Ocena Teme:
  • 1 Glasov(a) - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UKLETI GRAD U STAROJ PLANINI
ja sam cuo za konopac debljine ruke, koga je neko presekao valjda se cuo i neki udarac dole posle toga. sad neznam dal je pecina  u maloj planini ili u blizini. pozdrav
Odgovori
E bravo napokon saradnja. Tacno ali  konopac  je trbalo da ode i gore i dole. U toj pecini se nalaze oni jeleni i konj(neko je napisao,neznam gde sam procitao). Sada na 2 km odatle je dobrogled. Na njemu je glava covekova...
Pozdrav El Loko  Wink
Odgovori
gde je dobrogled?  pa tako nekako otisao je konopac i na gore i na dole.
Odgovori
Dobrogled ja u mucuriste!!!!!
Odgovori
neznam ni gde je mucuriste, znam coveka koji "kaze" da je on presekao konopac, znam i kako se zove mesto gde je ta pecina.
Sta sa covecjom glavom? sta dalje?
Odgovori
posto sam istrazivajuci na internetu o legendi zlatnog grada nalaeteo na ovaj forum ,pa da ostavim komentar,ja sam iz tog kraja ,tj u blizini ,svrljig ,moj pokojni pradeda mi je pricao o tome ,on je rodjen 1919 godine i kao mali je sa jednim decakom iz njegovog sela bio sluga kod nekog imucnog seljaka iz nekog sela u blizini pirota ,cuvali su njegove ovce na staroj planini ,nekoliko godina pre nego sto je umro pricao mi je o tom zlatnom gradu,kao se to desilo ,dok su cuvali ovce na staroj planini pobeglo im je jagnje i uslo u pecinu ,moj pradeda je ostao da cuva ostale ovce a njegov drug taj drugi decak je usao u tu malu pecinu da izvede to malo jagnje ,posle nekog vremena je izasao bez jagnjeta vidno uzbudjen ,onda je poceo da prica mom pradei sta je tamo video ,rekao je da je video veliko selo ,sa kucama koje su velike i ne izgledaju kao njihove ,sve je sijalo kao da je od zlata ,hteo je da se spusti ali nije mogao ,navodno on je bio visoko iznad grad i zato nije mogao a jagnje je palo dole ,na tom mestu u blizini pecine ili oko pecine je bukova suma ,gde je drvece uvijeno kako sam ja svahtio drvece lici na pletenicu a u blizini se nalazi i jedna zaravan sa koje se vidi skoro cela srbija ,kao sam ja shvatio njegove reci ,zanaci to se desilo pre ili oko 1930 god ,ne mislim da je to izmisljotina ili prica senilnog starca jer nikad nije bio senilan cak ni dan pre nego sto je umro ,nikad nije isao nigde dalje od pirota ili nisa ,ceo zivot je proveo u selu ,a i bio je nepismen da to negde procita ,cak mi je rekao da je moram nekad da odem tamo i da pronadjem to mesto i da ponesem dugacak konopac da bi se spustio ,kad sam pitao kad reko mi je da cu sam da znam kad ali da ce se to sve desiti posle njegove smrti i jos je rekao da ce ubrzo posle toga mnogo ljudi umreti ,srbi ce ostati taman toliko da stanu ispod jednog drveca ,i evo sad posle desetak godina osecam potrebu da odem tamo i nadjem to mesto,zasto neznam ni ja sam ,do skora nisam o tome ni razmisljao a nisam ni imao takav osecaj,planiram da odem oktobra ili novembra ,nemogu pre jer nisam u srbiji a mislim da jos nije ni vreme nego bas tad
Odgovori
Odi i vidi pamti i idi.Usta imaj Za odavanje jezik nemaj!
Odgovori
(04-06-2012, 03:29 PM)aleksandarsv link Piše: ,srbi ce ostati taman toliko da stanu ispod jednog drveca ,i evo sad posle desetak godina osecam potrebu da

Odakle dedi ove reči, jer podseća na proročanstvo Tarabića.
Rekli su da će Srba ostati toliko da će svi moći da stanu pod jednu krušku.
Odgovori
Sto se tice price o jagnjetu , kozi , ovci i tako nekoj zivuljci tih prica ima dosta . a tako i zapocinje ta legenda o tome .Neke stvari su preterivanja naravno ali dobar deo je verovatno istinit (nadamo se ). Moram ti reci da je jedan drugi decak isto tako otisao za ovcom i upao u rupu , jedva se izvukao posle par dana (diglo se selo da ga trazi) i ostao pomalo poremecen od straha . Ali je pricao o neverovatnom bogatstvu koje je video .dal je ista prica u pitanju ili ne ? kako znati to sad ? ali evo sta mi je tu cudno . Obicno pastiri poznaju svaki korak u planini . On propada u nesto i kasnije ga ne nalazi . Zbog tih i takvih prica ja sam bio nevidjeni skeptik u celoj ovoj stvari (BIO) . Medjutim kada sam se popeo gore , eeeeee to je prica za sebe . postoji to sitno zbunje i rastinje ciji korenov sistem je toliko jak da ne mozete do zemlje stici od njega . Postoji jos jedna prica koja je vezana za tu istu pecinu a u njoj se pominju CRNOVUNCI . Da ne bih sad ja tu nesto detaljisao radi se o takvoj skrisnici SIDJI I UZMI KOLIKO TI DRAGO . TA je prica vezana za jednog sad pokojnog pirotskog starog trgovca i sportistu  .A mnogi su to trazili i provodili dane gore u pustari.
Odgovori
Nije samo zbunje i rastinje u pitanju.Dosta njih je i namerno zatvoreno stenama a  preko toga je zatrpano .Kao da nikada tu otvora nije ni bilo. Jos ako je otvor kao kotal a blizo do zemlju...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 34 Gost(a)