Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SONDA ZA MINELAB GPX 5000
Nema ih puno ali bice ih ,nadam se da imam sa kim da caskam o njemu.Jedan mladic iz Svedske namerava da kupi GPX-a i jedan iz BG-a ima SD -2100 i to je sve.Za niske temperature me je jos pri kupovini prodavac upozorio jer je navodno u njemu mikroelektronika,a popravke se vrse ili Severna Irska(Dablin) ili direktno u firmi odakle potice Australija,tako da to uopste ne bi bilo zabavno.Hvala na javljanju i pozdrav.
Odgovori
Î sta sad ocekujes da mi tebi odgovorimo posle ovako jednog kulturnog pitanja  :-\.A mogao si da pitas na sto hiljada drugih nacina ali nema veze veliki pozdrav  Smile !!!
Odgovori
Ako budes imao prilike da upoznas taj aparat i da sa njime malo duze radis,promenices misljenje veoma brzo,veruj mi na rec.Neke funkcije sto on ima nema nijedan drugi MD na trzistu.U prevodu kao da si kupio Mrcedes S klase ,takva je razlika izmedju njega i drugih MD.Imas na netu dosta informacija o njemu,a na you tube mozes da vidis sta ljudi vade po Australiji i na kojim dubinama.Navedi mi MD koji moze da registruje dramliju (sacma od lovacke puske) precnika 8 mm na skoro 40 cm,teren je bio livada i bila je 11" MONO sonda.E sad sto je on toliko skup i ne moze da ga svako kupi,nemora odmah da se kaze da je los aparat i da ne vredi nista,prvo probaj pa onda zakljuci,pusti price sto kruze .Pozdrav!
Odgovori
Mislim da je najveci problem nemogucnost testiranja aparata, tj. uporedjivanje. Mali broj ljudi to moze, oni koji su profesionalci u ovome i dobro finansijski potkovani ili prodavci MD. A i recimo ako se neko dvoumi izmedju par aparata nikad nece moci da ih ima na istom mesto i da ih testira, sem ako ih ne pazari, proba pa proda Smile.
Ja sam skoro uvek misljenja da je bolje kupiti nesto skuplje i kvalitetno nego gubiti vreme na kupovinu neceg jeftinijeg i nadati se u kvalitet. A daleko od toga da druge marke MD, koje se daleko jetinije od gpx 5000, ne mogu da zadovolje.

Koliko para toliko i muzike Smile
Odgovori
Sto se tice testiranja to si u pravu niko ti nece dati jedan GPX da testiras pa da vratis a i neces moci u tako kratkom roku(mislim na par dana sto bi ga dobio na test) da ga upoznas,pogotovu njega koji ima hiljadu varijanti stelovanja i podesavanja.Rekao sam ti u jednom od proslih odgovora,prodavac mi je od dobrih i proverenih aparata za koje se zna da su se dobro pokazali u proslosti i od kojih vec izlazi po nekoliko serija ,kod GPX-a 8 serija, ponudio njega i LORENZ DEEP MAX-a. Iima i drugih aparata koji su sigurno dobri ali nijedan nemoze da se ravna sa GPX serijom.Kao prvo na terenima sa velikom mineralizacijom VLF aparati nemju sanse a sto se tice dubine necu da navodim razliku izmedju VLF aparata i PI.E sad mozda si procitao ,da puno njih nece da kopaju duboko ili ih nervira sto GPX ima slabu duskriminaciju ili je preskup za tako neki hobi misle da ima nesto bolje za manje pare itd.Zato je na tebi da znas sta hoces.Hoces na plicak a dobra diskriminacija ili PI detektor sa slabijom diskriminacijom ali zato mnogo jaca osetljivost na predmete,pogotovu na zlato,veliki izbor sondi koje imas u izboru za GPX i jos mnogo toga.Ne zaboravi da je tako konstuisan kao da imas 8 raznih aparata u jednom a to ti daje ogromne mogcnostiImas i  PI aparata od firme whites,garet,fischer itd koji su mnogo jeftiniji ali su daleko od GPX-a.Kazem ti sakupljao sam teoriju mnogo vremena unazad dok nisam sto posto bio siguran u odluci,tako bi i tebi preporucio, dok nisi 100 % siguran u odluci ne uzimaj,ali u ovom slucaju neces sigurno da napravis gresku,pricam ti iz iskustva, a nemam razloga da te lazem.Velki pozdrav.Evo ti nesto lepo saljem za laku noc

