Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Istina ili zabluda o Srpskoj istoriji
Procitao sam puno teza o nekakvim organizacijama koje nam rade o glavi, gazdama i domacinima itd.. Pa zar stvarno mislite da neko ima interesa da nas unistava kao kulturu. Prvo valjalo bi da shvatite da se niko u svetu ne bavi onim sto je bilo, vec onim sto je sada i sto ce biti. Koga briga da unistava nase secanje na Nemanjice ili neke druge vladare koji su prosli. Realno o Dusanu silnom niko u svetu nije napisao nista lose, a znamo svi da se velika Srbija provlaci od njegove vladavine i teznja je da se Srbija vrati u te granice. On je jedini uspeo nesto da osvoji i zadrzi, a niko to ne nipodastava, znate li zasto? Zato sto smo previse mali da bi se neko bavio nama. Previse je teorija zavere u nasim glavama da nismo ni svesni koliko smo nebitni na mapama mocnih zemalja.
Odgovori
donce pozdrav
ti sam moras izaci iz okvira istorije koju si ucio u skolama . I nije istina da je dusan ista zadrzao . nije brate . njegova drzava se raspala istim onim intenzitetom kojom ju je spojio . Radi se o tome sto nas nipodastavaju i rasipaju po svim savovima a u cilju dnevnopolitickih zbivanja . Jednostavno je . Narod koji nema svoju istoriju nema ni buducnost . Narod koji nema tacku oslonca u svojoj istorijji nema sta da trazi ni u buducnosti . P atako neki koji kazu "pa sta ocete vi ste dosli ovamo neke godine silom ,sad vas silom isteruju" . ZALOSNO je to . ti mislis da su srbi dosli ovamo u najezdi neke tamo godine pa onda asimilirali neke jednike . Nema tu kulture , nema tu kvaliteta nema umetnosti nema kuturno istorijskog blaga .Pa sto su svi trcali ovamo ? Sto je postalo i drugi deo rimskog carstva , sto se svi otimaju oko tih stvari .pa reci cu ti . Za svaku akciju mora postojati neko rezonsko objasnjenje . Oni prave podlogu da imaju opravdanje za svaki svoj potez ma kako bio neopravdan , makar ta podloga bila u nekoj istorijskoj instanci udaljene ko zna koliko ALI JE IMAJU . Na snazi je (ako nisi primetio) rasturanje ostataka srbije i srbskog drustva . Ostalo je jos samo porodicu kao stub svake drzave da rasture i mogu da prave sta oce . Kad uvedu i gej brakove moci ce da opravdaju sve . Mi smo bili tu pre njih . Ostali smo posle njih i sad smetamo . Nismo mi nista posebno , smetamo im u nameri da sve bude njihovo . evolucija koju oni hhoce odvijace se bez srba ukoliko nesto ne preduzmemo .
Odgovori
Da li ti shvatas sta pises? Istina i jeste da smo dosli na ove prostore odvojivsi se od ogromne formacije koju su cinili slovenski narodi i to je fakat. Ili ti imas neke podatke o nekom srpskom praocu koji nas je sve stvorio. Daj molim te ne pisi gluposti. Sto se tice naseg ropstva, pa i francuzi i germani i svi okolni narodi su bili robovi neke vece sile i to je opet normalno ili me je i to naucila titova istorija, a ti imas neke podatke koji se kriju u nekom manastiru koji ce sve ovo da opovrgnu?
Daj ne pisi gluposti, da neko hoce da nas porobi uradio bi to brze od Hitlera. Shvati da smo oduvek bili nezanimljivi kao narod, ali teritorijalno smo se nalazili na zajebanom mestu i dodjemo ti ko kolateralna steta velikih osvajanja.
Sto se tice porodice, ovde je ona odavno rasturena. Postoji jos uvek puno ljudi koji drze do toga, ali od kako smo finansijski nestabilni, od tada je i porodica u rasulu. Kad kazem u rasulu mislim na to da je sve manje brakova i da mortalitet nadjacava natalitet. Dok je recimo za to Titovo vreme koje svi pljuju kako stignu bilo u proseku 4 dece u srbiji, a danas ni pola deteta. Pa koje doba nase istorije se moze nazvati zlatnim, sta mislis? Nemamo mi vise ni ponosa ni nicega jer odavno u Srbiji vlada misao, sta me briga za Kosovo kad sam ja u Sumadiji dobro, ili trenutno aktuelno sta me briga za Novi pazar i Bujanovac kad je meni u beogradu dobro. Dajemo zemlju kako stignemo, a neshvatamo da ce ovim tempom i nama mecka brzo da zaigra pred vratima.
Odgovori
Problem je u tome sto mnogi ne shvataju da se mi tek u novije vreme istorije spominmjemo kao Srbi. Ima gomilu stranih dokumenata gde se nase pismo spominje kao ilirsko pismo. Po mom misljenju mi smo Rascani ili Raseni a ne Srbi, Srbi su citavi narod istocne evrope.
Odgovori
ma sta tupite,srbite se narod od juznite sloveni,znaci sloveni,i imaju slovensko pismo.i nemojte da menjate istoriju,kakvo ilirsko pismo,denesni potomci na ilirite se albancite,zato nemoj da tresete gluposti,pozdrav za braca srbi.
