Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako da iskopam zlato
Drago mi je da je ovde neko podelio neki savet iskreno i zahvaljuje se na odgovoru srecno i vama bilo ZUCO
Odgovori
(07-08-2016, 05:05 PM)seki80 link Piše: Bravo pehina11420
95% ga nece ni videti
a kamo li ozraciti

Ma i tih,5% je previse optimisticna cifra,al,ajd....nema veze,da ne bude bas,da ubijemo volju nasim drugarima.  ;D ;D ;D
Odgovori
pa ja se i dalje drzim toga da za neka mesta postoji odrada, kao i toga da je na nekom mestu ostavljen tjz amanet koji se mora postovati. Ali isto tajo kazem da ne postoji mesto koje se ne moze odradeti osim ako vas zezaju prirodne stvari kao recimo mene voda. Kada bi se lako dolazilo do tih stvari vecina bi se obogatila. A postoji i ona izreka nije kom je namenjeno vec kome je sudjeno. Ne treba biti ni mnogo sujeveran ali u neke stvari treba verovati. Mnogi stari tragaci se roga pridrzavaju.
Odgovori
Hmmm..."pravi tragaci"? Koja je to,definicija,pravog tragaca?  Tragaci,koje sam imao srece da licno upoznam,a ima ih podosta...mnogi su i na ovom forumu,gledaju da iskoriste sve vrste znanja i saznanja,ne bi li dosli do cilja. E,sad...da li ih je vreme preteklo,pa je u medjuvremenu,pre,mnooogo godina,neko pocistio to,ili je IPAK,neko od druzine koja je ostavljala za sobom dragocenosti i preziveo,pa se vratio po to ostavljeno,to je vec drugo pitanje. Bez zelje da upadnem u "zamku",nekakve rasprave,ko je "pametniji",...."iskusniji-bolji",sto je,totalno nebitno. Lepo sam ti napisao,iz najbolje namere,najiskrenije moguce,da se manes tog bunara sto ste poceli da kopate,bez ikakvog razloga,samo na osnovu,alternativnih zakljucaka. Medjutim i pored te dobre namere,vidim,da to sto sam ti napisao,spada  pod onu,sto bi se reklo..."dzaba ste krecili". Ja u klin,ti u plocu. Opet neke,"odrade,amaneti",cuda...ne znam ni sam sta vec?  Koji,amanet? Koja odrada? Jedina odrada koju treba da uradite,sto ti zelim da uspes,je ta da nadjes to sto trazis,bezbedno uzmes i zivis srecno i dugovecno. Zaboravi na karakondzule,prokletstva i ostale bapske price. Svaki od tih,dukata,relikvija ili sta vec se nalazi,u nekakvoj,ostavi,...ma,bilo gde,je naplacena krvlju i sa ko zna koliko preklanih vratova. Tu,"krv",ti ne mozes da speres,ma koliko se trudio i ma kakve,"bajalice",koristio. Samim tim,sto ces da uzmes takav novac,"osudjen" si da zivis sa tim. Ni,"spiritus Sanctus" ti nece pomoci u tom slucaju,kao sto nije ni,alhemicarima ,nista  pomoglo,da iz nicega stvore zlato,a pokusavali su i obracali se i dusu prodavali,kao na pijaci,onostranom. U ovom nasem,sportu,petlovi,crni ovnovi,pepeo po ogradjenom prostoru ti nista nece pomoci. Ne znam,da li si me razumeo?
Odgovori
pogresno si me shvatio
uvezi bunara yi zaista veliko hvala jedan si od retkih koji je pokusao da mi pomogne. Mislim da cemo pretati sa radovima jer ne mozemo da savladamo vodu. Ne postoji nacin koji nismo isprobali,
Sto se tice ostava da pala je krv koja ne moze da se spere ali i dalje mislim da neka mesta traze neku odradu ne mislim na karakondzule to su price za decu.Ajde u selo Jelasnicu,pojas Niski. Podji od Nis sa desnu stranu Nisavu prav Suvu planinu. Pitaj za to selo, ajde uz reku ima da iskocis na kraj selo i tu ima vodenica i manastir Sveti Arandjel Rimski. Od manastir vidi se uvis na desnu stranu pecina i na stenu ima znaci kavo dupke, poznava se dok je vek i svet. I na pecinu u vr ima kuka visi i greda popreceno. Ajde u pecinu, kad se ukacis tavno je, upali svecu i od kraj meri dvanajes koraka napred i stani, ajde levo. Ima uvala raskopaj nju ima ploca sa znak. Prevrni nju al pazi dole ima puska sva u srmu. Ajde unutra ima pecina. Na sred nju dvanajes tarancuga od kozu ovnovsku puni sa zlato,lire. A pred vrata sanik kostadinke. One su za manastir. Ovde KURBAN neka je samo dobar junak pa alal od mene i od celu tajvu. Ako si veran nosi ako nisi ne javljaj se. Ako nisi nema ni glavu da odneses dom ako prevaris brata ili drugara i ako nisi bratu zaklet na sol i leb, ako si zaklet da prevaris neces ni dan da stignes tvoja glava ce otide. Sej dobro i ne boj se sej zlo nadaj se. I nasa pisma ne prodavaj prokleta je para koju uzmes. Ovo je kraj i od ovo drugi opis nema ni jedan. Ni jedan nije veran osim ovaj i ajduk istina je.
Odgovori
zUĆO MNOGO TI STUR OPIS TE 30 OKE NISU ZA CRKVU VEĆ ZA DRUGO...........SKIDATE POSTOVI KOJI SU POSTAVLJENI SAMO ZA PRAVCI A GDE SU ZNACI I OSTAVE NIGDE IH NEMA..........POZDRAV NEZELIM DA TE VREDJAM SAMO SVE SE VRTI U KRUG A NIGDE PRAVOG ZNAKA I MESTA..........
Odgovori
Branko ovo mesto je u Jelasnici kod Nisa i odradjeno je samo navodim da nekada treba ispostovati obicaje. A kako znam da je odradjeno, pa sa terena lico malo planinarenja i tako. Trenutno se spremam na izlet u isto selo ako ima koga ko zeli da se pridruzi neka izvoli. Pozdrav svima!!!
Odgovori
PRIJATELJU TO JE NAJVEĆA LAZ DA SU MESTA ODRADJENA SVA MEST SU OD 6 M. PA NAVIŠE U DUBINU NIJEDNA MAGAZA NIJE PLITKA A SITNE OSTAVKE SU SKORO 80 POSTO UZETE ........
Odgovori
pehina 11420, zadatak alhemicara nije bio " da iz nicega stvore zlato " ...
Odgovori
(13-08-2016, 08:12 PM)branko77 link Piše: pehina 11420, zadatak alhemicara nije bio " da iz nicega stvore zlato " ...

Ahahaha,bravo  ;D  mislim,da kada bih,ozbiljno pisao o Alhemiji,kao,pseudo-nauci,to bilo izuzetno dosadna tema,onome ko bi citao takav tekst. Vidim da si,previse,ozbiljno,shvatio,figurativno,napisanu recenicu,"da iz nicega stvore zlato". Neke napisane tekstove gledaj i sa one,"vedrije",satiricno-cinicne, strane,a po neke i,bas,onako...dobro se "zacitaj",izmedju redova . Pozdrav i hvala,na,obavestenju,da nije zadatak alhemicara bio to,sto sam,ja,napisao.  Opusteno,drug...samo,opusteno.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 6 Gost(a)