Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grobnica ili (?) Uglavnom lokalitet sigurno
Добро које ужива претходну заштиту, а налази се у земљи или води, или је извађено из земље или воде, у државној је својини. Jedan od clanova zakona.

E o ovome ti pricam, kad nesto izvadis drzavna je svojina.
Zlatni je postavio sve sto ti Ja pokusavam objasniti, ti teras svoje.
Kad procitas bice ti jasnije.

http://www.skrivenoblago.com/forum/index...cseen.html
link do fajla pa vidi sve.
Odgovori
Postovani poznavaoci zakona pogledao sam ovaj zakon koji je ovde serviran.Ovo ima rupa kao svajcarski sir.
Citati:
Културна добра, у зависности од физичких, уметничких, културних и историјских својстава, јесу: споменици културе, просторне културно-историјске целине, археолошка налазишта и знаменита места - непокретна културна добра; уметничко-историјска дела, архивска грађа, филмска грађа и стара и ретка књига - покретна културна добра

Члан 12. 
Добро које ужива претходну заштиту, а налази се у земљи или води, или је извађено из земље или воде, у државној је својини

Члан 23. 
Уметничко дело и историјски предмет (у даљем тексту: уметничко- историјско дело) јесте предмет, односно група предмета, који самостално или заједнички имају посебан значај за упознавање историјског, културног, научног и техничког развитка, као и природе и њеног развитка без обзира на то кад и где су настали и да ли се налазе у установама заштите или изван њих, као и документациони материјал уз те предмете.

в) Филмска грађа 
Члан 25. 
Филмску грађу чине изворни материјали филма (оригинал негатив слике и тон негатив) и копије филма, оригинал и копија видео траке и други носачи записа регистроване слике у покрету без обзира на технику снимања и на то кад су и где настали, као и пратећи филмски материјал (сценарио, књига снимања, дијалог листа, филмски плакат, филмске фотографије, скице декора и костима, нотни записи, филмске музике, рекламне публикације и други документи настали пре, за време и после снимања филма). 
г) Стара и ретка књига 
Члан 26. 
Стару и ретку књигу сачињавају: рукописи, рукописне и штампане књиге, периодика и друга библиотечка грађа настала до краја 1867. године, ретке књиге, одређени примерци периодичних издања и друге ретке библиотечке грађе настале и после ове године, одређена библиотечка грађа која се на основу овог закона доставља овлашћеној библиотеци као обавезни примерак и документација о њој, као и посебне библиотечке целине које су због свог садржаја, уметничке, културне и историјске вредности значајне за науку и културу

Члан 28. 
Ко ван организованог истраживања ископа из земље, односно извади из воде добро које ужива претходну заштиту, дужан је да о томе одмах, а најкасније у року од 24 часа, обавести надлежну установу заштите културних добара и министарство надлежно за унутрашње послове.

Citirao sam ono sto najvise nas tragace interesuje.Nigde se ne pominje decidno koji su to predmeti.Kako vecina nas trazi novcice , novac , on ne spada u grupu predmeta koji imaju znacaj za upoznavanje istorije.Kako recimo nekoliko stotina petlica mogu nekom da budu predmeti za upoznavanje istorije ili tehnike?  Ili recimo bilo koi novcic iz  vremena Rimske imperije kada ih ima na hiljade.Znaci ovo je zakon koji moze proizvoljno da se tumaci?
Jedna stvar koja je ovde bitna > to je  da niko ne pominje kopanje u svom dvoristu ili njivi. Naravno pominje se AKO SE NADJE PREDMET TE I TE ...ITD.Pitam ja VAS ko ce znati sta je nasao i koliko to vredi ili cemo TRCATI SA KRIVIM EKSEROM IZVADJENIM IZ GREDE STARE VODENICE.Pa da nam neko tamo tumaci sta je to?!!
koliko ja vidim ovde se ne pominje zlato to znaci da ispiraci mogu ispirati slobodno zlato jer to nije predmet koji spada u istorijske , kulturne i tehnicke grupe koje su vazne za drzavu.
Jedino da i to ne bude istorijsko vazno za drzavu.Bojim se da nama  samo nesto sto moze da donese neku korist, to smeta Ljudima sumnjivog morala koji su na vlasti a mi ih zovemo Drzavamom

