Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ozbiljna mašina
hvala crni1.mislim da sam kod jednog kolege video nesto slicno,i ubedjivali me da radi,a ja samo klimao glavom. a mislio nema sanse.poseticu ga uskoro pa cu probati. ali rašlje od kolege nisu imale kablove,ako se secam dobro,bila je samo kutija sa elektronikom i dve sonde sto se pobadaju u zemlju.na kutiji par dioda koje oznacavaju metal tipa zlato,srebro,aluminijum.i bio je rucni rad.provericu uskoro
Odgovori
Ljudi ja ovo ne reklamiram i ne prodajem,samo sam hteo da podelim sa vama neke utiske i baš me briga ko veruje a ko ne.Ako mi verujete ni ja sam sebi ne verujem ali sam svojim očima video a i kopao gde me je čovek doveo i nalazio stvari.Jedino ako je on vidovit ili zna da baje onda je sve moguće .
Odgovori
crni1 хвала за одговор!
Ако сам добро схватио из твог писања, комплетан уређај се састоји из три дела:
- први је кутија са електроником која током рада стоји на земљи и која је претходно подешена на одређени метал који се жели тражити. Назовимо ту кутију - предајник. Из те кутије са електроником извлачи се антена која стоји извучена током рада. Та кутија се напаја са акомулатором од 12 волти.
- други је кутија са електроником чију плочицу си ти овде поставио да је видимо. То би могао да се назове - пријемник. На тој кутији се налазе конектори који се повезују са "L" антенама које се носе у рукама. такође, на тој кутији - пријемнику налази се и једна телескоп антеница која се током рада (такође) извлачи. Ова кутија - пријемник напаја се са једном батеријом од 4.5 волти.
- трећи део би биле "L" антене које се држе у рукама и које се повезују са пријемником.
Молим те да ме исправиш ако сам негде погрешио.
То све би могло да изгледа као на сликама испод:

[Slika: predajnik.jpg]

ПРЕДАЈНИЦИ

[Slika: predajnik-2.jpg]

ПРИЈЕМНИК
[Slika: prijemnik.jpg]

Поздрав!
Sneshko
Odgovori
(20-04-2014, 12:07 AM)Sneshko link Piše: Пријемници и предајник
Odgovori
He he tako nekako ovaj prijemnik-ca me oduševio.Ne izgleda baš tako evo pronašao sam originalni model sa ovom malom satelitskom antenom.
http://www.longrangelocators.com/forums/...1185968963
ovo je slika sa neta ali ova mašina ovako izgleda u originalu i u kompletu.
Nešto mi ne radi prevodilac ali evo sajta gde sam našao nešto o njemu
http://www.longrangelocators.com/forums/...301&page=3
Odgovori
(19-04-2014, 10:12 PM)crni1 link Piše: 1. 104 /50V-
2. 3/10
3. 5.6C
4. 33/4  ali nisam siguran ne vidi se najbolje

Crni1!
Молим те, извини, немој да се наљутиш, али... исправи ме ако грешим:
1. 104 /50V- (1μF / 50V)
2. 3/10 (30 pF)
3. 5.6C (5.6 nF)
4. 33/4  ali nisam siguran ne vidi se najbolje (132 - чега???)
Odgovori
  Sneshko shto se tiche Omnitrona imash shemu u knjizi Nedjeljka Jordanova koju si  trazhio  proshle godine chini mi se.U toj knjizi su objashnjeni svi principi kako rade ti LRL aparati  t.e.jonsko polje i koje su greshke koje se mogu javiti pri takvom detektiranju, pa ako zhelish objasni malo ljudima shta je shta.U Bugarskoj neki tip pravi takve zajedno sa eliminatorem laznih signala prodajao ih je negde oko 400 evra.
Odgovori
(19-04-2014, 10:47 PM)crni1 link Piše: Ljudi ja ovo ne reklamiram i ne prodajem,samo sam hteo da podelim sa vama neke utiske i baš me briga ko veruje a ko ne.Ako mi verujete ni ja sam sebi ne verujem ali sam svojim očima video a i kopao gde me je čovek doveo i nalazio stvari.Jedino ako je on vidovit ili zna da baje onda je sve moguće .
  Radi radi i ja sam se uverio dosta puta i uvek gde pokazhe da ima neshto  stvarno je bilo poneshto pa makar da to bilo i zhelezo koje je dosta oksidiralo u zemlji.E to po teorije je tako zato jer je rezonantna frekvenca zheleza koje je zardjalo ista sa onom od zlata, a aparat radi na principu rezonantne frekvencije.Tako ja sam pored raznih parcheta zheleza jednom pronashao i vrh strelice i to na daljini od dobrih 150 metara.Umalo da zaboravim da kazhem da moj nije omnitron nego drugi lokator.
Odgovori
Pozdrav-Evo malo da dopunim ispravke oznaka kako sam ja video.Oznakceni brojevi
1- 104 (100nf) blok kondenzator
2- 3-10 pF trimer kondenzator
3- 5,6 C (5,6 pF) C je tolerancija 025%
4- 132 (1320 pF) 1N3
5- 25,80 Khz (kvarc)
IC1 = 7400 (cetvorostruko NI kolo)
IC2 = 7404 (6-struki invertor)
Odgovori
Браво relco!
Хвала на појашњењима!
Ова старија методологија обележавања компоненти ми никада није била баш најјаснија с обзиром да ми електроника није професија већ само хоби. Баш сам се спремао да преврћем по литератури и проверавам шта је шта, кад оно... уштедео си ми труд.
Хвала још једном!
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 6 Gost(a)