Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PITANJE ISKUSNIM TRAGACIMA
He he he pa da u tom delu-mestu Ciganija ima mnogo tih pojava gde iz čista mira počne kovitlac i vetar skuplja sve u krug diže i nosi.Ima jedan deo gde trava dok je zelena ima malo drugačiju boju a kad se pokosi onda nestane,tj. odnese je vetar. To druže Dekiša što ti misliš da je "manji zid predpostavljam da je u pitanju manja rimska signalana stnaica" to je bila neka turska kuća,kasnije štala za ovce.
Kad su pre nekih 80 godina moji imali ćurke one otišle ispod kruške na mesto gde se pojavljuje vrtlog i zauvek nestale,moji kažu da su odjednom počele da se vrte u krug podigle se u visinu i nestale u pravcu C.Vrha.
Ko ne veruje može da se uveri na licu mesta a obično se dešava kad je lepo,toplo vreme u popodnevnim satima.
Odgovori
Zaobidji vrtloge i što dalje od njih.
Odgovori
Druye crni 1 zvana mesta ciganija ima verovatno na vise lokacija.Ali NI U KOM slucaju tamo gde se nalazi deo zida ne moze da bude turska kuca posto se to nalazi na nekih 200-300 metara od ovog mesta, to je na  jednom malom vbrdascetu precnika nekih 30 x 30 metara, koji odskace od te okoline i odvojen je fizički/Vestacko brdo kao velika humka/
Oko njega ima nalaza fibula prstenja i narukvica kovanice u tom delu nisam nsao ali opet u toj okolini nalaze se Viminacijum i Arelijei po neki vrh od strele.Pominje se i neki manastir da je bio mada nema tragova od njega.
U jednom delu isto tu blizu ovih lokacija postojala dsu dva stuba od kemna i na njima postavljena dva tanjira ali ne klesana vec napravljena kao figure iz cela.
Ne govorim o lokaciji Crni Vrh.
Pozz
Odgovori
Pa izgleda onda slučajnost da se mesta isto zovu ali je malo i slučajnost da se iste stvari dešavaju na mestima Ciganija.
Odgovori
ODATLE JE ONO...NIJE DZABE REKLA CIGANKA NE MRDA TRAVA ZA BADAVA?Razumete?
Odgovori
Ovde ima vise verijante.ovaj mladi kolega  nema iskustva sa L sipkama,i dosta dugo treba da uci u praksi i od iskusnih rasljara  kako se radi .kao prvo bih mu preporucio da svoje L sipke obelezi da zna na sta mu one reaguju,jednom crticom ali da postavi nesto , neko lance prsten razno i da zapamti dali mu se krste ipred njega ili iza njega.voleo. bih da cujem od njega kako meri dubinu .
Odgovori
  Ovo sa rakljama je ozbiljna stvar i umece i nemoze svako da radi sa njima.To je po meni prava umetnost ali stvarno.
Odgovori
(01-04-2014, 09:56 PM)laki kes link Piše: Ovde ima vise verijante.ovaj mladi kolega  nema iskustva sa L sipkama,i dosta dugo treba da uci u praksi i od iskusnih rasljara  kako se radi .kao prvo bih mu preporucio da svoje L sipke obelezi da zna na sta mu one reaguju,jednom crticom ali da postavi nesto , neko lance prsten razno i da zapamti dali mu se krste ipred njega ili iza njega.voleo. bih da cujem od njega kako meri dubinu .

Pa dragi kolega ako taj mladjani i neiskusni korisnik raslji nezna da radi sa njima (sto nije nista neuobicajeno sa relativno slabijim korisnicima i poznavaocina L antena) nebi bili lose da nam napises svoja iskustva u radu sa njima osim ako to nesmatras za privatnu intelektualnu svojinu  Big Grin Rado cu da procitam svacije steceno znanje narocito u delu oko obelezavanja L sipkica na to sta i kako reaguju...crticama i t d . Samo napred , iscekujem tvoje iskustvo da predocis u pisanoj formi ovde u postu.  Big Grin 8)
Odgovori
Druze laki kes i ja bi takodje da procitam nesto sto si napisao da se obelezi Smile i naravno sve drugo sto znas oko L antene po najvise kako odredjujes dubinu i kako znas da li je prirodno to sto nadjes ili je mozda neki predmet...hvala unapred i isto bi mogo i Herr Grota da napise i to mene zanima kako on odredjuje da li je prirodno ili nije jer znam kako vec odredjuje dubinu..hvala Smile
Odgovori
Pošto vidim da svi nešto znaju ali ih i nešto kao sramota evo pokušaću ja da razbijem led.
Kao prvo nisam neki expert za rad sa rašljama,šipkama,raznim laserima ali slušajući,gladajući neke starije kolege i ja sam pomalo experimentisao i uspeo da sa bakarnim,mesinganim šipkama nalazim vodu,pogotovu tekuću i odredim i pravac u kom ide.
Sa nekim laserom kopijom nekog kupljenog u Austriji za 5000 maraka u koji se navodno stavlja materijal koji se traži i kao samo njega nalazi uspeo sam da nađem gvožđe ali samo po planini gde nema puno otpada a u njega ubacujem ferit od antene tranzistora.Sve ostalo sam pokušavao i nikad nisam uspeo,doduše vuče on negde i na nešto ali kopajući skoro uvek sam nalazio neko okruglo kamenje,slično kao rečni kamen.Što se dubine tiče meni su rekli a i ja se po tome vladam da kad se šipke ukrste ili antena okrene smer suprotno onda se stane i vrati unazad,koliko koraka nazad tolika i dubina.
Za sebe mogu reći da sam laik ali sam gledao ljude koji stvarno nalaze sa tim "čudima" u mnogo slučajeva sam proveravao i stvarno nalazio potkovice,novčiće i raznu gvožđuriju.
E sad naslušao sam se raznih priča i video svakakve po meni gluposti,od toga da ljude posle toga boli glava,koče im se mišići,počnu da se tresu,trzaju ko upecana ribica ali mislim da su to već preterivanja.
Čak i ljudi koji stvarno nalaze stvari žale se na neke simptome,ne kažem da nije moguće ali i ja kad radim detektorom ukoči mi se ruka,bole leđa,ako se još i iznerviram onda sam najeb.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)