Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
carigradski drum
naziv slike : Pop Martin piše opis skrivenog blaga
tehnika : ulje na platnu
veličina : 50 cm x 40 cm
na prodaju : da
cena : 400 evra

Odgovori
(27-05-2013, 12:36 PM)branko77 link Piše: Skoro sam bio u kafani koju obozavaju, kako nas seljanke zovu, *avanturisti* , i to sa hobistom ovog foruma. Kolega mlad,  talentovan, radoznao, sve zna, dosta sam naucio od njega za kratko vreme. Od rebusa koji nas je *upoznao* tokom nekoliko tura pica otvorili smo jos pet-sest enigmi. Izletale su tajne na Sunce, pa kontra tajne, pa nove velike ideje. Ipak smo se prizemili i iz sveta bajki vratili u realnost. Dogovorili smo ortacki *izlet* uskoro, pa ce ladimo pivo i pred zemljoradnicku zadrugu, i na licu mesta na studeni suvoplaninski kladenci.

Da li neko ima zapis za planinu Ozren???
Odgovori
Dali znate da postoi i drugi carigradski drum... Wink
Pozz
Odgovori
Postoji i drugi Carigradski drum. I bar 50% mesta koja se traže po pisanijama u istočnoj i južnoj Srbiji nisu tamo.
Odgovori
ima li neko nesto za zaplanje
Odgovori
Pored tog kraka druma rimski car Argir III izgradio je crkvicu Svete Nedelje,koja je bila poplocena crvenim granitom ili mermerom.Nazalost poveki deo je razrusen .
Pozdrav Wink
Odgovori
Od carigradskog druma na jug, na jednom vrhu Suve planine, skriveni su kratovski dukati iz Makedonije. To je turski novac koji je kovao Bajazit Prvi (vladao od 1389 do 1402 godine) u Kratovu, promera 12-14 mm, težine 0,95-1,16 grama. Reč je o plenu hajduka koji su stradali nakon turske potere u boju kod jednog mosta, a da nisu otkrili sokrovište. Jedan od hajduka je ipak preživeo dovoljno dugo da ostavi vrlo bled trag o  ovim retkim dukatima.
Ne mogu da verujem, nije odrađeno !
Odgovori
opis 282 iz plana br 85x220 JELAŠNIČKA MAGAZA
" Kad dođeš u Jelašnicu,traži kude je suva rovina,u nju ima dve loze nad put,jedna divlja jedna pitoma,poznava se dok je veka i sveta.Od nje kad pođeš uz rovinu na levo ima jedan put i na ozdol od put tri koraka ploča,na nju znak,od kuče glava,pod nju ulaz u magazu i to ovak.Ajde u pećinu na dole osam basamaka,po levo na pećina na nju ima ploča,idi u nju,na sred pećina ima jedan čovek od voska  ovo je pećina pokrita sa grede,ne idi po njih jer ćeš stradati vidi na mapu, priđi i uzmi čoveku iz desnu ruku raskov i idi udri kurban,u pećinu ima kola zlato,nosi kolko hoćeš to je kraj i tačno.Potpis Martin Himović tri pečata rimski,turski i hrišćanski "
Odgovori
Imenjače to sam ja postavio odavna ali niko nezna gde je kučeća glava............
Odgovori
Dali neko postoi tu u forum da postavi sliku od srna ako nema niko  slikajtese sve ste u zabludi    kluc pop martin himovic  veliki poz svima
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)