Teme: 19
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Moram da kazem da se slazem u potpunosti sa tobom . Bas zato mi moramo imati samosvest i ne bezati od toga sto smo . Drugo je pitanje drzava i njihova velicina . Moja je misao bila o NAMA a ne o tome kako nas drugi vide . Nemam se cega stideti a ne verujem ni mnogi od nas . Pa moras priznati da nismo najvece zlo na svetu , samo nismo navikli na desavanja koja su nas zahvatila . I NISTA NISMO NAUCILI IZ NASE ISTORIJE . Stalno ponavljamo nase greske . Moramo se usredsrediti na nase nasledje i na vaspitavanje novih generacija na nacin kako su to nasi stari radili (a i do pre dvadesetak godina) . da se mladici odgajaju kao vitezovi i da se tako ponasaju , da se ne plase borbe i rata jer je to nacin da se ocuva svoje i svoj prag i da moraju biti spremni za jedan od njih . Jer je ratova uvek bilo i bice ih . Na jedan ili na dugi nacin . POnavljam NE ZELIM DA ME SVETSKE KURVE I PLACENICI UCE TOME DA TREBA DA SE STIDIM STO SAM SRBIN .Na nama je da velicamo to sto imamo i da ga usavrsavamo . PA sta ako se tamo nekom ne svidja to smo smo imali veliku ulogu u istoriji covecanstva . Na nama je da to sve dokumentujemo i objavimo . SVIDELO SE TO NJIMA ILI NE .
Teme: 15
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Prvo sto smo trebali nauciti iz nase istorije je da ne treba ratovati .Bar ne na svojoj teritoriji. Kod nas postoje dve politicke skole ili mozda treba reci dva nacina razmisljanja . Ja sam ih ,,krstio''kao Karadjordjevski i Obrenovicevski . Oni koji misle da je lakse postici neki cilj silom makar i glavom kroz zid spadaju u grupu onih kojima je Karadjordje idol . Takvo shvatnje vodi u propast. Sa druge strane oni koji lukavstvo i diplomatiju stavljaju na prvo mesto a silu koriste samo u krajnjoj nuzdi mnogo lakse ce stisi do zeljenog cilja. Pa ko je stvorio savremenu srpsku drzavu naivni i ratoborni Karadjordje ili lukavi i sposobni Milos ? Karadjordje je doveo Srbe na ivicu istrebljenja i sreca je nasa da smo u rezervi imali onu lisicu Milosa inace bi se na nasim ulicama sepurili Austrougarski gospodari (Turska je vec ionako bila na izdisaju) . Znam da ces reci da su i Obrenovici ratovali ali to ratovanje je bilo na tudjoj teritoriji. To sto je ona kasnije postala deo Srbije to je zasluga veste diplomatije a ne ratne otimacine . Na zalost mi uvek slavimo gubitnike jer ne podnosimo tudji uspeh i zbog toga nam se istorija ponavlja i to uvek ona losa.
Teme: 10
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Vera je najveci problem,ne kao sama vera vec kako se tumaci i propoveda.Ja sam poslednjih godina dosta promenio misljenje o istoj.Kada vidis izopacene svestenike koji ne mogu da se kazne(ima ih na sve tri strane),sta voze i kakve sve beneficije imaju,smuci mi se.Mozda je copavi bio u pravu po tom pitanju.
Ja na veru gledam kao tradiciju.Verujem u jednog Boga,ne radim ono sto ne bi voleo neko meni da uradi i to je po meni jedini ispravni nacin kojim treba da se vodi.
