Teme: 15
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Auomajdan imas samo delove jednog mnogo veceg teksta u kojem je opisano desetogodisnje kretanje ove hajducke druzine.Opis pocinje sa selom Cucunje kod Sokobanje i obuhvata planine Ozren, Devicu, Svrljiske pl., Suvu pl., Staru pl, pa opet Suvu pl., Babicku goru, Ibrovicu ,Selicevicu i zavrsava se na Jastrebcu. Zbog toga sam te pitao odakle ,, pocinje" taj tvoj opis. Samo ako imas kompletan tekst mozes da se snadjes na terenu jer u originalu lepo pise i gde su bili i sta su radili i zasto su bezali i gde su bezali, gde su skrivali blago i zasto. Ti kazes ,,Odavde odosmo na Ibrovicu planinu belu vodu itd. " Pitanje je odakle ,jel od Nikolinog kamena ? A sta je bilo pre Nikolinog kamena? Jednostavno zelim da shvatim sta imas . Imamo slicnu stvar a ja sam nasao jos 3 razlicita opisa koji se od originala razlikuju jedino sto je napisano da su pare zakopane na svakom koraku( pa toliko zlata nema ni u Fort Noksu) a u stvari na primer na Ibrovici su zakopane samo na jednom mestu . I za Nikolin kamen lepo pise da su taliri(srebrnjaci)zakopani izmedju dva izvora zato jer nisu hteli da ih vuku sa sobom uz planinu. Ona druga dva opisa koje imamo mogu a ne moraju da budu tacna . Iz iskustva znam da ne treba omalovazavati ni jednu informaciju . Ovaj nas dijalog moze samo da pomogne,
Veliki pozdrav
Teme: 6
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Plandzijo napomenuo sam da sam mnogo toga namerno izostavio gde ono ti spominje plocasti put itd itd..imam sve to ali smatrao sam da je bilo nepotrebno pisati u ovom nasem dijalogu,a i za nase clanove koje nas prate ovde ne verujem da bih se ni oni snasli po ovim terenima inace svaki opis u pojedinosti smatram da ne mora u celosti da se opise zamisli koliko treba da se pise samo o smukovoj pecini,kurjacka magaza,znas i sam koliko je to opsirno gradivo,opet naglasavam imam u celosti opise koji su kraci koji su duzi sve zavisi ,a inace iz ovih zbiraka planova prikupljenih sa razlicitih planova ima povise opisa za jedno mesto..Veliki pozz plandzijo
prvo da vas sve pozdravim..nemam neka iskustva al mogu da navedem sto se pop martina tice radila se velika iskopavanja u bukovski ko d neresnice.sto se tice og-lupulij pokusacu da pomognem al cu se javiti nekom drugom prilikom da potvrdim. hteo bih da vas upitam dal nije slucajno ogasu lupula i dal se pominje nesto kaoogasu lu markuc u reonu drenak.tamo ima nesto slicno.neznam koliko sam bio od pomoci al me je ovo dosta zaintregiralo.
prvo da vas sve pozdravim..posto volim da odrzim obecanje da cu opsirniji da budem u vezi ogasu lupuluj saznao sam sledece..kovac je pitao o tome i saznao sam od tragaca koji je dugo u tim vodama.trazio ga i nasao ga u laznici..pitajuci nekog dedu za kamen sa na kome su naslikane dve kubure,,dede ga ispravio i rekao mu da nisu dve kubure vec je u pitanju kantar(vaga)...da je razbiven kamen i nagene su dve mape il plan neznam tacno al saznacu..mislim da mi nesto spominjao da su na osmaliskom jezuku sto mi potpuno nepoznato jer sam nov u ovome..zasad sam toliko saznao dal je tacno neznam jer nisam u toku ni sta se trazi tamo.dal samo mape il neko bogatstvo...sve u svemu hteo bih da vas pitam koji je to jezik i dal neko moze da ga prevede ako dogem u posed toga?
Teme: 2
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
koje su to bolesne gluposti pa uvek gde ima zlato niko od vas i nema opis 110 posto imate samo za gluposti gde bili radili i ostavili hiljade magaza a narod tad umirao od gladi tate ubi te pogacata i sekirom ga cepne po glavi kad ostari.