SALJEM U FABRIKU I TO O NASEM TROSKU, TO KUPCA NE KOSTA NISTA, A MENE KOSTA USLUGA UVOZNOG I IZVOZNOG CARINJENJA I PREVOZ DHL-OM U OBA PRAVCA, ALI NIKADA NIKOM NE PRAVIM PROBLEM, TO JE MOJA OBAVEZA I TO STOJI U UGOVORU KOJI SAM JA POTPISAO SA PROIZVODJACEM.
POZDRAV
NIKOLA
Odgovori
Pokazi nam taj legalni racun sa legalnim pecatom,nista to neboli niti vredja ikoga ovde.Alii tako nesto ti nemas pa ne mozes ni da prikazes javno na forum.Sad,zasto si ti na ovom forumu zapoceo ovu temu kada imas svoj forum,pa da se malo preselimo tamo na ovu temu.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)