Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KORENATAC
Moram da se obratim Kalancima koji su me zamolili da nesto kazem o njihovom Korenatcu. Kazu ljudi neki tipovi rade nesto da li imam za to.
Ovako stoje stvari:
U korenatac ili kamenickoj klisuri ima dosta ostava koja se pominju kod mene u planovima.
1. Kamenicko kale i na njega znak krst u polumesecu i tri pruta jedan duzi od drugog a treci najduzi. Tu ima i znak saka i ukopan krst
2. Kamenica gradiste i na njemu ima tri kamena sa tri boje poredjanih jedan preko drugi a celo mesto se zove Mecka.
3. kamenica Govedja pecina i od nje hajducka pecina i orlov kamen do njega Gavran kamen.  kod hajducke pecine znak kamena kao pasulj
4. kamenica kocija i konji koji ne vuku
5. Kamenicka klisura Most (brv) preko timoka koji je navaljen bio je koso uradjen je od drveta do mosta ima pravac sa jedne strane 20 koraka..
5. Kamenicka klisura devojka sa kobilicu ispred nje kamen na njega krst iznad nje dva krsta
6. Klisura plovka sa tri plovcica na kamenu a iznad kamena livada mala  dva kamena kao dva vola na jedan krst i strelica na drugi samo strelica.....
7..Turcin jase konja i zamahnu sa bic a bic pravi osmicu mesto se zove sedlo....
8. Direklija pecina ispod nje izvor i znak kantar od 88 oke ispred pecine dva kamena kao dva vola u direk rupa godina 1489 ....
9. Kamen kao grbava baba preko puta direklije...
10. dve zmije spletene izmedju njih ktst....
Za sada ovoliko o klisuri imam za  tamo jos puno planova ....
Veliki pozdrav
Odgovori
vidim da imas dosta daj nesto za u makedonii na osogovski planini za selo ZELEN GRAD  a ovo koe si pisao dali se radi za kamenica u makedonii
Odgovori
OVO JE ZA KAMENICU U SRBIJI . IZMEDJU KAMENICE I KALNE I PAPRATNE
Odgovori
Ja bih te jos jednom zamolio ako imas bilo sta za ZELEN GRAD na OSOGOVSKI PLANINI blizu ZLETOVO da napises nesto da i ja potrzim tamo neki znaci sa vasi zapisi
Odgovori
Daj nesto za Planinu Stol,Mali i Veliki Krs,Vizak i Deli Jovan - Ako imas?
Poz!
Odgovori
ok napisacu i za taj deo.
ali to je veliki potez , oblast. Mislim, veliki i mali krs od Laznice ,Kuceva Negotina.....
Odgovori
Turcin bese tamo pre neku godinu al bez glavu .Neko mu je razbio.
Odgovori
(30-07-2012, 11:23 PM)hei_goran link Piše: Ja bih te jos jednom zamolio ako imas bilo sta za ZELEN GRAD na OSOGOVSKI PLANINI blizu ZLETOVO da napises nesto da i ja potrzim tamo neki znaci sa vasi zapisi
za zletovo baraj po d manastirot sto e ima tamu pari
Odgovori
Lepo lepo  nego ta kocija i konji sto ne vucu..Pored reku je na jedan kamen razvaljena kocija a na drugi kamen su konji.Na jednoga se namotala kamdzija okolo uvo.Nego ja misle da si je toj kocija od moga prijatelja Himovica ono  kad malo bolje zagleda  na ovu  razvaljena dva tocka a ne jedan  kao na njegovu...
Odgovori

Kocija sa dva konja upregnuta a jedan pozadi treba da bude u pecinu a od te pecine ima druga gde se nalazi kvocka sa 9 pileta. 100% Korenatac
A  to sto ti znas sa himovicem to neznam.
Ako ovo neko zna poslacu mu podatak!
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 4 Gost(a)