Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Resio i ja da otvorim sezonu :)
Nego zna li neko da li po zakonu imam pravo da pretrazujem njive uz saglasnost gazde. Jedan covek me je zamolio da mu pretrazim njivu jer je nasao na povrsini posle oranja nekoliko rimskih kovanica. Ali njiva je u najprometnijem delu pored samog auto puta gde je saobracaj bas gust a cesto prolazi i milicija :-[
Odgovori
Ako ti je dao odobrenje onda mozes da pretrazis!Jos ako imas dozvolu Arheo Amatera Srbije onta nemas nikakvih problema!
Odgovori
(06-03-2014, 05:27 PM)Coleman link Piše:Ako ti je dao odobrenje onda mozes da pretrazis!Jos ako imas dozvolu Arheo Amatera Srbije onta nemas nikakvih problema!

Nadam se da si se salio ovo oko dozvole od AAS_a ?  8)
Odgovori
Svaka čast kolega.
Odgovori
(06-03-2014, 06:38 PM)GROTAGOLD link Piše:[quote author=Coleman link=topic=3618.msg31064#msg31064 date=1394119676]
Ako ti je dao odobrenje onda mozes da pretrazis!Jos ako imas dozvolu Arheo Amatera Srbije onta nemas nikakvih problema!

Nadam se da si se salio ovo oko dozvole od AAS_a ?  8)
[/quote]
Znam da je par tragaca imala tu dozvolu i policija je dosla na teren oni su pokazali i policija je otisla!
Odgovori
colmane jel te placaju il nas sprdas to su ljudi koji se  bogate na ovcama sad ti pricas kao otisla policija kad su pokazali i zbog toga treba da kupim kao neku dozvolu od nekkih lopova koji rade isto to isto tako ne legalno  poruka i  za njih je da mogu samo da se nose i oni i policija
Odgovori
evo nek dodju ti aas da mi traze dozvolu bas bi voleo da im pokazem cari mog asova XXXXX XXXX
Odgovori
Obaveštenje, o AAS je toliko toga rečeno da je svaka diskusija o njima suvišna. Nadležni organi su rekli o njima šta su imali, a to je da oni nemaju prava da izdaju dozvole tj da posedovanje iste ne oslobađa odgovornosti,diskusija je završena.

" MINISTARSTVO kulture upozorava da su netačne tvrdnje na sajtu udruženja "Arheo-amateri Srbije" da njegovi članovi mogu slobodno uz pomoć detektora, geo-sonara i sličnih uređaja istražuju na "lokacijama dozvoljenim zakonom".
- Pod arheološkim istraživanjima podrazumevaju se nedestruktivna istraživanja uz korišćenje detektora i slične tehnologije. Krivični zakonik je jasan, svi koji neovlašćeno obavljaju arheološka istraživanja kazniće se, a oprema i pronađeni predmeti biće im oduzeti - upozorava Olivera Marković. "
Odgovori
(08-03-2014, 11:13 AM)admin link Piše:Obaveštenje, o AAS je toliko toga rečeno da je svaka diskusija o njima suvišna. Nadležni organi su rekli o njima šta su imali, a to je da oni nemaju prava da izdaju dozvole tj da posedovanje iste ne oslobađa odgovornosti,diskusija je završena.

" MINISTARSTVO kulture upozorava da su netačne tvrdnje na sajtu udruženja "Arheo-amateri Srbije" da njegovi članovi mogu slobodno uz pomoć detektora, geo-sonara i sličnih uređaja istražuju na "lokacijama dozvoljenim zakonom".
- Pod arheološkim istraživanjima podrazumevaju se nedestruktivna istraživanja uz korišćenje detektora i slične tehnologije. Krivični zakonik je jasan, svi koji neovlašćeno obavljaju arheološka istraživanja kazniće se, a oprema i pronađeni predmeti biće im oduzeti - upozorava Olivera Marković. "

Admine hvala ti na ovoj informaciji jer sam bas razmisljao da zatrazim dozvolu.
A i pauziracu malo sa slikama nalaza da mi ne dodje neka neplanirana poseta  Smile Za detektor sam radio od 12-16h dnevno sedam dana u nedelji celih mesec ipo dana najteze poslove i da bi mi ga neko oduzeo morao bi mnoooogo da se potrudi  >Sad Nebi ga dobio bez borbe  ;D
Odgovori
Druze, ako ti je gazda dozvolio, spartaj i radi. Ako naidje policija, nemoj nista da imas u dzepovima i to je to. - Sta radis- Setam, njiva moga brata pa trazimo neke eksere, izbusismo gume na traktoru.
Ne placaj nikome nista. Da je to tako, ja bih prvi napravio udruzenje i stancovao dozvole.
Sa srecom i nastavi rad  Wink
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)