Iskreno me boli sto nema vise ljudi poput Mese Selimovica,Andrica,Kusturice da priznaju to sto jesu,nista da ne menjaju
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Gavrilo , nema sta oni da priznaju .Oni to oduvek znaju i ne treba ih na to podsecati jer se postize suprotni efekat. Treba ih postovoti onekve kakvi oni zele da budu i sve ce da legne na svoje mesto. Proslo je vreme istraga poturica. Pa i Njegosa pocinju da optuzuju da je genocidni pesnik . Na stranu to sto ga i njegovi Crnogorci u poslednje vreme nesto ,,zaobilaze'' jer je bre brate ,,preterao ''sa svojim srbovanjem . Sve ce doci opet na svoje onda kad Srbija dovoljno ojaca da bi opet bila stozer oko kog se okupljaju ostali Juzni Sloveni. Dotad treba biti vredan, mudar i ponosan .Ne treba nikome dokazivati ko smo i sta smo jer svi to veoma dobro znaju pa mozda mnogo viste postuju i cene i od nas samih . Zbog toga su njima potrebni raznorazni Tomsoni i druge placene budale koje po diktatu raznih sluzbi sire ,,domoljublje " po lijepoj njihovoj . Ja cesto u razgovoru sa mojim prijateljima Hrvatima znam da kazem kako su oni napokon dosanjali svoj ,,tisucljetni''san o Neovisnoj Hrvatskoj samo sto imaju mali problem jer im budjenje iz tog sna lici na nocnu moru . Svi ce na kraju shvatiti da je Raif Dizdarevic bio u pravu kad je na jednom (nacionalistickom)mitingu ispred skupstine SFRJ rekao: ,,LJUDI SHVATITE DA SMO MI JEDNI BEZ DRUGIH NULA " Sad nas ima sest nula a bogami smo neki krenuli i u minus. Siptare ne racunam jer njima i nije bilo mesta u jednoj Slovenskoj zajednici .Daleko im lepa kuca i nek nose ono sto su svojim k..cem uspeli da osvoje.Sa izuzetkom severa ,to se podrazumeva. Pa zar to izto mi nismo uradili sa Vojvodinom koja nikad u istoriji nije bila srpska.Sa druge strane za Bugare uvek ima mesta jer su oni nasa braca po krvi . Tacno je da su oni mesavina Tatara i Slovena ali su sami sa sobom napravili kompromis jer su istovremeno zadrzali i svoje tatarsko ime i svoj slovenski jezik . Za svako postovanje.
Teme: 9
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Nisam mogao da odolim ovoj temi.Sve sto pisete o juznim slovenima,ne pije vodu,zasto?Zato jer je to namenski kreirana istorija za sve nas jos od 18-19 veka.Postoji jedna organizacija u Vatikanu koja deluje na ovim prostorima od davnina kreirajuci nasu istoriju tako sto vrbuje nase istoricare,aheologe itd. jednostavno,ljude koji istrazuju i pisu nasu istoriju.U cemu je tu problem?Problem je u tome sto ti nasi istoricari i ostali ne pisu niti govore istinu vec ono sto im ta organizacija kreira.Zato je pojedinim od njih zabranjen ulazak i boravak u Svajcarskoj,retko se ko zapitao,zasto je nekom intelektualcu zabranjen ulaz i boravak u Svajcarsku ako nije kriminalac ili slicno.Nasi mladi studenti arheologije ne mogu postati clanovi arheoloskog drustva ako nisu pristupili ovoj organizaciji,niti se mogu isticati svojim talentom i znanjem,bice potisnuti u stranu,jednostavno, odbaceni delovanjem uticajnih ljudi iz struke.Ovakva istina se moze cuti u nekakvim uskim krugovima ali niko nije izasao u javnost i rekao narodu istinu.Zanimljiva tema,nastavicu u sledecim postovima,ovo je bio samo uvod.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Руси обелодањују истину о пореклу Срба путем србског обелиска са уклесаним законима из VIII века пре Христа!У сарадњи са нашом великом патриоткињом, Савом Росић, која са руског језика преводи разна корисна штива и књиге у корист освешћивања и буђења србског народа, објављујем овај изузетно значајан чланак руског професора и академика В. А. Чудинова»http://www.youtube.com/embed/NWAVRLjXLNo, који упучатљиво говори о пореклу и постојању нас Срба, у овом случају ради се о VIII веку пре Христа, а о томе говори стари законик уклесан на обелиску из града Сирбина, данашњег Ксантоса, који се налази у малој Азију, у данашњој Турској. Положај данашњег Ксантоса можете погледати на овој мапи».https://dzonson.files.wordpress.com/2012/06/ksantos.jpg
Е, сад, ово је веома битно ради раскринкавања лажи да су се Срби населили, по званичној “историји”, на Балкан у VII веку (626 године) из своје прапостојбине која се налазила иза Карпата. Карпати су планине у средњој Европи које се протежу својом дужином од око 1500 км. преко Чешке, Совачке, Пољске, Украјине и Румуније. Локацију Карпата на мапи Европе можете погледати овде»https://dzonson.files.wordpress.com/2012/06/karpati.jpg.
