Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nalaz rimski antoniniani i denari
evo sada sam nesto slikao specijalno za bodu. Smile

[Slika: 14ms3cz.jpg]
Odgovori
Svaka čast!
Odgovori
Hvala admin Smile

Evo i reversi

[Slika: 1z64gtt.jpg]
Odgovori
Druze za ovaj gest samo reci hvale...Puno srece u daljem radu.
Odgovori
Hvala Aco i tebi zelim takodje puno uspeha u radu  kao i svima ovde na forumu.

i evo js malo , ovako se nesto moze videti samo u metropoliten muzeju (salim se naravno) i na forumu skriveno blago Smile

[Slika: 15wdrw9.jpg]
Odgovori
ja sam ti vec davno cestitao na nalazima i rekoh bravo svaka cast
opet napisao sam i ovde nesumnjam u verodostojnost i orginalnost sa tvoje strane
samo sam povezao neke stvari odavde sa foruma i iz onoga sto se meni nudilo na prodaju
i prica ostava nadjena nexsusom i ostalo bla bla bla da ne ponivljam
znaci neko na kontu tvoje ostave  stancuje falseve i koristi kao podlogu tvoje iskustvo koje si podelio sa nama jer citajici tvoje postove i slusajuci sta su mi pricali dok smo sedeli i trgovali slicnost je 99%
sto se tice razlike falseva druze stancuju i konstantina od sto dinara i njega falsifikuju reversa koliko hoces rimske vojne diplome sa patinom sve ful odradjeno e sad sve zavisi dodje fals da umres od smeha recimo srebrni antoninian prob.....
ili sto su meni uvalili u nekoj zameni  konstantin najobicniji komadi nista specijalno niti skupo niti retko brat bratu 100 dindzi po komadu od 70 komada 40 fals ja nisam ni gledao tek kad sam stigao kuci dosao covek koji kupuje od mene naravno primetili tek onda ali sam se izblamirao bezveze ispade da ja hteo da mu podvalim

tako da isplati se njima da liju kovu ili sta vec rade 100 dinara komad pa puta u mom slucaju 40 komada
preso je jos nekoga za vise manje uopste nije naivna cifra kada uzmes u obzir kolicinu
a denari antoniniani da uzmemo najmanju mogucu cenu 10 eura po komadu pa puta kolicina
za tu lovu stavice na revers sta god pozelis
nam veze ko ih beje
sledeci put kad nadjes ostavu zovi da ti pomognem da prebrojimo
ja sam imao ostavu kelta tetra drahme
imao i jednu spaljenu antoniniani zavareni jedan za drugog od toplote
jedan mali cupic sa nekim glupostima
pojedinacne nalaze to neracunamo
pozdrav tebi kolega arheologu postujem tragace ali samo one prave ovi ostali sto samo pisu i lupaju ko maksim po diviziji .........
aj bicu kulturan jos sam pod strogim nadzorom od strane admina  :-\
jos nesto ova specijalna edicija za mene to poklon od tebe i foruma skriveno blago za mene ili se samo hvalis  8)
Odgovori
Interesantno je da kovu i folise, nisam se nikada sreo sa takvim falsevima, mada sam video antoniniane probusa sa 2-3 razlicita reversa koji su divche.
Zbog takvih likova se ponekad dovodi u sumnju sve ostalo, ali ne verujem da bi jedan ozbiljan tragac dovodio svoju reputaciju u pitanje sa nekim falsevima,recimo ti koji volis ovaj hobi i da ti neko ponudi falseve da mesas sa orginalim verujem da mu ne bi oprostio tako nesto, a ne bih ni ja.
Znam ta ostavu Danube Tetradrahme , cak sam imao neke komade iz tvoje ostave i mnogo su lepi , ima i duplo kovanje i prelepih komada ,decko koje je uzeo od tebe kelte je uzeo i od mene onih 220 komada u maju mesecu.(da ga ne imenujem sada).
Cestitam i ja tebi na kelte, oni se retko nalaze bar kod mene u kraju,a za ostave keltske jos nisam cuo u mojoj okolini da je neko nasao,a znam da kod tebe i u tvom kraju ih ima.
Nema problema za pomoc oko vadjenje ostave pozvacu te,samo da je napipam Smile
Sada sam na jakom terenu , ispadaju mi dobri sesteri, i prelepa keramika je u  jednoj njivi, ocistio sam povrsinu do nekih 30 cm , ima dosta bronze (folisa)
a teren je tako zanimljiv da ima sve od Hadriana do konstantina , cak i Nerva u sesteru i Kaligula dupond je ispao na tom terenu.Znaci dobar raspon od 400 godina je dostupan , pa sada cekam da gazda ore njivu i da posle toga jos jednom predjemo , a teren je slucjano nadjen i izgleda da smo prvi na tom terenu , jer po kolicini nadjenog se vidi da nisu prolazili tragaci.
Ova specijalna edicija je poklon forumu i clanovima , tebi cu da dam neki komad uzivo kad se vidimo. Smile
Interesantno je da sam i ja naisao na komade koji su slepljeni i paljeni , i mislim da je tu negde ostava ta njiva baca samo denare i antoniniane ali i te slepljene komade (ostavska prica) ali su paljeni majku mu...
Pozdrav konan
Odgovori
eto vidis kako je svet mali poznajemo istu osobu odavno znam da je od tebe kupio skoro sam gledao tvoje novcice ima jos kod njega prelepi su
moji kelti su isto svuda promenili vlasnika dosta neka tako i treba zao mi nijedan sebi nisam ostavio

ozbiljan kupac i uzbiljan prodavac nikada sebi nebi dozvolili falseve ja ne kupujem skoro nikada samo prodajem ili nesto u zameni naravno da nesmem sebi da dozvolim fals jer ode autoritet odmah i baca sumnju na sve ostalo samo hocu da kazem sta sve ljudi rade

ovi sto su meni nudili falseve  su jebivetri koji su ili culi ili citali tvoje postove pa eto da proba app ako prodje prodje ko ih beje

paljevina uvek obrati paznju na tako nesto jer to je vrhunski teren znaci da su napadnuti iznenada i zbrisali su nisu imali vremena da sakupe stvari po kuci moze da ispadne svasta tu jedino sto je kvalitet los sve sto je bilo izlozeno velikoj tempereturi bude lose ali nikada se nezna 

ja vec danima nalazim prelepe antoniniane skoro ih dokacio plug malo samo izvukao i rasuo  ostava sto posto ali nikako da je /napipam/osecam da je tu ali jos mi se neda
pozdrav tebi kolega javni se kad budes u bg pa idemo na pice svi zajedno da se ne imenuijemo  8)

Odgovori
Stavi na XP (34 deus ili 36 gmaxxII) veliku sondu, i sam znas kako da odredis pravac oranja i odakle dokle se protezu antoniniani pa probaj na jednom i na drugom kraju odakle se javljaju, znaci da je zakacena osava i da su ili napocetku javljanja ili na kraju u svakom slucaju jedan je pocetak.Ne bi bilo lose da ako ti dozvoli mesto i okolina Smile na tim pocecima javljanja iskopas sondu recimo 2x2 i dubina ne veca od 80cm.
Puno srece

Pozdarav i idemo sigurno na pice sa noname likom  8)
Odgovori
opaaa i kolko kosta taj jedan novcic
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)