Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Resio i ja da otvorim sezonu :)
Naprotiv, meni se cini da je ovo bas Vizantija, cuvene ``U Hristu`` kovanice. Ili je Vasilije II Bugaroubica ili Konstantin VIII
Sa prednje strane stilizovan Isus, sa zadnje tekst. Nesto ovako.
[Slika: AnonFollis.jpg]
Odgovori
(21-02-2014, 10:43 AM)Wayman link Piše:Naprotiv, meni se cini da je ovo bas Vizantija, cuvene ``U Hristu`` kovanice. Ili je Vasilije II Bugaroubica ili Konstantin VIII
Sa prednje strane stilizovan Isus, sa zadnje tekst. Nesto ovako.
[Slika: AnonFollis.jpg]

Ne, nije to to, nalazio sam i takve kovanice, one su glomazne, ova je mnogo manja. Imao sam prilike da na jednom jakom stranom forumu upoznam ljude koji su pisali knjige o Vizantijskim kovanicama pa mi garantuju da ova nema veze sa Vizantijom. Ova na aversu ima kralja sa krunom bas kao kod Sigmunda cak i lici na Sigmunda likom, ali slova na reversu nemaju veze sa njim. Ali nisam pokusavao da je ocistim jos jer je posrebrena pa neznam kako da je ocistim a da je ne ostetim jos vise jer je vec dosta losa.
Odgovori
mislim da nije ni vizantija ni zigmund mozda jje od neke od drzava posle pada carigrada od strane krstasa
Odgovori
Nisam danas uspeo da se vratim na jucerasnji teren ali me je komsija odveo do njive da proverimo na sat vremena da li ima nesto kod njega.
I poprilicno sam se iznenadio:

[Slika: 39e487a858d2896431b0e4cce715041a.jpg]

Diocletian i vizantijski folis solidno ocuvan. Oprao sam ih samo vodom treba tek da se cisti ali to ostavljam ljudima koji se u to razumeju ne diram nista ;D

[Slika: cf1ed40292076b5798c6b699b1c0680a.jpg]
[Slika: 18b319dd38c0ae6c43b9e58ff141f9b4.jpg]

A samo sam 2 reda pretrazio, pa smo se dogovorili da se vratimo kad ponovo ogreje sunce. Danas je u mom kraju bilo ledeno. A i veliki je problem sto mu je njiva odmah pored auto puta, pa je malo nezgodno za potragu Sad U svakom slucaju za 2 dana sam nasao 2 odlicna terena tako da ce ovo biti plodna godina 8)
Odgovori
sa srecom  Wink
Odgovori
Bio i danas na kratko, kolko se naslo vremena i kolko se izdrzalo na ovoj hladnoci. Nasao 10tak malih folisa, nezna se ko je od koga gori pa nisam slikao i 3 polomljene fibule.
Nego zna li neko sta je ovaj predmet skroz levo u mojoj ruci. Zanimljiva je i ona bakarna macola desno. Kako li su time uspeli da obradjuju kamen  Big Grin

[Slika: 1500c6abebcaf894a5d14f1aaef4212c.jpg]
Odgovori
Nasao i danas 2-3h vremena:

[Slika: 9d101c3e0b0367c22fd399f566bdbeec.jpg]

A pogledajte dole onaj deo fibule. OGROMNA neka fibula izvukao sam veliki broj fibulica i delova istih ali ovoliku fibulu jos nisam video Smile
Odgovori
Bice jos nalaza samo napred..
Odgovori
Fini nalazi!Svaka cast!
Odgovori
Konacno skupio hrabrost danas da izadjem na 2-3h ponovo. Neznam kako je u ostatku Srbije ali u ovom Istocnom delu kisa ne staje bukvalno evo 6ti dan :o
Da me je neko video smejao bi se jer sam se uvio u kese i najlone od glave do pete  ;D Sutra mi konacno stize kabanica  Big Grin
A evo i nalaza:

[Slika: b04b6d7027ac25bd6d54adec4b9c407c.jpg]

Ovu kovanicu u sredini sam verovali ili ne pronasao na 1cm dubine. Constantius sa dve Viktorije na reversu u perfektnom stanju bukvalno se svaka linija vidi.
Nadam se da ce se iplatiti to sto sam se vratio mokar do gole koze 8)
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)