Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PITANJE ISKUSNIM TRAGACIMA
Za druga Laki kes.
Ja ovako mesrim dubinu:
-Posle resagovanja L šipki, kada odredim centar /PIŠEM AKO SE RADI O METAKU ILI PREDMETU/ KORACAM DOK SE NE ISPRAVE, E OD TE TACKE DO PONOVNOG RAZDVAJANJA JE DUBINA.
-Ukoliko se radi o šupljini samim nalilaskom odnosno prolaskom preko nje meni se razdvajaju, ist i princip kad se isprave od te tacke do ponovnog razdvajanja je dubina.
-Ako ta supljina nije prirodna odnosno ima zideove sazidana je takodje moze da se izmeri debljina tih zidova.
-......
-Jedino ne kapiram kako da odredim o kom se materijalu radi dole ako je u pitanju metal ili opeka.
Druze laki keš nadam se da sam ti pojasnio bar moj nacin rada.
Za druga Timokum da li ti isto meriš dubinu na istom principu ili ima drugi nacin.
Pozz
Odgovori
Iskreno ja sam pokusao da merim dubinu medjutim to kod mene ne ide,ja sam samo provalio kako se razlikuje priroda od nesto konkretno medjutim dubinu nisam.....i mislim da necu nikada to ni savladati jer nemam za to sposobnost. Grota bi mogo da kaze kako odredjuje dubinu ima jedan zanimljiv metod Smile ako bi on hteo da napise nebi se bunio Wink pozic
Odgovori
(02-04-2014, 11:09 PM)Timakumminus link Piše: Iskreno ja sam pokusao da merim dubinu medjutim to kod mene ne ide,ja sam samo provalio kako se razlikuje priroda od nesto konkretno medjutim dubinu nisam.....i mislim da necu nikada to ni savladati jer nemam za to sposobnost. Grota bi mogo da kaze kako odredjuje dubinu ima jedan zanimljiv metod Smile ako bi on hteo da napise nebi se bunio Wink pozic

....sta si se okomio na mene...Grota zna...Grota zna...  ;D ono sto sam ja davno vec pisao spada u neki drugi domen u radu sa sipkicama i nema skoro nikakve veze sa ovim metodama. Lepo sam objasnio da se sa sipkicama "komunicira" a ne da se puste da one same rade. Sa strane gledajuci od nezavisnih posmatraca cesto se dobije utisak da sipke same rade i neto pokazuju ali NIJE TAKO !
Isti princip je i kod viska i ostalih pomagala iz te branse. Predpostavljam da neko od vas zna da i u sobi u svojoj kuci mozete sa sipkicama na daljinu da tragate a da pritom uopste ne budete na terenu !!! Em ste ustedeli u vremenu em izbegavate lose uslove na terenu pa kada skupite dovoljno informacija idete na odredjenu lokaciju i precizirate dobijene podatke. A onda na scenu stupaju detektori ili ko sta vec ima.
Neko se pita "jel ovaj lud"..moze biti..svi smo mi ludi na svoj nacin.. ZAR NE ?  Wink 8)
Odgovori
Pa zato sam i cekao da ti Herr Groto napises to jer ja iskreno pokusao sam komunikaciju ali nekako ako hoces iskreno sem sto me je okolina gledala malo uvrnuto i sto me pitali jer nisam uzeo neke droge nista se nije desilo mora da su moje neke cutljive pa nece da provreve samnom sta ces zato sam reko de napisi ti bolje neka tebe gledaju cudno nego mene ;D
Odgovori
Evo jedan primer tog vec spomenutog merenja dubine :

[Slika: udrfindingdepth.gif]

..prikazani primer se odnosi na jednu  (njihajucu) zicu sa manjom kuglicom na vrhu i ruckom za drzanje.

A za poctnike je dovoljan samo sledeci pribor"

[Slika: img0047.jpg]

Sipkice su od bakra (moja licna iskustva) precnika 4-5 mm duzina: rukohvat 12cm a duzi deo 46cm.  Caura za drzanje sipke je napravljena takodje od bakra , tako da je sipkica neovisna od reagovanja ruke i nema dodir sa kozom ruke vec je slobodna i oslanja se na umetnutu poprecnu osovinicu precnika 3mm.
Jel treba jos objasnjenja ? ....da nebiste prosli kao ovi pocetnici
  ;D

[Slika: 532025290275029426914258.jpg]
Odgovori
Otkud ti znas Groto da ne kopaju temelj za vikendicu ;D ;D ;D
  Kako dobra slika , a jer oni to placu :'(
Odgovori
Stali zbunjeni...kako to nema ono sta su trazili...OVO ME PODSECA NA NEKE ...DA IH NE IMENUJEMO..NEMA SMISLA ;D
Odgovori
(03-04-2014, 01:31 AM)GROTAGOLD link Piše: Stali zbunjeni...kako to nema ono sta su trazili...OVO ME PODSECA NA NEKE ...DA IH NE IMENUJEMO..NEMA SMISLA ;D
  Sta hoces da kazes ja kopao samo 7 metara :-X
Odgovori
;D ;D ;D .. IMA I NASTAVAK...

[Slika: akcija.jpg]
Odgovori
ljudi,da se razumemo bez kopanja nema nista.ali iskreno kad se ovako ubijes od rada i na kraju onako znojav,iznuren,neraspolozen kao ovi gore mladi arheolozi Smile...dodje do velikog razocarenja,pobegao plen a morao je tu da bude.
sad da se ne hvalimo ali cu vam ispricati jedan moj poduhvat.naime navuku nas neki stariji "iskusni tragaci"da na pocetku jednog brdasca ima neka mnogo jaka grobnica.kako je to bilo na imanju jednog od tih starih tragaca,mi onako ubedjeni,mladi tada,puni elana,poleta,snage krenemo u obaranje brda...tako danima,ubacuj,ubacuj,rokaj negde oko 32 FAPA zemlje mi iskopamo i utovarimo.e posle sledi kopanje kanala oko 15m unutar brda da bi se doslo do cilja!i jos puno stvari su tu jos uradjene,da ne pisem vise,muka me vata...eto samo to sam zeleo da vam ispricam,koliko srcanosti je potrebno u ovom sportu... ;D ;D ;D
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)