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Ljudi, pošto imate iskustva. Šta mislite o ovom aparatu.
http://www.detektoren.at/serv/Goldenking.html
Fora, zašto mi treba nešto ovakvo je što lokacija na kojoj ja želim da tražim je stara kamena kuća. Korišćeno je više aparata, preslabog kvaliteta jer nisam imao u posjed neki kvalitetniji, ali oni pronalaze eksere i svakakve gluposti. Slabo isključuju neplemenite metale.
Mnogo bi mi značio vaš savjet šta i kako da koristim prilikom pretrage.
Odgovori
Pozdrav.Ja sam bio licno kod prodavca,(neki holandjanin bar tako kaze) isto sam bio zainteresovan za taj detektor radi objasnjenja i naravno probe na terenu.Pokazivao nam je raznorazne eksperimente tj. probe koje on zna, a i ja sam nesto sa njime pokusavao i posle stvarno dugog razgovora i objasnjavanja prvo sto je uradio spustio nam je cenu i to dosta, a onda je na kraju rekao ili priznao da je to vise igracka nego detektor i da je vise namenjen za otkrivanje podzemnih  tunela,rupa,suplina itd.Rekao nam je da ga je patentirala Turska firma koja pravi satelitske uredjaje za Tursku vojsku.Kada bi nasao nekog sto je radio s atom aparatom to bi ti pomoglo,a mislim da je neko ovde na forumu davao neka objasnjenja o njemu.Pozdrav.
Odgovori
(12-01-2013, 08:48 PM)Andrej link Piše:Sto se tice testiranja to si u pravu niko ti nece dati jedan GPX da testiras pa da vratis a i neces moci u tako kratkom roku(mislim na par dana sto bi ga dobio na test) da ga upoznas,pogotovu njega koji ima hiljadu varijanti stelovanja i podesavanja.Rekao sam ti u jednom od proslih odgovora,prodavac mi je od dobrih i proverenih aparata za koje se zna da su se dobro pokazali u proslosti i od kojih vec izlazi po nekoliko serija ,kod GPX-a 8 serija, ponudio njega i LORENZ DEEP MAX-a. Iima i drugih aparata koji su sigurno dobri ali nijedan nemoze da se ravna sa GPX serijom.Kao prvo na terenima sa velikom mineralizacijom VLF aparati nemju sanse a sto se tice dubine necu da navodim razliku izmedju VLF aparata i PI.E sad mozda si procitao ,da puno njih nece da kopaju duboko ili ih nervira sto GPX ima slabu duskriminaciju ili je preskup za tako neki hobi misle da ima nesto bolje za manje pare itd.Zato je na tebi da znas sta hoces.Hoces na plicak a dobra diskriminacija ili PI detektor sa slabijom diskriminacijom ali zato mnogo jaca osetljivost na predmete,pogotovu na zlato,veliki izbor sondi koje imas u izboru za GPX i jos mnogo toga.Ne zaboravi da je tako konstuisan kao da imas 8 raznih aparata u jednom a to ti daje ogromne mogcnostiImas i  PI aparata od firme whites,garet,fischer itd koji su mnogo jeftiniji ali su daleko od GPX-a.Kazem ti sakupljao sam teoriju mnogo vremena unazad dok nisam sto posto bio siguran u odluci,tako bi i tebi preporucio, dok nisi 100 % siguran u odluci ne uzimaj,ali u ovom slucaju neces sigurno da napravis gresku,pricam ti iz iskustva, a nemam razloga da te lazem.Velki pozdrav.Evo ti nesto lepo saljem za laku noc

Jedino preostaje puno citanja i informisanja pa onda odlucis sta ti treba. Najbitnije je za pocetak da se informises kako MD radi, koja je podela, kao i kakva svojstva imaju, sta ih karakterise. Onda malo o sondama, pa tek tad pitas prvo sebe za sta meni treba MD i eto odgovora, a posle mozes da biras proizvodjaca i model.. Bar ja tako to vidim..
I najvise sam naisao na postove gde pisu o detektoru a da ga nisu ni koristili, a napise ma nemoj taj, taj je sra...
Ja sam konkretno pitao BoduT. o njegovom misljenju, i najiskrenije mi je odgovorio i opisao samo aparate koje je koristio, i podelio je samnom njegovo misljenje o aparatima koje poznaje i ovom prilikom ga pozdravljam i jedno veliko hvala od mene  Smile. Kao i ti, pricamo o aparatu koji posedujes i to je zapravo pravo iskustvo i merilo...

Stvarno izuzetan primerak, kad su upitanju lovacki nozevi, tu sam opasno halapljiv, da ih imam 1000 malo bi mi bilo  ;D  ;D  ;D.
Videcu da slikam par komada ovih sto sam dobio iz Finske pa cu ti poslati na PP, da ne zatrpavamo temu..

Pozdrav i da nastavimo sa razmenjivanjem iskustva, uskoro ces-cete cuti i moje Wink.
Odgovori
Ja i dalje trazim da nabavim (kupim) COMMANDER 18" MONO za GPX seriju.....nemogu da verujem da sam toliki maler da nema nigde za prodaju....ORIGINAL / NARAVNO 8)
Odgovori
http://www.akmining.com/cart/minelab-18a...110075.htm

Groto ako imas nekog u ameriku evo ti link za to nije jeftina ali novo jbg Smile

A imas je i u Englesku : http://www.joanallen.co.uk/product-p/10119.htm
ali isto skupa u p.m
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)