Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mesta
Pozdrav svima. Znali neko nesto o ovim mestima, ljuti kamen,zdravci kamen,jasni rid,gavranov kamen,ivanove njive?
Sva mesta su u blizini Umaguske danasnja Crvena Jabuka.
Odgovori
pozz.Zoki,kazi mi ima li neka vodenica tu u blizini gavranovog kamena,i dali je mesto zvano jasni ili masni rid...?
Odgovori
Postoji vodenica u blizini kamena. mesto se zove Jasni rid.
Odgovori
Pozdrav Zoki
Ako je to ONaj garvan kamen , onda je to super. ima dosta toga za tamo . I ne insistiraj toliko na umaguski .
Odgovori
Pozdrav mincic.
Mozda i jeste, neznam na koji gavran kamen mislis?
Ne insistiram na umaguski,samo sam napisao da se ova mesta nalaze u njenoj blizini.
Odgovori
Ma ima jos jedan zdravci kamen al nije na taj teren.Ispod je kladenac a kamen se vidi od njega.Ostava je bila na vr zdravci kamena  izvadjena je pre nekoliko godina.
Odgovori
mislis li da nema vise nista u zravci kamen, na ovaj nas mislim?
Odgovori
Ovaj zdravci kamen o kome ja govorim nalazi si iznad jedne reken,neznam kako se tacno zove posto ima vise imena. Prica se da u njemu postoji pecina ali je ulaz zatvoren. Znam samo da su mnogi probali da nadju ulaz ali nisu uspeli.
Javio se neki lik koji tvrdi da ima plan za ovo mesto,i prema njegovoj prici ulaz bi trebao da se vidi iz vodenice koja se nalazi ispod kamen. Naravno tu vodenicu je davno porusila voda,tako da i ta varijanta otpada. Jeste postojala vodenica ali i najstariji ljudi ovog kraja neznaju bas tacno gde je bila.
Pozdrav.
Odgovori
Ima al divlje svinje i poneki srndac ako je preteko dubok sneg zimus.Svi kladenci su prekopani pecine ociscene .A mozda bi nesto zajedno i nasli al ti neces sa Svrlizanina da podelis oces da uzmes sve sam  sve ti bisazi ko na radar pred sodajke!
Odgovori
A sto se tice zazidane pecine ima jedan sto po Sicevacku klisuru otvara pecine al sas noge.Spusta se sas konopce i udri s noge po stene.Stavi padobran na grbinu veze se sa konopce  za vr i ajd  nadole.Obecao da me vodi na mesto od onu mapu pa ga siroma jos trazi a sve da se kod men ne obruka.To mesto nenadje joste jer nije ni tuj al nadje zazidanu pecinu.E pa Zoki zovni ga kod teb i tamo ce da nadje ulaz  sigurno.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 5 Gost(a)