Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ozbiljna mašina
(21-04-2014, 09:29 PM)Sneshko link Piše: Поздрав relco!
Само кликни на [Izaberi] па када дати линк поплави ти на њега курсором кликни десним тастером миша и изабери "Copy", па онда отвори нови прозор у
Sneshko

Pozdrav Sneshko.Probao sam da skinem ali je za mene ovo komplikovano.A bas sam hteo da procitam sta pise o ovom lokatoru.
Odgovori
(21-04-2014, 09:29 PM)Sneshko link Piše: Приметио сам да је на снази нова уређивачка политика форума која у постовима не дозвољава активне линкове. Можда грешим.

Kako ostali tako i mi  Smile

Ovde prilog možete skinuti jednim klikom.

Priloženih Datoteka
.pdf   Omnitron DTR v.6.pdf (Veličina: 2.22 MB / Preuzimanja: 67)
Odgovori
Хвала admin!
Од сада ћу користити Attach за постављање садржаја за download!
Поздрав!
Sneshko

P.S.
Наставак сутра увече.
Odgovori
Pozdrav crni1.
Evo nacrtao sam plocu i odgovarajucu shemu prema ploci,naravno sto se moglo videti.Ali ima nekih linija koje nedostaju pa bih molio ako mezes da postavis plocicu ako nije tajna.
[Slika: jzgoqs.jpg]
[Slika: 3026iid.jpg]
Odgovori
relco!
Свака част за шеме, добро урађен посао!
Хвала најлепше!
Само да додам следеће:
- када се слика кварц осацилатора са фотографије коју је поставио crni1 и слика ознака на њему пропусте кроз одређене филтере у програму Photoshop, онда се јасно види да је вредност кварц осцилатора 2580KHz. То исто ми је потвдио и наш колега  crni1 на чему сам му захвалан.

Е..., дакле, да наставимо причу о даљинцу Omnitron DTR v.8
Са слике испод (обележене бројевима), јасно се види да се овај уређај састоји из следећих засебних компоненти:

[Slika: objasnjnje-1.jpg]

1. Сигнал генератор;
2. Акомулатор 12V / 7,2Аh;
3. Предајник (емитер) са параболичном елипсастом антеном;
4. Пријемник са напајањем од 4,5V чију плочицу нам је представио наш члан и колега crni1;
Уз овај комплет Omnitron DTR v.8 иду и две "L" антене које се каблом повезују са пријемником, а које се не виде на овој фотографији, али се виде на сличној фотографији у мојем претходном посту.

Odgovori
Сигнал генератор није никаква тајна машина, већ обичан генератор функције са дисплејом и селектором фрекврентног опсега. То се јасно види са слике испод:

[Slika: objasnjenje-2.jpg]

1. Дисплеј на којем се (у одређеној резолуцији) исписује изабрана фреквентна вредност;
2. Регулатор фреквенције у изабраном фреквентном опсегу;
3. Селектор једног од 5 понуђених фреквентних опсега + бирач облиика сигнала са илустрованим вредностима на налепници изнад и десно од дисплеја;
4. Прекидач укључи/искључи;
5. Излаз сигнала;
6. Фино подешавање излазног напона;
7. Селектор излазног напона.

Из свега показаног јасно је да  Omnitron DTR v.8 ради на принципу генерисања сигнала одређене фрквенције у Генератору функције са слике изнад, и то за сваку врсту метала - различита фреквентна вредност.
Даље се такав сигнал одређене фреквенције и облика шаље у предајник који тај сигнал шаље кроз земљу или ваздух (то ми код овог модела није најјасније), како би тај сигнал ступио у резонанцу са природним осцилацијама (на атомском нивоу), оног метала који се жели открити.
Када и ако дође до резонанце, њу ће регистровати "L" антене у рукама оператера преко пријемника са којим су повезане а чију нам је плочицу представио crni1 на самом почетку ове теме. Та реакција ће се манифестовати укрштањем  "L" антена када оператер пређе преко  успостављене резонантне сигналне линије између предајника Омнитрона и евентуалног металног предмета у земљи.
Е, сад... то је теорија, а да ли је то баш тако у пракси - то остаје свакоме од нас да се лично увери.
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
(22-04-2014, 10:54 PM)Sneshko link Piše: relco!
Свака част за шеме, добро урађен посао!
Хвала најлепше!
Само да додам следеће:
- када се слика кварц осацилатора са фотографије коју је поставио crni1 и слика ознака на њему пропусте кроз одређене филтере у програму Photoshop, онда се јасно види да је вредност кварц осцилатора 2580KHz. То исто ми је потвдио и наш колега  crni1 на чему сам му захвалан

Sneshko izvinjavam se na propustu jer mi se sa slike ucinilo da je frekvenca 2560Khz. Ako crni1 kaze da je 2580Khz onda je tako jer je on imao u rukama taj prijemnik.Ono sto sam pisao u postu cini mi se da nedostaju neke veze linija koje ja nemogu videti zbog zalemljenih integralaca.Ali ako je crni1 voljan da dopuni propuste,onda bi se stvarno u celini sa predajnikom i prijemnikom moglo videti ceo uredjaj (prijemni deo i predajni)i eventualno ukapirati kako radi. Uzgred da napomenem da onaj deo sto se odnosi na omnitron DTR ja ustvari imam celu knjigu na bugarskom jeziku gde je mnogo sta opisano.Po mnogo cemu je slicna sa knjigom pokojnog Zeljka Milovanovica"metal detektori istine i zablude" Pozdrav
Odgovori
:Smile
opasna masina ja sam ostao bez teksta

pa de ste bre drugari jos maltite praznu slamu
Odgovori
Pa bodo ne maltimo praznu slamu nego samo komentarisemo masinu koju je predstavio nas kolega.To je kako sam razumeo samo prijemni deo tog uredjaja.Predajni je postavio sneskho
Odgovori
ova masina radi na 220v a ne na 12v ja je imam Smile
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)