20-04-2014, 11:04 PM
Браво пријатељи!
Али, хммм... зар кварц осцилатор није од 2580КHz?
Поздрав!
Sneshko
Али, хммм... зар кварц осцилатор није од 2580КHz?
Поздрав!
Sneshko
Ozbiljna mašina
|
20-04-2014, 11:04 PM
Браво пријатељи!
Али, хммм... зар кварц осцилатор није од 2580КHz? Поздрав! Sneshko
20-04-2014, 11:52 PM
Драги пријатељи!
Тек сам мало-пре припремио све податке до којих сам дошао о молекуларно-фрекврентном дискриминатору Omnitron DTR за постављање овде на форум, али, с обзиром да је већ скоро поноћ, оставићу постављање прилога за сутра увече. Поздрав! Sneshko
21-04-2014, 12:05 AM
(19-04-2014, 10:15 PM)citytaxi link Piše: Pozdrav CRNI1 . Tvoja masina me dosta potseca na Sladjankove ELEKTRONSKE RASLJE . Gledao sam kako covek njima radi . Probao sam i mogu ti reci da kad locira zakopan predmet pocinje struja da pecka . Neznam dali rade na istom principu ali sta mislis zasto ga covek nema na forumu ? Ako je neko pomislio da ga je ubila struja ! NE NIJE GA UBILA 8) ..kako si tajnovit taxista .... 8) pomislice ljudi da si hteo da kazes nesto sto neces da kazes 8)
21-04-2014, 08:09 AM
onda cestitke sladjanku ako je tako.budite otvoreni
21-04-2014, 04:13 PM
21-04-2014, 08:29 PM
Драги пријатељи!
Као што сам и обећао - ево неких података и слика о уређају Omnitron DTR до којих сам дошао заинтересован постовима нашег члана и колеге под ником crni1. Дакле, сам crni1 (после успешног сервисирања), дао је неке основне податке о сервисираном уређају чији је две фотке електронскг модула за пријем поставио на овом форуму. Уз опис уређаја дао је и један линк на светски познатом форуму LongRangeLocators где је објављена фотографија уређаја који је он сервисирао и чији је пријемни модул поставио на овом форуму. Тај уређај је Молекуларно-фреквентни дискриминатор Omnitron DTR v.8 кога је тада продавала једна чешка фирма. Слика са форума LongRangeLocators је на линку испод: Превод текста са слике са чешког језика на српски гласи: Omnitron DTR У јесен 1986 свет ловаца за благом облетели су извештаји о "неким новим уређајима", који су помогли да се пронађе фантастично благо на острву Костарика (Централна Америка). Тек касније сам чуо и сазнао о новој теорији молекуларно-фреквентних генератора. Претрага са њима врши се са подесивом фреквенцијом (током претраге посебна фреквенција за сваку врсту метала) преко сопственог предајника који преноси (емитује) ову фреквенцију, и две дивсинг шипке („L“ антене) којима се „хвата“ сигнална линија (у САД: Хало - реакција). Предајник емитује фреквенцију и закопан метала (или његова молекуларна фреквенција) ствара сигналну линију која може да се детектује („хвата“), „L“ антенама које су повезане каблом са пријемним модулом ( који се носи са појасом). Ако је оператер прешао преко сигналне линије, довсинг шипке (тј. „L“ антене), ће се укрстити, а после удаљавања од сигналне линије довсинг шипке (тј. „L“ антене), поново ће стајати паралелно. Ово је описни превод а не буквалан. Ако некоме то смета - изињавам се! Јаснија слика уређаја Omnitron DTR v.8 са овог рекламног флајера је испод. Omnitron DTR v.8 био је у продаји почетком `90-тих година ХХ века, али, пре њега (око 1985. године), била је актуелна верзија Omnitron DTR v.6 која је и обезбедила светску славу овом "даљинцу". О верзији 6 у следећем посту.
21-04-2014, 08:53 PM
Дакле, развој уређаја Omnitron започео је још давне 1968. године и трајао следећих 15-так година, да би већ 1985. године (због својих светских успеха) постао веома популаран међу трагачима закопаног блага. Те 1985. године била је актуелна верзија 6 уређаја Omnitron.
То је слика испод: О уређају Omnitron v.6 детаљно је писао немачки стручњак Johny van Norden у својој књизи "Shatzsuche mit moderner Elektronik" штампаној 1991. године. Та његова књига преведена је и на бугарски језик, а комплетан део о Молекуларно-фреквентном дискриминатору Omnitron v.6 на бугарском језику можете преузети са линка испод: https://www.dropbox.com/s/zdqlsfjt7zvet0...%20v.6.pdf Sledi deo o verziji 8.
21-04-2014, 09:11 PM
Sneshko ovaj link ne radi.
21-04-2014, 09:29 PM
Поздрав relco!
Само кликни на [Izaberi] па када дати линк поплави ти на њега курсором кликни десним тастером миша и изабери "Copy", па онда отвори нови прозор у свом Browser-у и горе у адресно поље нанеси курсор миша па десним тастером миша кликни и изабери "Paste", па када се ту појави прекопирани линк - онда само притисни тастер Enter после чега ће се отворити нова страница са књигом коју можеш читати директно у претраживачу или кликнуту горе десно на дугме "Download" и у PDF преузети је на свој хард диск. Поздрав! Sneshko P.S Приметио сам да је на снази нова уређивачка политика форума која у постовима не дозвољава активне линкове. Можда грешим.
21-04-2014, 09:48 PM
Систем Omnitron копирали су многи трагачи, неки од њих успешно, неки - мање успешно а поједини и тотално неуспешно са циљем да се од лаковерних трагача отму само што веће паре. То је реалност која је, нажалост, присутна до дан-данс.
Вероватно свесни компромитујуће активности копирања њиховог уређаја, његови аутори креирали су нову верзију свог уређаја која je постала позната под именом Omnitron DTR v.8. И, поново је овај даљинац доказао своју супериорност у односу на друге сличне уређаје који су (мање-више успешно или безуспешно), били само бледа копија његове претходне верзије 6. Опет је Omnitron DTR v.8. доживео светску славу после низа неприкосновених успеха код откривања појединих блага, међутим, из мени непознатих разлога, фирма Omnitron је, наглo, престала да постоји. После ње, колико је мени познато, њихов уређај Omnitron DTR v.8 нико није копирао. Верзија 8 је на сликама испод: Дакле, овај модел Молекуларно-фреквентног дискриминатора под називом Omnitron DTR v.8. био је на успешном сервисирању код нашег колеге crni1 чије је фотографије пријемника овог уређаја поделио са нама на форуму. Хвала crni1! |
|
|