Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SONDA ZA MINELAB GPX 5000
Ima li ko sonde za Minelab gpx 5000 i to sledece:
COMMANDER MONO SONDA OD 18"
COILTEK MONO SONDA OD 18" I 22"
DETECH SONDA ZA DETEKTORE SERIJE GPX    SEF 21"X17"  (zvana LEPTIR)
Odgovori
Pa ako nema za prodaju ima li na pozajmicu  Big Grin ili na poklon..hehe  ;D ?
Odgovori
;D ;D
Odgovori
Pozdrav za Grotagold i Andreja. Zbog vas dvojce sam se registrovao. Naime planiram da kupim Gpx 5000, ali neki mi govore da sacekam zvog cene, jer ce novi model uskoro.

Citao sam vase komentare za gpx 5000 i svaka cast na entuzijazmu i zelji da se bavite ovim hobijem. Vasi tekstovi su za mene bili poucni, kao nekog ko planira da kupi ovaj ako mogu da kazem aparat (bolje masincina Smile ).

Pozdrav Aleksandar
Odgovori
Pozdrav Bravorauch.Kao prvo da ti kazem da ovo nije detektor, nego baba roga od aparata  Smile.Ja sam imao pre njega Minelab Explorer 2,dobar je bio nema sta ali dubina hvali.Dvoumio sam se dugo sta da kupim i dali da nesto drugo kupim od aparata jer nisam hteo da napravim gresku u izboru.Zelja mi je bila da kupim aparat koji detektuje na vecim dubinama a da ne bude nesto neprovereno .Odluka je pala na Minelab GPX 5000 posto sam duze vreme pratio tj.citao o GPX-u 4500,a dosta mi je i prodavac ovih aparata pomogao na odluci.Iz mnogobrojnih razgovora sa njime mi je on sam predlozio GPX 5000 ili Lorenz X5 Deep Max.odluka je pala na GPX-a iz mnogobrojnih razloga koje mi ih je on dao a kazem i citajuci dosta po forumima.Sve u svemu ako si spreman da das toliku sumu za detektor i hoces da se bavis sa ovim hobijem profesionalno,kupi ga bez razmisljanja i straha da ces da napravis gresku u izboru.Trebace ti dosta vremena dok ga ne upoznas ali veruj mi ako si pravi ljubitelj ovg hobija,zaljubices se u ovaj detektor kad budes video na primerima sta moze.Mislim da sam ti jos malo pomogao sto se tice informacija,dajem ti ih drage volje i rado jer znam kako je meni bilo pre nego sam ga kupio.Nigde nisam mogao da dobijem nesto pouzdano i tacno sa iskustvima na terenu iz razloga sto ih malo ima medju tragacima u Evropi tako da je za mene to bio rizik davati toliko para za ovakvu stvar.Meni je na primer glavni razlog kupovine bila njegova dubina koju on dostize i to sa njegovim orginalnim sondama 11",diskriminacija mu nije kao kod VLF detektora,ovde mozes veoma jasno da razlikujes  gvozdje od plemenitih metala sto je meni dosta,jer ja inace vadim sve sto on detektuje(NA DOBRIM TERENIMA NARAVNO).Mogao bih da pricam jos dugo o njemu ali ja mislim da ti je ovo  za pocetak dosta  Smile.Ako te jos nesto interesuje pitaj slobodno.Vidim da je i Grotagold dobro informisan o njemu tako da ces sigurno i od njega da dobijes neke informacije.Pozdrav !!!
Odgovori
Hvala na odgovoru i samopouzdanju koje si mi ulio Smile. Dvoumim se izmedju gpx 5000 i 3030, razlika u ceni je dupla, ali posto sam se konacno finansijski sredio mogu da biram. Vidim da si iz Austrije ako se ne varam, ja zivim u Swedskoj, inace sam iz Beograda. Meni je ovo do sad bio neostvarivi hobi, jer nisam imao mogucnosti da izdvojim 1000, 2000e za neki detektor koji vredi. Vec sam imao obican m. det. koji pisti na sve i svasta Smile. Ako se odlucim za gpx 5k verovatno ce mi trebati dosta vremena da ga savladam, mada sto se mene tice i to je draz i zadovoljstvo na neki nacin. Prvenstveno sam se zainteresovao za ovaj model iz razloga koji je isti kao i tvoj- Dubina. E mene zanima koje su mu granice, recimo skup bakarnih novcica na kojoj dubini vidi ili bilo cega, jesi li imao iskustva sa time. Ne mislim licnih testova, nego na terenu. I ako znas sta o minelab ctx 3030, da li bi i on video sto i gpx 5000.

