Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ozbiljna mašina
U pitanju je Omnitron,koji ne znam jer su namerno poskidane sve nalepnice.
Dobio sam ga od čoveka koji tvrdi da je njegov brat sa ovom mašinom našao neku ostavu.Pored ove pločice sa elementima ima još i dve antene navodno pozlaćene koje su spojene sa dva kablića na A i B,taćke na ploči.Uređaj ima i malu antenicu kao satelitsku koja se bode u zemlju i spojena kablovima za glavnu kutiju sa elektronikom,koja opet može da se podesi na frekfenciju traženja,na primer zlato,živu,bakar a napaja se iz akumulatora 12V.
Za početak evo samo dela uređaja
[Slika: fkpaax.jpg]
[Slika: x6fnr6.jpg]
Odgovori
Jesi je vec koristio na terenu?Vpleo bi da znam tvoja zapazanja.
                                  Pozdrav kolega
Odgovori
Ja sam ti brate laik za ove mašine,u moje ruke je došao jel mu je nešto crklo a prethodni majstor nije mogao da popravi.Ja sam ga popravio i vlasnik je prezadovoljan,kaže da će mii pokazati kako ova mašina radi,čim budem video,napisaću ovde na forumu.
Odgovori
Hvala kolega ja sada sklapam PI 2010 i sta budem zapazio podelicu sa vama
Odgovori
E sad verovali vi ili ne ovo čudo radi,čovek mi demonstrirao rad i nalazili smo gvožđuriju.Doduše nije baš da samo reaguje na zlato ali je bitno da radi na metale,čak nepogrešivo na nekim mestima.He he nebi ja bio ja da ga nisam malo zz pa odem i kao sakrijem dukate iza stene a ustvari ih vratim i spustim na drugu stranu i čovek tvrdi da iza stene nema ništa a ja kao zaboravio gde sam stavio i on uključi ponovo i nađe ih i onda izbi svađa kaže ja ga zz a ja njemu ne mogu pola sata da objasnim da sam hteo da proverim mašinu a ne njega.
Odgovori
pozdrav.kolega crni1 da li postoji mogucnost da se takav instrumenat tj. aparat napravi,tj da li postoji sema na netu? posto si imao uvid u aparat?unapred hvala.bata1
Odgovori
Drugari stvari stoje ovako:ja i dalje ne verujem u ono što sam video,ovo stvarno radi.
A radi na principu rašlji,počne se tražene
je sa jedne tačke i onda se ide u pravcu gde antenice pokazuju (mora da bude vreme bez vetra) i sve dok se antene ne ukrste,onda se ide iz poprečnog smera i opet isto dok se ne ukrsti.Onda se sa te tačke određuje dubina ali to još nisam shvatio kako,jer opet da naglasim meni je sve ovo novo i nepoznato.
Što se tiče šeme nisam je našao nigde ali mislim da se i sa slika sve dobro vidi a mogu vam dati još neki podatak koji vas interesuje,bar ono što znam i mogu jer kolega ne da da se kopira ova mašina.
[Slika: 300qzyw.jpg]
Na ovaj uređaj ide baterija od 4,5V, ima 1 antenicu kao na tranzistoru koja se nalazi na kutiji uređaja i izvlači se prilikom rada i spojena je sa tačkom C,tačke A i B su spojene sa utičnicom na kutiji kao za slušalice i tu se uključuju ove druge dve antenice koje se nose u rukama.Kako i šta je unutra ne znam ali evo slike
[Slika: 14lt2zp.jpg]
Odgovori
Поздрав crni1!
Хвала ти најлепше што си са нама поделио твоја сазнања у вези овог горе чуда технике.
Да је стварно "чудо" види се и по инверзној методи уградње ова два IC кола.
О осталим решењима да и не говоримо.
Ех, шта ћемо - таква је данашња техника, мења се суновратном брзиниом свакодневно. Оно што је данас било сутра бити неће...
И, ...шта кажеш - ради?
Па добро, ако ти тако кажеш, онда је то стварно тако.
Ипак, ја бих те замолио да нам (ако је икако могуће), појасниш неколико нејсноћа које су се поткрале у твом више него јасном представљању овог чуда технике званом "непознати Омнитрон".
Моја питања су означена бројевима нa овој твојој претходно постављеној слици:

[Slika: untitled-2.jpg]

Дакле:
1. Која је вредност овог полиестер кондезатора означеног на слици са бројем један?
2. Која је вредност променљивог кондезатора означеног бројем два?
3. Која је вредност керамичког кондезатора означеног бројем три?
4. Која је тачно електрична компонента означена бројем четири и која је тачно њена вредност?
5. И, на самом крају (можда мало тупаво питањце), али, да ли је на кварцном осцилатору тачка означена са бројем пет лем тог кв. осцилатора са плочицом и неким контактом са супротне стране плочице, или је то само случајна капљица калаја која се ту нашла ко зна како?
Унапред захвалан за одговоре!
Sneshko
Odgovori
1. 104 /50V-
2. 3/10
3. 5.6C
4. 33/4  ali nisam siguran ne vidi se najbolje
5. izgleda da je slučajno jer je i u donjem delu kvarcni oscilator lemljen skroz u krug ili je možda tu nešto drugo ubačeno ne znam.
A ako mi ne veruješ pogledaj kako je odrađen noviji-savremeniji model
http://www.skrivenoblago.com/index.php?topic=709.0
a košta ko kajgana sv.Petra
Odgovori
Pozdrav CRNI1 . Tvoja masina me dosta potseca na Sladjankove ELEKTRONSKE RASLJE . Gledao sam kako covek njima radi . Probao sam i mogu ti reci da kad locira zakopan predmet pocinje struja da pecka . Neznam dali rade na istom principu ali sta mislis zasto ga covek nema na forumu ?  Wink  Ako je neko pomislio da ga je ubila struja ! NE NIJE GA UBILA  8)
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 4 Gost(a)