Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
carigradski drum
OVO malo svi da se osvestimo  FURUM JE TU I OSTACE  UVJEK ALI MI GDJESMO  SAMO I DA PRIZNAJEM  JA NISAM ZNAO NEKI SVARI ALI TU U FORUM  VERUJTE DOSTS SAM NAUCIO I STO NISAM ZNAO TU SAM SKOLU PREUCAO U FORUM VERUJTE LE LASEM  ZATO I SVI TU MORAMO DA PRIZNAMO SVE NEZNAMO UVEK COVEK UCI  SAMO ME MUCI MNOGO IMA TU DOSTA DOBRI KOMENTARI  I TACNI KAKO MOSE DA SE KLAPA SA NEKI SVARI CUDO JA ZNAM OVO NEKO KASE JA ZNAM OVO IMA DOSTA TACNIJE NESTO          OVO NIKAD DA NE ZABORAVITE  TRASITE SAMO    KLESANU SRNU  SAMO SRNA JE LEK ZA NAMA TU U FORUM TO NEKO AKO IMA    NEKA MI SE JAVI  PRICAM ZA  SRNU KLESANU  JA TU SAM I HOCU SVIMA DA POMOGNEM IMA NEKO U ZABLUDI  I ZATO PISEM DA SE MALO OSVESTIM O  AKO ME SVATITE OK  MOSDA I NESTO I JA GRESIM ALI JA NE VERUJEM    TRBENIJE  MALO  POZ SVIMA
Odgovori
kuceca glava ja sam je trazio i svi ste cutali e sad ja sam na tragu  pa da vidimo ,GOSPOD BOG JE VELIK POMOCI CE
a himovicu druze retko ko je video srnu i to veoma odavno ,jer srna je u pecinu i ne vidi se nadvoreshno pecine su zazidane.
Pozdrav
Odgovori
(20-03-2014, 11:12 PM)himovich link Piše: OVO malo svi da se osvestimo  FURUM JE TU I OSTACE  UVJEK ALI MI GDJESMO  SAMO I DA PRIZNAJEM  JA NISAM ZNAO NEKI SVARI ALI TU U FORUM  VERUJTE DOSTS SAM NAUCIO I STO NISAM ZNAO TU SAM SKOLU PREUCAO U FORUM VERUJTE LE LASEM  ZATO I SVI TU MORAMO DA PRIZNAMO SVE NEZNAMO UVEK COVEK UCI  SAMO ME MUCI MNOGO IMA TU DOSTA DOBRI KOMENTARI  I TACNI KAKO MOSE DA SE KLAPA SA NEKI SVARI CUDO JA ZNAM OVO NEKO KASE JA ZNAM OVO IMA DOSTA TACNIJE NESTO          OVO NIKAD DA NE ZABORAVITE  TRASITE SAMO    KLESANU SRNU  SAMO SRNA JE LEK ZA NAMA TU U FORUM TO NEKO AKO IMA    NEKA MI SE JAVI  PRICAM ZA  SRNU KLESANU  JA TU SAM I HOCU SVIMA DA POMOGNEM IMA NEKO U ZABLUDI  I ZATO PISEM DA SE MALO OSVESTIM O  AKO ME SVATITE OK  MOSDA I NESTO I JA GRESIM ALI JA NE VERUJEM    TRBENIJE  MALO  POZ SVIMA
Pa dobro bre Himovicu postavio sam SRNU i sta sad?Dali nesto znas ili da se tema zakljuca ajde malo ozbiljnosti...
Odgovori
sale67  poz  nemoj da mi zameravas  srna nisam premetio gdje je poz
Odgovori
(26-03-2014, 06:08 PM)himovich link Piše: sale67  poz  nemoj da mi zameravas  srna nisam premetio gdje je poz
  joj brate pa ti me ubi bre...necu ti zameriti nikada samo mi reci dali si ozbiljan ili me bre vozis tom tvojom kocijom.Da ne bunimo nase kolege ajmo na PP jer se ocito ne rzumemo pa da se usaglasimo oko toga.Nista lose...
Odgovori
(19-03-2014, 03:10 PM)branko77 link Piše: opis 282 iz plana br 85x220 JELAŠNIČKA MAGAZA
" Kad dođeš u Jelašnicu,traži kude je suva rovina,u nju ima dve loze nad put,jedna divlja jedna pitoma,poznava se dok je veka i sveta.Od nje kad pođeš uz rovinu na levo ima jedan put i na ozdol od put tri koraka ploča,na nju znak,od kuče glava,pod nju ulaz u magazu i to ovak.Ajde u pećinu na dole osam basamaka,po levo na pećina na nju ima ploča,idi u nju,na sred pećina ima jedan čovek od voska  ovo je pećina pokrita sa grede,ne idi po njih jer ćeš stradati vidi na mapu, priđi i uzmi čoveku iz desnu ruku raskov i idi udri kurban,u pećinu ima kola zlato,nosi kolko hoćeš to je kraj i tačno.Potpis Martin Himović tri pečata rimski,turski i hrišćanski "
ovo sam negde procitao ...samo da nadjem razno razne citabe i spise....pa da povezemo jos neko pisanije  Wink
Odgovori

Pozdrav za kolege forumase!
Onaj ko zeli vise o Carigradskom drumu neka prelista knjigu!

http://www.scribd.com/doc/178395448/carigradski-drum
Odgovori
** Kad odes na Veliki Bair u Balkan odes na Preslap i na levo ides na vodenicu, tamo ima kamen 43 arsina, kamen kao covek. Vodenica je na skriveno tamno mesto, svi znaci tu su netacni. Na tri sata odatle ides na mesto gde se mesaju crna i bela voda. Tamo ima dva kamena. Od to mesto se ide u pestar , zemlja nisko je kamen sa V.V. , koji se nalazi u Crno jezero, tamo su sve pare ostavljene. Sa pamet si dosal da nije covek sam. Tamo su dva kupa. Na pare ima klopke.
U Bele vode na tri sata je kamen kao covek-crven kamen, na njega je znak. Blizu do Bela voda je Vucji kladanac i kujundzijski kladanac. Ko uzima pare da veruje u Boga i da pominje imena **
Odgovori
Тако је Бранко ,и кад крене у потрагу треба да се помоли Богу иБогородицу,а на место налаза треба да направи нешто као задушницу и да спомене Волчана,Мартина ,Стојана,Лазара,Јована,,,И још њих храбрих комита који су дали живот за ослобоџење М.
Поздрав
Odgovori
U jednoj ekipi se podrazumeva da svi ortaci moraju obavezno da veruju u Boga. To je imperativni zahtev za odlazak u potragu.
U jednoj drugoj ekipi nastoje da uvek sa sobom vode coveka za koga smatraju da im donosi srecu.
U opisu koji sam objavio pored vere u Boga trazi se od tragaca pronalazaca da u znak zahvalnosti pominje imena Vojvode Wlcana i gazde vodenice. Samo u tom slucaju moze sa alalom dobiti i koristiti bez problema pronadjeno. 
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 10 Gost(a)