Odgovori
Kada je odrzan takozvani "Karlovacki Mir" posle 1716 nigde u zapisima nije bilo pomena zemlje Srbija, vec Ilirije! Nemacki dokumenti su puni spomena Ilira a ne Srba. Siptari su sa Kavkaza i imaju veze sa Ilirima samo koliko su pomesani sa nama. Albanija je nasa zemlja i siptari su uz pomoc komunizma najvise odstranili nase stanovnistvo menjajuci im imena i prezimena i ruseci sve crkve i manastire. Mi ako nismo Iliri onda smo mi stranci ovde! Ja stvarno ne znam ko su Sloveni? Znam samo za Ilire i Sarmate od kojih su kvazi istoricari napravili neke Slovene pa sami ne mogu jos da se sloze da li oni slave slavu, pisu, kolo vode ili robuju. Staroslovenske crte, reze(rune) nisu staroslovenske vec ilirske, etruscanske, vinacnske, sve samo ne slovenske. Juzni Sloveni, tako nesto ne postoji. Kako su jos uspeli da budu juzni a dosli sa se severa ili sa Karpata?
Odgovori
(24-11-2012, 12:27 AM)Korisnicko ime link Piše:[quote author=MilanHC link=topic=1095.msg9409#msg9409 date=1350841263]
Problem je u tome sto mnogi ne shvataju da se mi tek u novije vreme istorije spominmjemo kao Srbi. Ima gomilu stranih dokumenata gde se nase pismo spominje kao ilirsko pismo. Po mom misljenju mi smo Rascani ili Raseni a ne Srbi, Srbi su citavi narod istocne evrope.

Strašno! :o
[/quote]
A ti lepo podvrgni cinjenicama da ovo nije tacno sto sam napisao a ne tu mi se becis kao nisam normalan sta pisem, ako neraspolazes nikakvim cinjenicama bolje ti je da cutis za tvoje dobro.
Odgovori
Vidim sutate se znanjem srpske istorije...neka, dobro je da znate sve to.....Mene muci nesto drugo i volio bih da mi neko kaze nesto na tu temu.
Kazu da su Rusi slovenski narod, kazu da smo i mi Srbi slovenski narod...u redu, sa rusima imamo malo slican jezik i to je jedino sto je zajednicko sa njima....recite vi meni, da li i jedan Rus fizionomijom lici na naseg Srbina? Ja jos ni jednog rusa nisam vidio koji je slican nama i vjerovatno ga necu vidjeti (a vidio sam ih podosta)...Bugari.....tesko da i oni imaju nesto sa nama, osim nekih slicnosti u jeziku...Najvecu slicnost sa nama imaju Cesi i Slovaci a i jezik im je najslicniji nasem.
Ipak ja mislim da su svi narodi pomijesani i da je danas tesko odrediti ko je ko i ko je odakle dosao ili otisao.
Ova prica sa srpskim zakonikom koji se nalazi uklesan negdje u danasnjoj turskoj, pa prica da je glupo kada se kaze da su tada (8 vijek pne) otisli iza Karpata pa se nakon 1000 godina vratili na Balkan koji su tada obisli, mozda i nije glupa...ipak mislim da to necemo lako saznati.
Sto se tice etrurskoga pisma i njegove slicnosti sa nasom cirilicom...citao sam o tome, citao sam tj gledao u knjizi tekstove na tom jeziku i kada se malo razmisli, stvarno ima slicnosti i prilicno se moze prevesti na nas jezik.
Citao sam i teorije da se Srbi takodje nisu doselili odnekuda vec da su ovdje, gdje su i sada, bili od davnina a da su se Rusi odselili odavde u danasnju Rusiju...mnogo teorija ima a i mnogo zavjera, tako da se mi mozemo samo svadjati oko ovoga ili citirati necije teorije i to je sve.
Da li neko sa nekom zlom namjerom zeli unistiti Srbe kao narod....lako moguce, a da im i mi u tome nasom slogom pomazemo nije nista strano.
Neko je napisao da mi trebamo da se drzimo onog izvornog, naseg jezika i nasih obicaja, ne trebamo prihvatati sve sto dolazi iz jamerike i slicnih kultura....ali, objasnite vi danasnjoj djeci da nije zlato sve sto sija..nema sanse...njih danas vaspitava TV i zuta stampa, mi moramo da radimo i ne mozemo uticati na to, skole takodje rade pogresno (pricam o Austriji, mada ni kod nas vise nije dobro) i po necijem nalogu "odozgo" (sad ce neo ovdje reci - opet teorija zavjere).
Cini mi se da neko pomenu da vise niko od Nemanjica tj njihovih potomaka nema u Srbiji....procitah negdje da su vecina njih pomrli u danasnjoj demokratskoj ljepotici jamerici (ima tacan spisak njihovih imena, gdje su zivjeli i gdje su i kada umrli).
Vi se sada svadjajte i dalje ali tesko da ce te uspjeti ispraviti krivu Drinu.
Ja se eto malo ubacih, necu da pisem o tome jer nisam nacitan, samo cu da citam Smile.
Izvinite na upadici Smile
Odgovori
Dr. Deretic je sve lepo reko ko hoce neka poslusa njegovo izlaganje na Youtube.......... poz
Odgovori
MilanneAT ,najvece slicnosti imamo sa Hrvatima i ostalom slovenskom bracom sa ovih prostora . To je cinjenica ma koliko ona u ovom trenutku za neke bila bolna.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 4 Gost(a)