Ocena Teme:
  • 1 Glasov(a) - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UKLETI GRAD U STAROJ PLANINI
Postovani kolege forumasi!

Od svega sto sam procitao na forumu meni nije jasno sto se stvarno trazi: Sveti Grad, Zlatni Grad ili Ukleti (Djavolji) Grad?! Prema mojim informacijama to su posebni gradovi i na raznim lokacijama. Kosac, koliko sam primetio, je najjasniji jer govori "prenosno" o Svetome Gradu.
Secam se jednog davnog intervjua Vojislava Seselja koji je izmedju ostalog rekao da ce "2020 godine popiti kafu u Svetome gradu" zajedno sa rusima.
Takodje pretpostavlja se da je mapa Piri Reisa, turskog admirala, primerak  izavadjen iz fonda Svetog Grada.
Ipak Kosac moze mnogo pomoci one pasionantne tragace koji tragaju zbog avanture i pasije za otrkovenjima, vise nego oni koje govore prema snovima i legendama. Covek ima neke konkretne znakove, pa i planove... samo se boji da dobro ne predje u zlo!
Odgovori
Ima jedna prica iz XIV veka o Svetom Gradu ,na latinskom kju je napisao M. Barleti po njemu taj sveti grad je negde u makedoniji.
Odgovori
(03-04-2014, 03:02 PM)Shema link Piše: Ima jedna prica iz XIV veka o Svetom Gradu ,na latinskom kju je napisao M. Barleti po njemu taj sveti grad je negde u makedoniji.

Tacno je da se taj grad, Sveti grad, pominje takvim imenom kao i bitka i u maju 1444 godine kod tog grada izmedju turske i hriscanske vojske.
Odgovori
Eh da je sada ziv onaj starac da vam kaze kako je dobio zlatnici i koliko da pronese vest gde je upalo cobance pa da svi lepo idemo tamo da trazimo...
... kao dojkicani i mnogi posle njih.....
Odgovori
Vazna je da se pronadje pa neka bude bilo gde samo da se zna da je to Ukleti grad ili bilo lkoji od ovih za kojim se traga!
Odgovori
Pa Laki kad pomenu taj kraj dalitije mozda poznato sta bese sa Lovdziju koji gadja srnu .Srana obrnula pogled i gleda kozu a koza gleda u vime? Ulovi li lovdzija nesto ili ostade sas prazan dzak na grbinu?
Odgovori
Evo nesto tacan rezultata  dok  SRNU  nema neko  da postavi  sliku  i nema  ukleti grad  u staroj planini ja tako mislim a ko nezna kako teraj  poz svima  kluc  pop martin himovic 
Odgovori
Apise ne stigoh jer se zadrzah oko onih tri alke pa sidjoh do vodenicu sto je uza stenu kad ono tu na poljanku ispred vodenicu ljudi doneli georadar i snimaju pa se i ja pridruzih a ono ima sta i da vidis na metar dubine ploca i na nju alka a ispod stepenice hodnik zidan i sirok da moze kocije da se mimoidju ,cetiri metra garant ali ljudi  niti znaju za dalje niti ih zanimaju podzemlja i plus imaju fobiju vise vole na povrsini do dva metra nego nesto neizvesno.
Odgovori
Oce da bude neka ekspedicija ove godine...jako zelim da budem deo iste Smile)
Odgovori
samo da kazem da verujem u grad ispod zemlje..ovo je suvi dokaz http://zanimljivostidana.com/images/remo...igrad1.jpg      ...vrvt je ispod planine jos lakse
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 10 Gost(a)