Teme: 15
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Nisam hteo da se mesam da vidim dokle ce da stigne diskusija. Vidis Apise ,ako je to Direklija pecina pare su u ,,kola samotvorna'' .To bi mogao da bude taj tvoj cetvrtast suplji kamen.Na dnu treba da bude ploca i na nju mali krstic ako ga nema ,a pretpostavljam da ga nema ,onda je ta ostava ociscena. Kad izadjes ispred pecine na desnu stranu(koju desnu ?) na razdaljini od 7 koraka mora da bude neki znak. Potrazite. Glavne pare su u 'ajducki grob nedaleko od Direklije pecine ali to ce tesko da se nadje.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Zaboravio sam jos nesto,konj na glavi , na celu treba da ima krst . On gleda na kola samotvorna ali ja sam mislio da je nacrtan na steni.
Zdravo svima
Moram da kazema da to sto apis kaze da zna ne odgovara planu. Plan ovako kaze:
Kada dodjes u mesto Korenatac i vidis gde bije Gabrovnicka reka , ona bije u pecinu direkliju. Ispred pecine ima dva kamena kao dva bika vellika. Ispod pecine ima kladenac do njega ima znak iskovan (terazije vuku 88 oke daru). Pare su u kladenac u tepsiju zamazane i odozgo sada izgleda kao korito od kamena( tu se viri voda). Kada udjes u direkliju u direk( on je supalj i tu je zamazana ostava) ima tri turske nize zlato. Ispred gde je desni kamen kao bik ispod njega ostava. Preko reke ima kamen kao grbava baba kada kisa pada gde kape voda sa glava babe tu je jedno kotle .U direkliju ima planovi za ostala mesta a planovi su....u....
Pozdrav
Sve je ocisceno pre cetrdeset i nesto godine!
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Interesuje me samo da li se zna gde su nasli pare .Bitno je da bi se utvrdilo da li je to pravo mesto. Pare u grobu ne verujem da su pronadjene .Uz malo vise truda i to bi moglo da se resi.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pozdrav svima,neznam dali je kosac bio na tom terenu,ali u potpunosti je u pravu,sve stoji kako jeste,mozda su neke od ostava ociscene pre 40-ak godina,ali ne sve,jedna je ociscena prosle god nedaleko od grbave babe ili gajdara kako ga neki zovu..tako da jos uvek postoji neka sansa
sikigabrovnica
Unregistered
da drugari sve tako stoji ijesu prosle godine uzete pre na cetri do pet metara od gr babe a nanize prema kamenici ima plecka odnosno bila je al je sada nema jer su je otpucali ovih dana idem u gabravnicu pa cu pogledati sta je ostalo od znakova u direkliju pozzz
srecna slava svim clanovima
Teme: 14
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ej a jel ima neko nesto ili zna nesto za Korenatac za znak Svastika.... to bi mene zanimalo ili dali zna sta bi moglo da znaci?
Teme: 19
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Da se nasalim malo pred kraj sveta na Apisov nacin . Ako je svastika dobra daj da je odradimo . ;D
Nema losa . Ima samo dobra i pobolja moj Mincicu.