Ocena Teme:
  • 1 Glasov(a) - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UKLETI GRAD U STAROJ PLANINI
Neznam gorki kako ti to tvrdis da je poruseno unisteno i stvaras sliku sebi u glavi ili ti neko stvara takvu sliku pa ti pises tako kao da si bio na mestu ,sve sto se srusi ostavi neki trag za sobom kao na primer  vodopad i da se porusi ostaje trag da je tu bio ,na primer ostane prica kod mestana ostanu itragovi samog vodopada a bilo ih je podosta bilo je dosta vodenica ,tragova ima ali samo za one koji znaju kako ih prepoznati, pronaci upamtit.evo da pokrenemo malo malo bilje ovu temu kako pronaci ovu lokaciju sto se nadam da ce me i ostale kolege sa ovog foruma podrzat .nije bitno koliko je stranica napisano vec sta je napisano o tom lokalitetu i koliko si upoznat sa samim mestom na terenu i istoeijom tog mesta a to mozes najvise da saznas od mestAna ako si oametan da postupis kako treba sa onim sa koga srupas u razgovor i nikako se ne srdit i svadjat sa njima .veruj lepa rec sve preprwke rusi.ova tri lokaluteta su jako blizu jedno drugom inalaze se u staroj planini na zgodnom mestu dok vodenice i vodopadi su u nizem delu od same lokacije oko ovog po nekima ukletog grada ima najmanje 4 zabe na sve cetiri strane sveta su ,vodenice nema na severoistok u pravcy hisara odnosno gradista kje se nalazi tu ,mesto je kao poluostrvo,sastavite opisi za vodenice "uzunova ,begova,gargova,nastina.....i tako dalje sve su one okolo tog grada i ovih lokacija. Pozdrav
Odgovori
Postovani  forumasi
Da se malo pozabavimo i sa ovom temom na ozbiljan nacin! Koliko viidm neko ovde zna gde je Garga vodenica i gde je „Grad pobede“... To je priznacete veliko znanje ...znajuci koliko je ovo vazna lokacija istih. Odmah cu reci da nekoliko opisa nemaju ni malo istine u sebi ,cak  tvrdim , da dijametralno suprotno govore od originala...Citajuci nekoliko postova  u kojima se opisuju razne „stvari i cudesa“, dolazim do zakljucka da su pisci koji su pisali planove imali dobru mastu ,skoro za nekoliko filmova.....
Vrlo prosto u nekoliko recenica cu reci ono sto je dugotrajnom mukom i strpljenjem sakupljeno u raznim zemljama u okruzenju ... Za grad je iskoriscena prastara „skrivalica“ slucajno otkrivena od odmetnika....Odmah da kazem da grad nije u nikakvoj vezi sa Garga vodenicom  ni geografski ni po planovima.... U originalu za Gargu vodenicu , mislim na stvarni plan, mnogo znakova i toponima se pominju ali grad nigde....(7 alke, mecka, srna , kocija, 7 stepenika, sofra.....porta tri rupe,sv.Nikola.........) ako pogledate dosta znakova objasnjavaju i pomazu(odmah da napmenem samo njih nekoliko se i vidi) ako nista onda da se odbace one lokacije koje“bi mogle da budu
Za grad postoje nekoliko ulaza ali samo jedan je "plitak"...Naravno iz opravdanih i razumljivih razloga necu reci koji su to znaci...
Batalite one opise o divljaku i slicnima....Mogu reci da je grad na 35 metara u zemlji a ulaz na najboljem mestu na 3 metara....
Koliko vidim ovde je mnogim forumasima bitnije da sakupe sto vise opisa i onda misle bice "jaki" tragaci....ne kazem ni ja da sam jak ali godine iskustva i nekoliko nalaza  mi daju pravo da ovo kazem....
Zato razumite da nije posteno traziti "javno" podatke za nesto sto prevazilazi sve nas...Potreban je raskovnik a pisao sam da je RASKOVNIK VERNA DRUZINA OD 12 COVEKA KOJI CE U SVAKOM TRENUTKU DATI ZIVOT JEDAN ZA DRUGOG... [glow=red,2,300]a sada ni tri coveka to nisu...to mnogo govori o poruci nasih predaka o nama samima....[/glow]
Zato ako vas neko kamenom vi njega hlebom a ne TI SI MENE ZEZNUO A JA CU 1000 PUTA VISE TEBE... naravoucenije se samo kaze...
