04-04-2012, 12:37 AM
Hvala i dzon
vrh posude je bio na nekih 70-75cm a dno ,,,e jebi ga sad 8) bila je veca od 20 cm , dosta veca ....
Ali je na ovoj visini sugurno bio ako ne i 80cm pocetak ostave
Nalaz rimski antoniniani i denari
|
04-04-2012, 12:37 AM
Hvala i dzon vrh posude je bio na nekih 70-75cm a dno ,,,e jebi ga sad 8) bila je veca od 20 cm , dosta veca .... Ali je na ovoj visini sugurno bio ako ne i 80cm pocetak ostave
04-04-2012, 01:39 AM
Nemozes da verujes koliko ti ja tek zelim,da ti sledeci nalaz bude jos bogatiji... Da Bog da ti sledeca "sonda" bila duplo plica i duplo punija od ove!
04-04-2012, 02:16 AM
(04-04-2012, 12:37 AM)konan link Piše: vrh posude je bio na nekih 70-75cm a dno ,,,e jebi ga sad 8) bila je veca od 20 cm , dosta veca ....Na 80 cm,Gmax 2- koju sondu si koristio u trenutku otkrivanja ostave,kakav si signal tj. ton imao,cist i jasan ili tanak?Ja videh na jednoj slicici polomljen deo posude i patinu po istoj,mislio sam da je zakacio plug??Mada,moze plug da zakaci i na 80 cm,el da.
04-04-2012, 08:12 AM
Hvala Pehina, dace Bog
______________________________ I DZON Prva ostava je nadjena na otprilike 75 cm do 80cm ajde da tako kazem, jer to mogu da odredim na osnovu kopanja prva je polomljena jer je nadjena nocu , polomio sam je prilikom kopanja, samo se culo "krc" prilikom udarca sto sam ja pomislio da je kamen mozda ili keramika posto je na tom terenu ima u izobilju, nisam ni imao pojma jer sam posle toga nasatvio sa kopanjem jos malo , pa tek kada sam upalio svetlo video sam sta je u pitanju, ali tada je bilo kasno za cup,i njegovi delovi su skoro svi na broju nisam ni pokusao da je sastavim . Signal je bio tanak i duze je trajao nego uobicajeno, kao kada dobijes signal za duzi (veci)predmet u zemlji,imao sam jednom takav signal kada sam nasao plugove (takodje rimske i ista dubina),pa sam i ovog puta pomislio da se radi nekom orudju.Prva je nadjena NEXUSOM Standardom SE, (inace iz zadnjeg testa na poligonu sa NEXUSOM locirao sam na 160cm bakarnu ostavu kolicina 5 kg, bakar sitno seckan ) sa sondom od 74cm. Druga ostava je nadjena na isto toj dubini plus minus , oranje je vec bilo obavljeno od gazde njive,ali ni u ludilu 80 cm nije orano vec klasicno oranje, ali je to izgleda bilo dovoljno da G-MAXX II sa sondom 36cm (vidi se sonda 36 na slici) oseti ostavu , lep i cist ton na plemeniti metal je dao , takodje trajao je malo duze od uobicajenog ili je bacao ton dva puta ali brzo sa extremno brzim prekidom.Posuda se sama polomila kada sam je vadio , ali su svi delovi tu ,tako da je restauracija iste u toku. , Ton na G maxu je bio cist , ali je zvucao kao iz dubine,ili kao kada imas manji predmet obojenog metala ali cist, samo duze malo traje (najverovatnije zbog kolicine). Jedno moje zapazanje koje cu podeliti sa vama: Prva ostava je nadjena u Avgustu prosle godine, kada je bilo vreme velikih susa,zemlja je dosta ispucala, obartite paznju na terene kada su pukotine u zemlji , mislim da to ima dosta presudan uticaj na dobre nalaze koji su dublje ostavljeni.
04-04-2012, 08:34 PM
Kao sto sam obecao, evo jedna slicica sa datumom "kupanja" (datum na novini)
Da bi "neki" koji misle da lazem bili uvereni da je ovde rec samo o istini. Ovo je iz ovogodisnje ostave, dve cinijice su sa antoninianima, i srednja je sa denarima. Mali procenat limuntusa i topla voda. Kacicu slike (imam ih vec ali treba da ih optimiram) kakvi su ocisceni. 8)
09-04-2012, 09:24 PM
Malo bolje ocisceni
Neko rece da je ovo bronza? Onako su bili sa ostavskom patinom,to znaju samo oni koji su nasli ostave kakva je to patina.
13-04-2012, 10:04 PM
Svaka cast maestro.Sto se tice bronze,postoje denari u bronzi ali to u nekoj drugoj temi.Velika dubina za vlf masinu,necemo da ulazimo u detalje koja je kolicina,mocna igracka u dobrim rukama pravi chuda.
13-04-2012, 10:22 PM
djoni prema tebe koja e maksimalna dubina na vlf detektor
22-05-2012, 12:31 AM
bravo majstore cestitke tako treba
29-05-2012, 06:24 PM
nov sam u svetu nunizmatike...itnteresuje me kolika je vrednost ove kolekcije? nesto od prilike ako ne znas tacno...
|
|
|