Problem je sto se menjaju imena mesta. Isto tako za isto mesto ljudi sa razlcite strane planine imaju drugacije nazive npr.ljudi iz jednog sela brdo zovu Trivunski kosar dok ga ljudi iz susedne opstine zovu Visoki cukar . U savremenim topografskim kartama I'ma treci naziv a u Djeneralstabnoj karti iz osamsto I neke sasvim neko cetvrto ime.
Drugo , postoje vise mesta koja se isto zovu tako da bez dodatnih informacija ne mozemo znati koje je ono pravo. Ja Sam odgovorio na pitanje I sad ocekujem podpitanje koje bi resilod ilemu da li je to ono mesto koje trazite.
Ako Sam rekao da je neko mesto odradjeno to je100% tako sem ukoliko u medjuvremenu neko nije ponovo nesto tamo zakopao.
ma sta naprica? hajduci bili preili posle djeneralstaba,?znali za topografiju.?postoje tadasnji nazivi koji su se zadrzali do danas i koji ce da traju i posle nas.trem ce uvek da bude trem.babin zub bice babin zub.zivo me interesuje kako babinu guzicu zovu sa druge strane.prosvetli me o veliki guru.
Svi govorite konačno ponešto konstruktivno.
Upravu je kolega Plandžija kad uopšteno se gleda na mnoga mesta koja su toponimski vremenom promenila nazive.
Ali i kolega Coky75 je upravu za neke toponime koji se nisu izmenili i neće se promeniti.
Zato da se mi vratimo na toponim "babina guzica" jer on spada u te koji su se nekada tako zvali i dan danas im je taj naziv među stanovništvom aktuelan.
Nema tu filozofije gde je šta je i potrebe za nizom podpitanja da bi se razrešavala tobože ova dilema koja to nije.
Poenta je pomoći kolegi strsljenu da shvati gde je tačno ovaj Suvoplaninski toponim.
Kolega Stršljen na pravom ste putu jer ste i temu pravilno naslovili Mosor tu je i vaš objekat interesovanja i ako imate papire neko pisanje onda znate i da je tu Jagličko-Koprivnička međa i da postoji ubeđenje da je tu niz zanimljivih lokacija i zato se tragovi radnih akcija mogu jasno videti.
Vama je samo potrebno da vidite sliku i onda znate i kako to izgleda.
Eto nadam se da sam vam bar malo pomogao i kolegu Coky75 raziverio da ja ne kupujem "babinu guzicu" kako on ovde kaže da je meni veci interes da znam gde je to mesto nego autoru teme.
Postavljam sliku koja nije moja već je vlasništvo člana jednog drugog foruma, na slici je naveden izvor ne radi reklame već iz poštovanja autorskog prava a i zahvalnosti za malu pomoć da našem novom članu ilustrujemo izgled terena koji ga zanima.
Coky 75 nisam tebi obratio vec Plandzijii, sto se tice BABINE GUZICE ona i dan danad se zove tako mrsto samo ga trazite na pogresnu stranu..... Hteo sam da pomognem ali vidim da njemu netreba pomoc civek sve zna... Srecno u potragu...
ja tebe branko nisam pomenuo nigde niti sam se tebi obratio.zasto si umislio to,ja stvarno ne znam.i cudno je ,vezano za obojicu,da u PP ne odgovarate,a u svakoj corbi ste mirodjija.posebno ti,jer nema gde nisam usao a da ti nisi nesto komentarisao.covece,pa ti znas sve od makedonije ,srbije bugarske do turske cini mi se. pa hajde prosvetli nas oo veliki guru..ustavri ,budi covek pa kazi strsljenu da ne luta,a mi cemo da cekamo....ok?odjednom svi sve znamo a niko nece da kaze.
Sta te zanima coky : panice, turcin drzi vola za rigove veliki krst ili cetrnanrstipo krsta. Marina soba ili vise volis gde zive zmije.... To je babina guzica ako neznas pitaj karla, a ima jos jedno takvo mesto.....
Jako interesantna debata dosao sam do zakljucka da ovaj forum sve vise lici na pijacni vasar jer svi ozbiljni su napustili saj ostali sarlatani i sveznalice koji od svega nemaju pojma ilma i onix koji imaju Znakove i planove ali prokletom srbinU sveje malo pa neka onda zavrsava drzava a vama visimir dokolenovic svako dobro izuzecima koji su ok kolege