Pozdrav
Odgovori
Priče i legende o zakopanom blagu / Odg: UKLETI GRAD U STAROJ PLANINI
« Poslednja poruka kosac poslato danas u 19:37 »
Postovani  forumasi
Da se malo pozabavimo i sa ovom temom na ozbiljan nacin! Koliko viidm neko ovde zna gde je Garga vodenica i gde je „Grad pobede“... To je priznacete veliko znanje ...znajuci koliko je ovo vazna lokacija istih. Odmah cu reci da nekoliko opisa nemaju ni malo istine u sebi ,cak  tvrdim , da dijametralno suprotno govore od originala...Citajuci nekoliko postova  u kojima se opisuju razne „stvari i cudesa“, dolazim do zakljucka da su pisci koji su pisali planove imali dobru mastu ,skoro za nekoliko filmova.....
Vrlo prosto u nekoliko recenica cu reci ono sto je dugotrajnom mukom i strpljenjem sakupljeno u raznim zemljama u okruzenju ... Za grad je iskoriscena prastara „skrivalica“ slucajno otkrivena od odmetnika....Odmah da kazem da grad nije u nikakvoj vezi sa Garga vodenicom  ni geografski ni po planovima.... U originalu za Gargu vodenicu , mislim na stvarni plan, mnogo znakova i toponima se pominju ali grad nigde....(7 alke, mecka, srna , kocija, 7 stepenika, sofra.....porta tri rupe,sv.Nikola.........) ako pogledate dosta znakova objasnjavaju i pomazu(odmah da napmenem samo njih nekoliko se i vidi) ako nista onda da se odbace one lokacije koje“bi mogle da budu“
Za grad postoje nekoliko ulaza ali samo jedan je "plitak"...Naravno iz opravdanih i razumljivih razloga necu reci koji su to znaci...
Batalite one opise o divljaku i slicnima....Mogu reci da je grad na 35 metara u zemlji a ulaz na najboljem mestu na 3 metara....
Koliko vidim ovde je mnogim forumasima bitnije da sakupe sto vise opisa i onda misle bice "jaki" tragaci....ne kazem ni ja da sam jak ali godine iskustva i nekoliko nalaza  mi daju pravo da ovo kazem....
Zato razumite da nije posteno traziti "javno" podatke za nesto sto prevazilazi sve nas...Potreban je raskovnik a pisao sam da je RASKOVNIK VERNA DRUZINA OD 12 COVEKA KOJI CE U SVAKOM TRENUTKU DATI ZIVOT JEDAN ZA DRUGOG... a sada ni tri coveka to nisu...to mnogo govori o poruci nasih predaka o nama samima....
Zato ako vas neko kamenom vi njega hlebom a ne TI SI MENE ZEZNUO A JA CU 1000 PUTA VISE TEBE... naravoucenije se samo kaze...
Pozdrav
                                                                                                                                    POZ ZA KOSAC VREDI OVO SVI DA CITAMO  I TAKO JE  ORGINAL  POZ
Odgovori
Da nije po Ljubinom proročanstvu da će u grad da udju tri čoveka...........Kosač ovaj tvoj ulaz od tri metra misliš kada se sidje niz basamaci i ideš na vrata sa 5 katanca odgovori molim te.........................grad ima 13 odaja sa razne stvari i tri magaze: Prva dole je "SMOKOVA MAGAZA", Druga gre je "MARTINOVU SOBU SMRTNU",Treča ideš gore je "RIMSKA a ima pet sprata.................
Odgovori
Zdravo BrankoV
Ako si pazljivo procitao predhodno spisanije video si,(da original koji vrlo precizno i realisticno prikazuje sve aspekte jednog plana) da sam napisao da se diametralno suprotno razlikuju opisi sa planom...Pusteni su mnogo raznoraznih i raznovrsnih pisanja pa cak i ja znam neke koji su "sanjali" pa zapisivali......Mnogo godina sam proveo u potrazi za originalima ...moram da priznam da je bilo mnooogo tesko jer je bilo puno ljudi "lakovernih" kojima nije odgovaralo 2-3 oke vec 2-3 vagona pa na gore..pa shodno tome i teskoce u odabiru pravih ljudi i pravih avanturista i na kraju tragaca...Iz svega navedenog je doslo do saznanja o svega recenog...
Nijje ulaz ni iz kakvog stepenista.. nacices na samom ulazu 4 prstena od 4 vojvode dva su iz Srbije jedan Bugarin i jedan Grk..(zato je na originalnom planu on na tri jezika ispisan)...mogu samo da ti kazem da kada otvoris taj ulaz (koji je najlaksi i nalazi se u selu....) uci ces u pecinu koja je rucno doradjena i videces sa strane na zidu dve biste koje gledaju jedna u drugu ........Upozorenje ima nekoliko prepreka u tom prvom delu a kasnije tek pred ulaz u grad...........
