(16-07-2016, 09:10 AM)hobi link Piše: Pozdrav druze Robin Hud, UZIVAJ
Napisao sam vec ,,TO JE MOJE LICNO MISLJENJE,,
Ovo sto sam pitao za kopito dali je skliznulo tako je uklesano na kamenu odnosi se na Istocnu srbiju za drugo neznam.
Vezano za hajduk Veljka (1780-1813, rodjen u Lenovcu pored zajecara), da li je pljackao ili ne turske karavane to je drugo pitanje.
Turci su zvanicno zauzeli ceo ovaj prostor posle kosovskog boja 1389 godine).
Vezano za ostale Hajducke Vojvode to je vec trece pitanje dostupnosti dokumenata i pisanija.
Sad to je opet moje licno misljenje ,,druze,,
Tu zavrsavamo pricu vezano za ovo ili ono glupo je dalje diskutovati.Tema je Kopito.
Pozz i zelim ti sve najbolje druze.
Moram da priznam da sam malo zbunjen ovim odgovorom druze hobi :o :o :o
Jesi li to ti druze Dekisa promenio svoj nik iz dekisa i hobi ili ovo meni neko sasvim treci daje odgovor umesto Dekise?? :o :o :
Ne ljutim se ja druze Dekisa ili Hobi sto koristis rec "druze" jer se ovaj univerzalni komunisticki izraz po malo zaboravio. Ne secam se da li se ja sa Vama znam ili da se znamo pa smo na "druze", a jos manje da smo nekkvi partijski drugovi, ali nema veze , prilagodicu se kako god. Kada nisi primetio moju malu ironiju u predhodnom postu na to druze, zovite me i casom ali me nemojte razbiti ;D
Zahvaljujem na veoma iscrpnom odgovoru o Hajduk Veljku i njegovom hajdukovanju i njegovom hajduckom blagu i ostavama, druze Hobi. I slazem se da, nakon ovog preciznog odgovora , ostavimo sve te silne hajduke, neka pocivaju u miru.
Uzgred, imas li neka saznanja o onom mom famoznom "volovskom kopitu" jer me to jedino ovde interesuje, bez da deset stvari trpamo u jednu jedinu temu ?
Imam veoma dobar razlog zasto sam insistirao na utisnutom kopitu, a nisam spominjao nikakve krstove, kantare, trouglove, kladence ........ ili ma sta drugo, ali je to nesto sasvim drugo zbog cega sam se vezao za to "kopito".
Prema tome gospodo, prijatelji, forumasi, stare i mlade kuke, narode, drugovi,....... ima li, aman neko nesto negde zapisano a da se spominje igde to neko kopito?? To me jedino interesuje a sve ostale price su za neku drugu temu na drugom mestu.
E Robin Hud sta god ,,druze,, zavarsena prica ili ,,Covek,,.
Nadji resenje za to tvoje kopito tamo gde god.
Za ovo kopito u istocnoj srbiji postoji resenje.
Da ti kazem iskreno pominje se okolina nekog Petrovo sela.
Neznam koliko takvih naziva mesta ima i gde se sve ta mesta nalaze.Znam za samo jedno Petrovo selo u istocnoj srbiji.Mozda ima i drugih neznam.Zato sam i pisao da je blizu Dunava to mesto.
Tehnologija je napredna mnogo u danasnje vreme od Lokatora do skenera i raznoraznih detektora idi prosetaj proveri detektorima i svakakvim tehnologijama i resi Kopito.
Promenio sam ,,dekisa,, u ,,hobi,, sa namerom da izbegnem polemiku sa tobom uopste i da bi shvatio da je meni ovo vezano za, sta ja znam skriveno blago riznice itd, hobi i sport cisto druzenje.Dali postoji uneverzalno tumacenje svih oznaka na svakom terenu u zavisnosti o kojoj se hajduckoj druzini radi i to je drugo.Zavrsimo ovde i to je to.