Na kraju savet mojim forumasima, tragacima, trazite , nalazite pa kada nadjete razmislite o prijavljivanju neceg sto nema u zakonu jer do tada za njega nikad niko nije ni znao!!!!!!!!
Srecno!!!!
!
Odgovori
Upravo tako Kosac  8)..uz malu digresiju...sve se mora prijaviti...itd...itd...ako je pronadjeno u zemlji ili vodi ali pod gore decidno navedenim lokacijama    "споменици културе, просторне културно-историјске целине, археолошка налазишта и знаменита места - непокретна културна добра; уметничко-историјска дела, архивска грађа, филмска грађа и стара и ретка књига - покретна културна добра"...znaci na obelezenim mestima. A ako neko polaze pravo na svojinu (u ovom slucaju drzava) ona mora da dokumentuje o kojoj je to svojini rec...znaci...O CEMU SE RADI..precizno opisano..PREDMET TAJ I TAJ OD TOG I TOGA U KOLICINAMA TIM I TIM NA TOM I TOM MESTU JE VLASNISTVO DRZAVE. Sve ostalo ako nije opisano gurnuto je pod rec "sve"...pa i to "sve" je materijalne prirode i ima svoju formu,oblik i poreklo...ako nema...ONDA NEMA NI TOG DOBRA!!!
Ukratko receno "KO PRE DEVOJCI DEVOJKA JE NJEGOVA" ;D
Odgovori
lele pa ovde bre sve pravnici
da niste malkice omasili forum
ili da menjamo ima foruma pravno potkovani zlatari kopaci grobova mineri citaci mapa tragaci za skrivenim blagom

a ja budala placam advokata 100 evrica po rocistu da me brani kad ono vidi ovde sve pravnik do pravnika

ko ste bre vi da sudite o tome sta se sme sta se nesme
ovo je pravna drzava sud je nadlezna institucija sudija sudi
policija vrsi istragu privodi kraj price amin

navikao nas narod da se trpa de mu nije mesto sve znate i politiku i pravni sistem i zakone samo sto vas ponekad napadnu duhovi
prvo pocistis svoje dvoriste resis probleme u svojoj kuci pa onda POMOGNES komsiji braco srbi
tako rade domacini

a vi kad tragate sta radite drzite se zakona inace
a tragate sa rasljama detektorima i raznoraznim dzidzabidzama busite tunele kopate septicke jame i bunare
vi ne krsite zakon sve sto nadjete prijavite

ti sunce aj malo cuknite se po lejku i pisite o mapama zlatu blagu duhovima pisite bre ljudi o onome u cemu ste strucni nemoj da me nervirate bezveze

volim i ja vas Tongue
Odgovori
Volimo i mi tebe Bodo....i hvala ti sto nam prenosis svoja licna iskustva u susretima sa pravnicima i zakonom.  Wink
Odgovori
pa dobro bitno da se volemo ....samo neka ostane na tome da nepocnemo da se .......... ;D
Odgovori
auuuuuuuu, drugari...milina je citati vas
pogotovo kada se sa zadate teme skrene u prozu, pa ispadne roman
.........samo jedno pitanje za sve vas, moze..?
e ovako, koliko smo pametni, kada bi se svi mi sakupili na jednom mestu, dali bi se znalo ,,ko kosi a ko vodu nosi?''
toliko...pozdravljam svaciju inteligenciju i zelim vam napredak na istom...
Odgovori
Sta da se radi ? 8) Nekad nije ni lose da se malo presece...kao spricer..postaje tako staro vino pitkije. A sto se tice da dodje do nekog sastanka...recimo svih nas sa foruma ...NA JEDNOM MESTU???....JA MISLIM DA BI MOGLI DA SE POZOVU SVI MEDIJI IZ ZEMLJE I INOSTRANSTAVA ...IMALI BI STA DA ZABELEZE. KONACNO BI SVET SPOZNAO KAKO ZIVE U NEZNANJU JER BI OD NAS DOZNALI SVE MOGUCE I NEMOGUCE TAJNE...PA IH LEPO POSALJEMO SA NASIM ZNANJEM DA KRENU U POTERU PO OVOJ NASOJ ZEMLJI....A MI SA UZIVANJEM GLEDAMO TRKU ...ONAKO NA TENANE...JER BI TA PRICA TRAJALA MNOOOOOGOOO DUGO !!!
MA MI SMO SVE U SVEMU JEDAN GENIJALAN SKUP VANSERIJISKIH SVEZNALICA 8) :Smile Tongue
Odgovori
Konan поздрави и все така да ви върви в хобито !! Продължихте ли работата и какво излезе от вътре ?  Smile Поздрави от България !!
Odgovori
Ajde sada svi da smirimo zivce da lepo popijemo po casu mleka i ohladimo temu  ;D poz od mene ja sa pravnog aspekta nemam sa drzavom nista  8)
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 7 Gost(a)