Pozdrav
Odgovori
12 ljudi je 12 meseci...
Ko se trazi?
Trazi se Sunce...vidic...duhovni vodja...
Nazalost ni taj covek ne moze SAM....
Odgovori
O,d vrha ima ulaz i stepenice i tada dolaziš do pečata i tako je zmija napisao u postu prva strana............
Odgovori
Pozdrav svima
Vidim da je tema interesantna sto mi je drago...Vidis kao sto sam negde napisao vec...Moji poznanici su radili  po tim opisimai kopali dve godine...iz svega recenog ispalo je da nisu nista nasli odozgo....E sada nisam citao sta je ko napisao ...po mojim opisima mogao bih tako slikovito da napisem pricu da "ispadne " da sam stvarno video ono sto nisam i sl.....Za 12 coveka zapisano je jos u 1749. godine  sto znaci to sto su oni i rekli  NEMOZES  BAS NISTA DA RADIS BEZ SLOGE A POGOTOVO  VADITI PARE
NIJE ZNAK SUNCE MNOGO JE JEDNOSTAVNIJE  NEGO LI MOZES ZAMISLITI ali po ko zna koji put ponavljam nije vreme a ni mesto da se napise nesto vise o ovome ....molim da me razumete i shvatite da je ovo za one onako kako je i receno....
A po prorocima tri coveka (ako se nadju uci ce tu)............
Odgovori
Priče i legende o zakopanom blagu / Odg: UKLETI GRAD U STAROJ PLANINI
« Poslednja poruka kosac poslato danas u 23:02 »
Pozdrav svima
Vidim da je tema interesantna sto mi je drago...Vidis kao sto sam negde napisao vec...Moji poznanici su radili  po tim opisimai kopali dve godine...iz svega recenog ispalo je da nisu nista nasli odozgo....E sada nisam citao sta je ko napisao ...po mojim opisima mogao bih tako slikovito da napisem pricu da "ispadne " da sam stvarno video ono sto nisam i sl.....Za 12 coveka zapisano je jos u 1749. godine  sto znaci to sto su oni i rekli  NEMOZES  BAS NISTA DA RADIS BEZ SLOGE A POGOTOVO  VADITI PARE
NIJE ZNAK SUNCE MNOGO JE JEDNOSTAVNIJE  NEGO LI MOZES ZAMISLITI ali po ko zna koji put ponavljam nije vreme a ni mesto da se napise nesto vise o ovome ....molim da me razumete i shvatite da je ovo za one onako kako je i receno....
A po prorocima tri coveka (ako se nadju uci ce tu).......

Bravo gospodine kosac bas tako je ali niko nece ovo da razume posto niko nezna kako je orginal  i kako sto si rekao jos u 1749 godine  je zapisano evo nesto i jacu da dodajem da su pocneli od 1625  godine a kad zavrsi neznam veliki poz
Odgovori
Najveci deo originala zapisa (naravno ne sve) zavrsili su u rukama Srbske kraljevske elite onog doba , pritom mislim na obe loze kao i njihove "tutore". Latinska kurija se vrlo potrudila da skloni sto vise moze od svega onog sto je preostalo (a mnogo je ostalo) od radoznalih ociju i nepokorenih Srba (onih koji jos uvek nisu pod njuhovom vlascu i na njihovom platnom spisku). Ona loza vlastele koja je vladala pre Turaka je bila njihovih ruku delo i posluzila im je za obaranje Vizantije a za to su debelo placeni uz benefit pravljenja i kovanja brda laznog (ali vrednog) novca onog doba. Mnoge njihove "duhovne zaostavstine" su zapravo bile prave banke lihvara iz Venecije Dubrovnika i Rimske kurije. Ali da ne preterujem vise , neko ce pogresno da me shvati samo sam hteo da pomenem sta se sve radilo i zbog cega. Naslednici (danasnji) sve te elite jos uvek neumorno rade na otimacini svega i liberalizaciji necega sto im ne pripada pod firmom spoljnog ulaganja i investicije (a zapravo otimanja i ucvrsivanja prave vlasti i moci iza nama vidljive zavese svakodnevnice.
Neko ce se pitati zasto ja ovo bas ovde postavljam- u ovoj temi. Pa pravi poznavaoci verovatno naslucuju odgovor u kom pravcu treba traziti preostale prave dokumente (a ima ih jos uvek...samo su nedostupni za nas obicne smrtnike).
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 45 Gost(a)