Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Garrett GTI 2500
Драги пријатељи!
Ја са мојим Garrett GTI 2500 (са његовом фабричком концентричном сондом 12,5" PROformance imaging), и са подешеном дискриминацијом без икаквог проблема са јасним звучним сигналом детектујем свеже закопани сребрењак од 2 динара из 1938. године на дубини од 30 центиметара у просечно минерализованој земљи.
Ко год жели да се увери у то што сам рекао - спреман сам у свако доба да то демонстрирам на било ком терену овде код мене.
Мислим, нисам луд да идем по земљи Србији и уверавам људе у то шта Garrett GTI 2500 може а шта не може, али, свако може да дође код мене и да изабере њиву по свом нахођењу и вољи где ћу му демонстрирати ово што сам горе рекао.
Са његовом фабричком елиптичном дуплом Д сондом (10 х 14" PROformance DD) исти тај свеже закопани сребрењак јасно детектује и до 10% дубље.
Е, сад... што се тиче тога да ли је Garrett GTI 2500 бољи од Minelab GPX 5000 - није бољи!
Бољи је Minelab GPX 5000!
Али, Minelab GPX 5000 је ПЕТ ПУТА СКУПЉИ од Garrett GTI 2500, међутим, није и пет пута бољи колико је и скупљи.
Наравно, дубина џепа веома често игра веома важну улогу, док мала разлика у детекцији игра пресудну улогу између успеха и неуспеха.
Па ко воли - нек изволи (ако је у могућности финасијски, свакако).
Што се тиче штеловања и подешавања Garrett GTI 2500, тачно је да за та није потребна нека велика интелигенција, али, НЕОПХОДНО ЈЕ ИСКУСТВО У РАДУ СА РАЗЛИЧИТИМ МОДЕЛИМА ДЕТЕКТОРА које би компезовало недостатак интелигенције за правилно подешавање ове машине. Међутим, ако се има и интелигенција и искуство истовремено - онда је успех у правилном и  максималном подешавању загарантован. Из тог разлога никако ми није јасно како Garrett GTI 2500 од пет пута тек три пута је успео да детектује великог Фрању.
Са његовим фабричким сондама требало би без проблема да га "скида" у дискриминацији на (бар) 33 центиметра. То су моја нека искуства, а ако кажем да сам са Garrett GTI 2500 и са 10 х 14" PROformance DD сондом, са јасним звучним сигналом и са прецизном дискриминацијом, као кваран зуб извадио аутентичан бронзани сестер на 43 центиметра дубине, онда, ипак мислим да би тог Фрању требао без икаквих проблема (милион пута заредом), да скида на 30 цм. дубине у свеже закопаној земљи.
Но, можда је баш на том моделу који то није успео - ипак у питању какав квар, с обзиром да би plandzija (како он тврди), ипак требало да зна да подеси ту машину на њен максимум. Али, без жеље да икоме повредим сујету, допуштам да је свашта могуће...
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
Pozdrav Sneshko!
Da li bi mogao da odgovoriš do koje dubine bi Garrett 2500 sa sondom Orlovo oko mogao da dohvati predmet veličine 30 puta 30 cm.
Odgovori
Priznajem odmah na pocetku da sam ostao nedorecen u nekim segmentima. Naime u cemu je rec. Moja namera nije bila da sada svog konja hvalim a tudjeg kudim. Dao sam samo usputni terenski dozivljaj bez da dodam neke podatke koji su izgleda veoma bitni za ovo uporedjivanje. Ja sam uvek bio pristalica one narodne "U MANDUSICA VUKA SVAKA PUSKA UBOJITA" pa tako i u ovom slucaju. Nisam gledao kod kolege sa garetom kakva su mu podesavanja a imao je neku sondu cinimise velicine 11-12" i to je bilo neko usputno setkanje po terenu relaksacije radi. Ne spominjem u ovom slucaju XP ALI SAMO DA DODAM DA JE TEREN BIO PRILICNO MINERALIZOVAN SA ZELENO PLAVIM KAMENJEM SITNIJEG FORMATA I ZUTO-CRVEMO ILOVACOM STO JE PRILICNO LOSA KOMBINACIJA ZA DETEKTORE A KOD MENE JE BIO PODESEN BAS ZA TE TERENE I NARAVNO PROBIJAO JE BEZ PROBLEMA. Nekazem da sam predmete vadio na 1 ili 2 metra ali se kretalo tu izmedju 30-50cm nekih novcica eksera kursuma i tome slicno samo kazem da je za mineralizaciju za sada nenadmasan ali za nemineralizovan teren sa GB-of dubina je fantasticna i uz koriscenje mono sonde od recimo 18" ubija iole malo vece predmete bez problema preko jednog metra sa izrazito jakim odzivom. Druga je prica ako je zemlja sveze radjena ili je godinama odstajala to profi odlicno znaju kakva je tu razlika.
Izvinjavam se na ovom naknadnom dodatku bez zelje da kvarim temu ..nastavite uz gore pomenutu pusku od MANDUSICA VUKA. Big Grin
Odgovori
Mozda je moj zakljucak preuranjen i mozda je tacno da covek treba da se sazivi sa svojom masinom . Ne zelim da polemisem sa ljudima koji imaju vise iskustva sa ovom masinom . Ja sam gareta probao na poligonu gde se oko zlatnika na razlicitim udaljenostoma i razlicitim dubinama nalaze predmeti kao sto su strelice , ekseri , novcici od bronze itd. Prilazio sam mu sa razlicitih strana i razlicitom brzinom pokretanja sonde . Ne kazem da on ne moze da nadje franju na 30 cm dubine ,moze da ga napipa i na 45 narocito u rezimu za sve metale. Problem je sto moze da promasi i to cesce nego sto sam ocekivao ili su moja ocekivanja od ovog modela bila nesto veca.
Odgovori
(07-08-2013, 12:23 AM)despot9 link Piše: Pozdrav Sneshko!
Da li bi mogao da odgovoriš do koje dubine bi Garrett 2500 sa sondom Orlovo oko mogao da dohvati predmet veličine 30 puta 30 cm.

