Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nalaz rimski antoniniani i denari

Hvala i dzon Smile
vrh posude je bio na nekih 70-75cm a dno ,,,e jebi ga sad  8) bila je veca  od 20 cm , dosta veca ....

Ali je na ovoj visini sugurno bio ako ne i 80cm pocetak ostave
Odgovori
Nemozes da verujes koliko ti ja tek zelim,da ti sledeci nalaz bude jos bogatiji...  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile  Da Bog da ti sledeca "sonda" bila duplo plica i duplo punija od ove! 
Odgovori
(04-04-2012, 12:37 AM)konan link Piše: vrh posude je bio na nekih 70-75cm a dno ,,,e jebi ga sad  8) bila je veca  od 20 cm , dosta veca ....

Ali je na ovoj visini sugurno bio ako ne i 80cm pocetak ostave
Na 80 cm,Gmax 2- koju sondu si koristio u trenutku otkrivanja ostave,kakav si signal tj. ton imao,cist i jasan ili tanak?Ja videh na jednoj slicici polomljen deo posude i patinu po istoj,mislio sam da je zakacio plug??Mada,moze plug da zakaci i na 80 cm,el da.
Odgovori
Hvala Pehina, dace Bog  Smile

I DZON

Prva ostava je nadjena na otprilike 75 cm do 80cm  ajde da tako kazem, jer to mogu da odredim na osnovu kopanja prva je polomljena jer je nadjena nocu , polomio sam je prilikom kopanja, samo se culo "krc" prilikom udarca sto sam ja pomislio da je kamen mozda ili keramika posto je na tom terenu ima u izobilju,  nisam ni imao pojma jer sam posle toga nasatvio sa kopanjem jos malo , pa tek kada sam upalio svetlo video sam sta je u pitanju, ali tada je bilo kasno za cup,i njegovi delovi su skoro svi na broju nisam ni pokusao da je sastavim . Signal je bio tanak i duze je trajao nego uobicajeno, kao kada dobijes signal za duzi (veci)predmet u zemlji,imao sam jednom takav signal kada sam nasao plugove (takodje rimske i ista dubina),pa sam i ovog puta pomislio da se radi  nekom orudju.Prva je nadjena  NEXUSOM Standardom SE, (inace iz zadnjeg testa na poligonu sa NEXUSOM locirao sam na 160cm bakarnu ostavu  kolicina 5 kg, bakar sitno seckan ) sa  sondom od 74cm. Druga ostava je nadjena na isto toj dubini plus minus , oranje je vec bilo obavljeno od gazde njive,ali ni u ludilu 80 cm nije orano  vec klasicno oranje, ali je to izgleda bilo dovoljno da G-MAXX II sa sondom 36cm (vidi se sonda 36 na slici) oseti ostavu , lep i cist  ton na plemeniti metal je dao , takodje trajao je malo duze od uobicajenog ili je bacao ton dva puta ali brzo sa extremno brzim prekidom.Posuda se sama polomila kada sam je vadio , ali su svi delovi tu ,tako da je restauracija iste u toku. Smile, Ton na G maxu je bio cist , ali je zvucao kao iz dubine,ili kao kada imas manji predmet obojenog metala ali cist,  samo duze malo traje (najverovatnije zbog kolicine).
Smile

Jedno moje zapazanje koje cu podeliti sa vama:
Prva ostava je nadjena u Avgustu prosle godine, kada je bilo vreme velikih susa,zemlja je dosta ispucala, obartite paznju na terene kada su pukotine u zemlji , mislim da to ima dosta presudan uticaj na dobre nalaze koji su dublje ostavljeni.
Odgovori
Kao sto sam obecao, evo jedna slicica sa datumom "kupanja" (datum na novini)
Da bi "neki"  koji misle da lazem bili uvereni da je ovde rec samo o istini.
Ovo je iz ovogodisnje ostave, dve cinijice su sa antoninianima, i srednja je sa denarima.
Mali procenat limuntusa i topla voda.
Kacicu slike (imam ih vec ali treba da ih optimiram) kakvi su ocisceni.
8)

[Slika: 2pop21g.jpg]
Odgovori
Malo bolje ocisceni

Neko rece da je ovo bronza?
Onako su bili sa ostavskom patinom,to znaju samo oni koji su nasli ostave kakva je to patina.

[Slika: 2u7b0wh.jpg]
Odgovori
Svaka cast maestro.Sto se tice bronze,postoje denari u bronzi ali to u nekoj drugoj temi.Velika dubina za vlf masinu,necemo da ulazimo u detalje koja je kolicina,mocna igracka u dobrim rukama pravi chuda.
Odgovori
djoni prema tebe koja e maksimalna dubina na vlf detektor
Odgovori
bravo majstore cestitke tako treba
Odgovori
nov sam u svetu nunizmatike...itnteresuje me kolika je vrednost ove kolekcije? nesto od prilike ako ne znas tacno...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 5 Gost(a)