Pozz.
Za druga Drvosecu.Ima neka pisanija za mesto u okolini Petrovog sela gde se pominje takvo kopito.Ja znam za jedno selo koje se tako zove u istocnoj rbijii.Neznam da li postoje jos sela sa takvim imenom mozda ima i na drugi mestima neznam.
Pozz
Teme: 37
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
hobi nisam čuo za petrovo selo ali postoji mesto koje se zove petrova gora gde se nalazi i ovo volovsko kopito poz
Pozz drugu Robin hudu.
Druze Drvoseca ne znam sta da ti kazem.Jedino ako pored tog kopita u okolini ima i ove oz nake koje sam napisao;Pop cita knjigu i torba na ramenu, rAK SA JEDNIM POLOMLJENIM KLJESTIMA ITD NAPISAO SAM KOJE ONDA onda vredi probati po ovom dokumentu ako ne sta da ti kazem.
Sve su turski nazivi mesta ne znam kako je ovaj covek sto je meni dao to preveo prvo na bugarskom pa na srpskom posle.Verovatno je neki bukvalan prevod bio.
Neznam opet kazem ako ima tih drugih oznaka javi se.
Pozz
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
hobi ovi znakovi tamo nema jedino što mi je u sećanju na jedno 30 metara od volovsko kopito imala je jedna velika mogila kopano je unutar mogile ali plitko i tako je i dan danas verujem ako ti je interesantno može da saradjujemo poz
Druze ima li u toj okolini neko selo koje se nekad zvalo ili se jos uvek zove nesto kao Jabukovik, Jabukovac Nesto slicno tome posto slicno i ima li u toj okolini neki manastir da je bio recimo da se zvao nesto kao Sveti Jovan ili Ivan pusti.
pitam zato sto ima dva opisa jedan pominje mesto zvano,,POP KURIJE,,nesto popovo nezna sta je to ,,Kurije,,a drugo mesto je vezano za manastir i potkovu.
pozz
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
ima jedna crkva rasturena ali neznam kako se je zvala raspitaću se pa ću ti reći ime crkve poz
Pozz druze Drvoseca do tecrkve sa desne treba da ima izvor ili kladenac, a po vodi na dole dolazi se do neke vodenica.
Ako je ova pisanija vezana za tu lokaciju.
Pozz
Teme: 19
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pozdrav, kolege, drugari, i svi meni dragi sagovornici na ovom našem lepom forumu...
Posebno pozdravljam sve učesnike ove teme na kojoj vam sada pišem.
Evo i ja uzimam kratko učešće u najboljoj nameri da vam pomognem i usmerim, zato vas molim da ne protumačite pogrešno moje opaske.
Naime kolega pokretač teme je jasno stavio do znanja da traga za informacijom koja bi ukazala na postojanje dokumentovanog dokaza o volovskom kopitu ALI u pećini ne na otvorenom!
A ja sad čitajući nalazim da se ovde pominju razne lokacije od DUNAVA do RADAN planine, da se spominje i manastir SV. Jovana (pustog), zapravo mnogo toga, ali nigde da se nepomene ono što je kolega robinhud verovatno zamislio kada je pokrenuo temu a to je zapravo detalj o PEĆINI u koji trebaju da se uklapaju ostali topografski atributi koje je kolega robinhud pomenuo (kale, izvor).
Zato vas drage kolege molim da stabilizujete opseg informacija ukoliko odgovarate postom na ovu temu, jer ona ima striktene smernice na koje kopito je pisac mislio.
Naravno ko god od vas poznaje ili ima saznanja o nekom drugom ili drugačijem VOLOVSKOM TRAG koji nije uklopljiv u trougao: Pećina, kale, izvor (koji ne presušuje) može komotno da otvori zasebnu temu sa naznakom da je reč o kopitu vola ali onda tu stavi nove smernice ili geografske odrdice.
U nadi da sam vam pomogao želim vam svima lep dan.
|