Оно што је најиндикативније за историјско постојања неког народа је ЊЕГОВ ЈЕЗИК, његова писменост и његово писмо. Законик који је уклесан на обелиску из Сирбина потиче из VIII века пре нове ере, писан је на сербо-рашанском језику и писму! Ово је очигледан доказ да су Срби у VIII веку пре нове ере били настањени не само на просторима мале Азије, већ и Балкана, будући да је Драгољуб П. Антић у једном делу своје књиге: “Континуитет Винчанске цивилизације” (од могућих хиперборејских корака до данас)” доказао да су у ТЕХНИЧКО-ФИЗИЧКОМ смислу “велике и масовне сеобе” народа у VII веку ПОСЛЕ НОВЕ ЕРЕ биле неизводљиве! Тај део можете скинутиhttps://dzonson.files.wordpress.com/2012/06/dragoljub-antic-kontinuitet-vincanske-civilizacije-odlomak.pdf и прочитати, а можете га прочитати и са овог линка»http://www.svevlad.org.rs/knjige_files/konferencija/antic_prapostojbina.html.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ако су масовне сеобе народа у техничко-физичком смислу биле неизводљиве у VII веку после нове ере, онда су још мање биле изводљиве VIII веку пре нове ере, јер ако користимно само податке званиче “историје”, пре VII века после нове ере ништа се не зна о Србима, осим да су се “доселили на Балкан из своје прапостојбине иза Карпата”. Само то, а шта су радили пре тога, од чега су живели, итд… ништа се не зна.
Будући да се по овом уклесанмом закону на обелиску из Сирбина, јасно види да су Срби били писмени и постојали као културан народ још у VIII веку пре нове ере, и ако би се само ослоноли и пратили податке званичне “историје” и овог сазнања о постојању Срба још у VIII веку пре нове ере… испада да су се срби прво са простора мале Азије одселили на простор иза Карпата, напустивши простор мале Азије, заобишавши ближи Балкан, па су ето одлучили, да се у VII веку после нове ере, опет и поново потпуно масовно преселе на неку другу локацију, да се спусте са простора иза Карпата, на Балкан, кога су заобишли приликом претходне “селидбе” из мале Азије, и, од тада, они по званичној “историји” постоје као народ, иако постоје многобројни веродостојни подаци о њиховом постојању као културног и писменог народа, попут овог уклесаног закона на обелиску из VIII века пре нове ере, на њиховом језику, 1400 година пре тог фамозног VII века нове ере.
Наравно, кад се све ово изанализира, паметнима је лако закључити да званична “историја” дебело лаже, по њој “цап-царап”… и народ се преселио, масовно, као кад пређеш улицу, јер напросто не објашњава ништа више о томе, како се уопште хранио тај народ приликом те масовне сеобе и како је било могуће уопште теглити толику храну са собом приликом преласка толике километраже, годинама и годинама… да се народ прехрани (жене, деца, старци, војници) будући да тада, у VII веку после нове ере, неке иоле напредне технологије и технике није били ни у мислима, а камоли пракси, да би се теглила толика храна и да би се народ адекватно и брзо селио, хранио, лечио, јер у питању је било хиљаде и хиљаде километара пешачења.
Будући да је законик на обелиску превео наш свештеник Светислав Билбија (рођен 1907, у Босанском Грахову, село Угарци), после овог преведеног текста, додао сам видео прилог где наш историчар и палеолингвиста Радован Дамјановићhttp://www.srpskosrpski.org/index.htm говори нешто више о њему. Светски научници, историчари, лингвисти и археролози, ни до дан данас нису дешифоровали писмо Етрураца, народа који је живео пре 3000 година у срцу данашње Италије, а интересантно је то, да су за звучну подлогу ради дешифоровања етрурског писма коришћени сви могући језици, па чак и језици народа централне Африке, једино, гле чуда, у обзир ради дешифровања етрурског писма није узет србски језик, србска ћирилица, или још тачније, србица.
Човек који је дешифровао етрурско писмо био је Светислав Билбија користећи србску ћирилицу, тумачећи етрурско писмо з десна на левhttp://www.youtube.com/watch?v=a0oNXVjJa5Y, чији је текст Сава Росић превела, академик је Руске Академије Природних Наука, председник је РАН (Руска Академија Наука) комисије за кулктуру античке и средњовековне Русије, директор је Института за за старословенску и староевроазијску цивилизацију.
Са руског превла Сава Росић
Извор: http://www.runitsa.ru/publications/publication_512.php
Teme: 10
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Buducnost je mnogo bitnija od proslosti . Tacno je da od toga kakva nam je bila proslost umnogome zavisi kakva ce nam biti buducnost medjutim sadasnjost je najbitnija i od nje zavisi i nasa buducnost i nasa proslost (istorija ). Oni koji zive u proslosti nikako se ne mogu nadati lepoj buducnosti . Onima koji samo sanjaju o lepoj buducnosti ona nikad i ne dodje jer im uvek izmice. Treba stvarati i ziveti lepu sadasnjost a uciti se na greskama iz proslosti da bi nam i buducnost bila lepa.
Treba istoriju ostaviti istoricarima a od toga koliko je mocna drzava u kojoj istoricari zive zavisi i kakva ce istorija biti. Istorija je promenljiva kategorijai ne treba je mesati sa istinom. Istina je nesto sasvim drugo i ona umire zajedno sa akterima ili svedocima nekog dogadjaja ili perioda.
|