despot9!
Извињавам се што не стигох одмах да одговорим на твоје питање.
Дакле, Garrett 2500 са прикаченом мултипликатор EagleEye сондом која не разликује метале, предмет величине 30 х 30 центиметара свеже укопан у земљу, може да детектује без проблема са јасним звучним сигналом на дубини од око 1,5 метара.
Међутим, ако је тај предмет стајао у земљи деценијама или вековима, сигуран сам да га може открити и до 1,7 метара дубине.
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
BUDI LJUBAZAN I JOS MALO DOPUNI OVE PODATKE ...KAKO STOJE STVARI SA TAKVIM PREDMETOM U JAKO MINERALIZOVANOJ ZEMLJI ?
Odgovori
(07-08-2013, 07:59 PM)plandzija link Piše: Ja sam gareta probao na poligonu gde se oko zlatnika na razlicitim udaljenostoma i razlicitim dubinama nalaze predmeti kao sto su strelice, ekseri, novcici od bronze itd. Prilazio sam mu sa razlicitih strana i razlicitom brzinom pokretanja sonde. Ne kazem da on ne moze da nadje franju na 30 cm dubine ,moze da ga napipa i na 45 narocito u rezimu za sve metale. Problem je sto moze da promasi i to cesce nego sto sam ocekivao ili su moja ocekivanja od ovog modela bila nesto veca.

Поздрав plandzija!
Ако се користи Discriminate Custom Mod у коме се посебно ручно подешава дискриминација, нема шансе да се Фрања омаши до 30 цм. дубине. Милион % га детектује као обојени метал.
Наравно, у режиму сви метали тог истог Фрању може да детектује гарантовано на 45 цм, с обзиром да 2 сребрна динара из 1938. године у режиму сви метали ја без проблема детектујем на 40 цм са јасним и гласним звучним сигналом.
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
(08-08-2013, 12:46 AM)GROTAGOLD link Piše: BUDI LJUBAZAN I JOS MALO DOPUNI OVE PODATKE ...KAKO STOJE STVARI SA TAKVIM PREDMETOM U JAKO MINERALIZOVANOJ ZEMLJI ?

Наравно, када је у питању јако минерализовано земљиште, дубина детекције је мања, у зависности како се подеси Ground balans у спрези са  Auto Track опцијом. Нажалост, многи на таквим теренима користе аутоматику која доста смањује дубину.
Кључно је на јако минерализованим теренима веома често ручно подешавати Ground balans. Јесте заморно, али, исплати се.
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
Hvala na odgovoru Sneshko. Predpostavljam da bi i u jako mineralizovanom zemljištu taj predmet mogao da dohvati na dubini od 1,20m.
Odgovori
Sneshko da li sa garetom vecinom radis u all modu ili sve zavisi od terena?
I da li bi mogao da pojasnis auto track opciju,recimo kada je treba iskljuciti,i ima li neka forica sa ta 3 rezima rada u auto track-u?
Pozdrav!
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 8 Gost(a)