Ako sam na pogresnom mestu, moze i na PP, ili me usmerite gde mogu o ovome da pisem.

Hvala Aleksandar
Odgovori
Pozdrav Bravorauch.Sto se tice tih dubina 20-30 cm,mogu da ti kazem da to GPX uspeva  bez problema i to sa njegovom original sondom  DD 11".Ja sam nasao na odprolike 40 cm novcic velicine 2 eura sa tom malom DD sondom.Pisem ti namerno DD sonda zato sto je ona druga sonda koju dobijas uz njega MONO,to znaci sa jednim namotajem.Ona ide otprilike 30 % dublje od DD sonde ali nema nikakvu diskriminaciju.Skup vise novcica nisam do sada jos nasao pa zato i nemogu nista konkretno da ti izvestim sto se tice toga.Moja procena je da neki manji skup novcica bakarnih ili daj Boze nesto lepse,moze lako da otkrije na 50 i vise cm sa malom sondom.Kombinacija sa  velikom sondom 18-20" marke Komannder stvara od ovog detektora veoma mocnu masinu sto se tice dubine i otkrivanje vecih predmeta.Procitaj tamo sta je napisao Grotagold sto se tice sonde od 18-20" cini mi se da spominje neku dubinu od 2 metra i vise,u sta mogu lako da poverujem.Znas i sam da vecina aparata ima problema sa mineralizacijom,da im to smeta i blokira ih ,e vidis to kod GPX-a nije nikakav problem,jer za takve terene imas specijalni tajming tj.program koji ti omogucava da radis bez problema na takvim terenima.O Minelabu 3030 sam nesto malo procitao kad je izasao na trziste i mislim da niste nije bolji od drugih VLF aparata,stim da ima neke tehnoloske dodatke.Kazem ti jos jednom ako hoces ozboljno da radis a u mogucnosti si da das te pare onda ne razmisljaj dugo,kupi ga.Ne budes li bio zadovoljan sa njime uvek mozes da ga prodas jer je to proverena masina.Pre tri godine sam hteo da kupim GPX-4500 ,prodavac kaze nema ga na trzistu nigde u svetu jer ne mogu da postignu sa proizvodnjom.Razlog je bila zlatna groznica u Sudanu,tamo su nalazili grumen(ako mogu tako da ga nazovem) od 10 kg slikali se sa njime ,aparat je mogao da se proda i za po 10.000 dolara.Zato ti kazem,kupi ga i videses u kratko vreme razliku izmedju njega ui drugih aparata.Pozdrav od mene  Smile.
Odgovori
Pozdrav Andrej,

Nije meni bitno od kog materijala su nalazi, bar ne toliko Smile. Bitno da vadim nesto a i obavezno mora da bude neka pljoska pri ruci  Big Grin, pa kad je ispraznis ima da ti sve sija  8).

Pa do proleca se ostrim, odvojio sam mesec dana odmora ima da se odmorim ko covek.
Bez 18`` Comm nista, pogotovo ne kod nas, i ne u mom selu gde si isao u setnju  Smile.

Da ne zaboravim, sve pohvale za onaj drugi hobi koji se bavis, mislim na nozeve tj. izradu istih. Voleo bih da imam jedan u svojoj kolekciji, ili vise nikad se ne zna  8). U ssvakom slucaju jako lepi primerci, sve pohvale.
Odgovori
Hvala za pohvale  Wink!!!
Odgovori
Vidim da se polako stvara jedna mala ali lepa ekipa ljubitelja i poznavalaca MINELABA GPX 5000 sto me iskreno raduje jer onih koji sve znaju a obicno neznaju nista je mnogo ali treba biti usko profilisan za odredjene stvari...bile to masine ili nacini rada kao i specificnosti rada mnogo znaci...svastarenje nikada nije donelo rezultate. Jedna mala napomena za vlasnike GPX 5000 ...vodite racuna da u toku ove zime ne iznosite aparat na teren ako je spoljna temperatura ispod 5 stepeni u plusu....da nebude posle "NEZNAM STA MU JE"  ;D  Puno srece u radu i napravite dobru pripremu za akciju jer je to 90% odradjenog posla.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)