Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KORENATAC
Ko sto ti reko tu su me nekada zanimale jedino divlje svinje i lov... Ovaj moj prijatelj ti se jos nije javio[objasnio sam i zasto ] pa me sad vodi i pokazuje mi jedno po jedno. Da ima kompjuter culi bi ste se vas dvojica .Ovako svremena na vreme prenesem  u njegovo ime po nesto. Mada je mnogo toga skrseno  .Ljuti se sa pravom jer su mnoge znakove i figure srusili oni koje je on vodio da im pokaze gde je sta.Pokazace mi sve jer kako rece "Pritisle godine  pa nek ostane bar nekome da zna de je sta." Za devojku mi je rekao da je u nosnju i da joj noge nedostaju.Nije me jos kod nje vodio ali cemo i do nje stici nadam se ako je jos cela.Sto se Boozije vrtace tice vodio me je i pokazao gde je sta. I sta nedostaje.Tu gore je bila i cizma kako je on nazva "Batus" i tri groba i strazar i  ...Sto se Direklije tice sve sam ti od njega preneo jos davno.Eno ti ga i onaj znak sto lici na santrac sa rucice a i godina jedino nisu slikali da ima i krstic iznad godinu. 
Sto se plecku tice zna deje i mene ce da vodi .Radjeno je tu i nije jedan covek radeo. Ali je radjeno dugo godina.
Zamolio me je da ti prenesem par stvari jos ali kako rece samo tebi  na mail ..Da ima kompjuter ucinio bi on ovako cu to uciniti ja umesto njega.
Pozdrav.
Odgovori
Postovani g. Vudi Alen jeste znak na sever okrenut ali opet meni ne ide u glavu kako su mogli tako precizno da ga urade i taj kukasti krst nije samo jednoliniski nacrtan vec kao za vreme WW2 pun odnosno 1:1 preslikan hitlerov znak odraso sam sa te stvari a tu je bio i stari kolski put za Gabrovnicu i prica kruzi po kraj da je jedan svabski kamion sa poluge tu negde iztovaren medjutim imao je jedan starac koji je radeo na zapad i upozna jednog zida koji njemu da opis za taj kraj medjutim starac ko starac uvek nadje neki drugi poso i nikako da odradi to ali je znao da je bilo minirano a mozda i zbog toga ga bilo strah i tako prolazilo vreme i starac se upokoji zena njegova uzme i pocepa taj plan ili zapis koji je on imao i baci ga u vatru i sem njega niko nije znao sta je napisano tu.....pricao je po selu medjutim samo da je minirano za sve drugo je cutao. Zato ja i pitam ovde dali neko nesto zna jer dve glave su mudrije od jedne a verujem da vase informacije mogu da pomognu u svakom smislu i unapred se zahvaljujem za svaku informaciju . Sa postovanjem Timakumm.
Odgovori
Postovanje Kosac,
da li se orlov kamen i do njega gavranov iz donjeg citata odnose na orlov i gavranov kamen iz vasih planov o 7 ALKI gde je jedan od bitnih orijentira manastiriste Sv. Nikola (letnji) o cemu smo sve to pre neki dan ja i vi komentarisali.
Ili se pak 7 alki traze na drugoj lokaciji.

Zbog cestih istih imena objekata koji sluze za orijentaciju misljenje kolega su neuskladjena pa tako je pocetnicima malo teze da se orijentisu.
Dakle ako se radi o tom mestu gde se traze 7 alke potvrdite mi da su to ti: orlov i gavranov kamen iz donjeg citata.

Hvala.

(30-07-2012, 11:12 PM)kosac link Piše: Moram da se obratim Kalancima koji su me zamolili da nesto kazem o njihovom Korenatcu. Kazu ljudi neki tipovi rade nesto da li imam za to.
Ovako stoje stvari:
U korenatac ili kamenickoj klisuri ima dosta ostava koja se pominju kod mene u planovima.

3. kamenica Govedja pecina i od nje hajducka pecina i
orlov kamen do njega Gavran kamen. kod hajducke pecine znak kamena kao pasulj
Odgovori
Zdravo timpolok
Ako si pazljivo procitao ...nema alki u delu za korenatac...tamo treba da se nadje orlov kamen i do njega gavran kamen u tri latinska grada....tu treba da ima Kale itd.....
STO SE TICE ALKI POSTOJE TRI PLANA ZA TRI RAZLICITA MESTA ALI SAMO ZA JEDNO MESTO (KOJE SADA MI NA FORUMU OBRADJUJEMO) ALKE NISU IZVADJENE...POSTOJE MESTA GDE SU IZVADJENE ILI OSTALE JEDNA ILI TRI KOMADA.....
Ali o tom potom ...znaci u delu Kamenice kod Kalne nema alki....tamo je kocija sa konjima koji nece da vuku...
pozdrav
Odgovori
tu klisuru korenatac od donju kamenicu pa sve do kalnu,su letos braca bugari precesljali celu,nekolko dana su bili tu i spavali u selo d.kamenica
Odgovori
Postovani forumasi,

tacno je da Bugari dolaze svake godine i ulaze u Govedju plecku i odnose ,a onda podignu tu krst.Tako je jer Srbi nemogu da se sloze.

I za sada niko nije utvrdio gde Bugari tacno ulaze.Jos uvek nije sve ispraznjeno.

S postovanjem,

Vudi
Odgovori
Postovani forumasi,

za pojas Korenatac znam gde su 2 upletene zmije i izmedju krst i to je sada zatrpani znak.Takodje znam gde je velika i mla direklija i orlov kamen kao i brv sa krstom.Bio sam na grbavu babu i kamen gajdar kao i u Boziju vrtacu i znam tamo gde su bili znaci konjcic,mecka,trmka.Takodje znam malu pecinu u kojoj je konj nacrtan crnom bojom u pravcu izlaska iz pecine.

Znam tacno gde je Govedja pecina(Govedja plecka je nesto drugo) i koji su znaci unutra,kao i gde je Hajducka pecina i jos neke pored.

Neka se jave oni sa kompeltnim opisima kao g.Kosac.

S postovanjem,

Vudi
Odgovori
Vudi tako  je sve si im reko,i
zvolte pa da vidimo sta je sadd,imate sve na tacni,
pozzz
Odgovori
G.Vudi kako izgleda orlov kamen i koji znak je na njemu,,,pozdrav
Odgovori
Postovani g.Branko,

ja nisam video nijedan znak na Orlovom kamenu,ali znam tacno gde je.To sam sve nasao u pokusaju da pronadjem Govedju plecku koju nazalost jos nisam precizno locirao.

S postovanjem,

Vudi
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 7 Gost(a)