Teme: 13
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
naziv slike : Pop Martin piše opis skrivenog blaga
tehnika : ulje na platnu
veličina : 50 cm x 40 cm
na prodaju : da
cena : 400 evra
Teme: 21
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(27-05-2013, 12:36 PM)branko77 link Piše: Skoro sam bio u kafani koju obozavaju, kako nas seljanke zovu, *avanturisti* , i to sa hobistom ovog foruma. Kolega mlad, talentovan, radoznao, sve zna, dosta sam naucio od njega za kratko vreme. Od rebusa koji nas je *upoznao* tokom nekoliko tura pica otvorili smo jos pet-sest enigmi. Izletale su tajne na Sunce, pa kontra tajne, pa nove velike ideje. Ipak smo se prizemili i iz sveta bajki vratili u realnost. Dogovorili smo ortacki *izlet* uskoro, pa ce ladimo pivo i pred zemljoradnicku zadrugu, i na licu mesta na studeni suvoplaninski kladenci.
Da li neko ima zapis za planinu Ozren???
Teme: 4
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Dali znate da postoi i drugi carigradski drum...
Pozz
Teme: 26
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postoji i drugi Carigradski drum. I bar 50% mesta koja se traže po pisanijama u istočnoj i južnoj Srbiji nisu tamo.
ima li neko nesto za zaplanje
Teme: 4
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pored tog kraka druma rimski car Argir III izgradio je crkvicu Svete Nedelje,koja je bila poplocena crvenim granitom ili mermerom.Nazalost poveki deo je razrusen .
Pozdrav
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Od carigradskog druma na jug, na jednom vrhu Suve planine, skriveni su kratovski dukati iz Makedonije. To je turski novac koji je kovao Bajazit Prvi (vladao od 1389 do 1402 godine) u Kratovu, promera 12-14 mm, težine 0,95-1,16 grama. Reč je o plenu hajduka koji su stradali nakon turske potere u boju kod jednog mosta, a da nisu otkrili sokrovište. Jedan od hajduka je ipak preživeo dovoljno dugo da ostavi vrlo bled trag o ovim retkim dukatima.
Ne mogu da verujem, nije odrađeno !
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
opis 282 iz plana br 85x220 JELAŠNIČKA MAGAZA
" Kad dođeš u Jelašnicu,traži kude je suva rovina,u nju ima dve loze nad put,jedna divlja jedna pitoma,poznava se dok je veka i sveta.Od nje kad pođeš uz rovinu na levo ima jedan put i na ozdol od put tri koraka ploča,na nju znak,od kuče glava,pod nju ulaz u magazu i to ovak.Ajde u pećinu na dole osam basamaka,po levo na pećina na nju ima ploča,idi u nju,na sred pećina ima jedan čovek od voska ovo je pećina pokrita sa grede,ne idi po njih jer ćeš stradati vidi na mapu, priđi i uzmi čoveku iz desnu ruku raskov i idi udri kurban,u pećinu ima kola zlato,nosi kolko hoćeš to je kraj i tačno.Potpis Martin Himović tri pečata rimski,turski i hrišćanski "
Teme: 136
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Imenjače to sam ja postavio odavna ali niko nezna gde je kučeća glava............
Teme: 14
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Dali neko postoi tu u forum da postavi sliku od srna ako nema niko slikajtese sve ste u zabludi kluc pop martin himovic veliki poz svima