Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tri čuke-smokova dupka
Za sad toliko od mene...  Wink
Odgovori
ДАРК МАНЕ НИЈЕ ТО СМОКОВА РУПА ТО ЈЕ ЗАПИС ИЗ ДИВЈАН КЊИГЕ ЗА МАГАЗУ ЗА ТРИ ЧУКЕ НЕ МЕШАЈ БАБЕ И ЖАБЕ
Odgovori
Zdravo svima
koliko vidim jos uveke se pominje opis koji je ooodavna pusten u promet za grad pobede tri cuke....Poznavao sam moje,sada sve bivse kolege , koji su kopali "taj" ventilacioni otvor(uzgred nije u opisu 80 metara precnik) Kaze mi jedan koji je radio :"pocesmo da kopamo jos bese sneg...mi kopasmo dodjose pticici...izlegose jaja ..mi kopamo ...poletese izlegli pticici mi jos kopamo ..odose na jug mi jos kopamo" . Elem oni su radili na mestu koji se po tom opisu pominje(ventilacioni otvor) i nista nisu nasli ...navodno na 14 metru su nasli krst u steni? PROSLE SU MNOGE GODINE OD TADA I JA PRONADJOH PLAN KOJI uistinu povezuje smukovu pecinu i grad pobede....Ali kao i uvek sve se kasno dozna pa tako sada samo mogu da gledam plan i nista drugo...Mangupi su ostavili ulaz ...dosta plitko negde oko 3 metara u dubinu ali su se pobrinuli da ga zamumulje unutra i nekoliko zakackoljica da postave..Ulaz nije tesko otkopati ali je tesko naci vernu druzinu...PITAJU PRORK LJUBU STA JE RASKOVNIK? A ON KAZE:"Raskovnik je 12 vernih druga koji ce jedan za drugog da daju zivot, i oni mogu planine da poruse..a docice dan kada se nece naci ni tri coveka  da budu raskovnik"!!! Vreme je to i donelo...Pa tako, sada je starim  tragacima opasno da idu po planine....Nema vise verne druzine ni sa tri coveka..
Odgovori
Poslao: kosac
« poslato: danas u 17:31 » Umetnite citat
Zdravo svima
koliko vidim jos uveke se pominje opis koji je ooodavna pusten u promet za grad pobede tri cuke....Poznavao sam moje,sada sve bivse kolege , koji su kopali "taj" ventilacioni otvor(uzgred nije u opisu 80 metara precnik) Kaze mi jedan koji je radio :"pocesmo da kopamo jos bese sneg...mi kopasmo dodjose pticici...izlegose jaja ..mi kopamo ...poletese izlegli pticici mi jos kopamo ..odose na jug mi jos kopamo" . Elem oni su radili na mestu koji se po tom opisu pominje(ventilacioni otvor) i nista nisu nasli ...navodno na 14 metru su nasli krst u steni? PROSLE SU MNOGE GODINE OD TADA I JA PRONADJOH PLAN KOJI uistinu povezuje smukovu pecinu i grad pobede....Ali kao i uvek sve se kasno dozna pa tako sada samo mogu da gledam plan i nista drugo...Mangupi su ostavili ulaz ...dosta plitko negde oko 3 metara u dubinu ali su se pobrinuli da ga zamumulje unutra i nekoliko zakackoljica da postave..Ulaz nije tesko otkopati ali je tesko naci vernu druzinu...PITAJU PRORK LJUBU STA JE RASKOVNIK? A ON KAZE:"Raskovnik je 12 vernih druga koji ce jedan za drugog da daju zivot, i oni mogu planine da poruse..a docice dan kada se nece naci ni tri coveka  da budu raskovnik"!!! Vreme je to i donelo...Pa tako, sada je starim  tragacima opasno da idu po planine....Nema vise verne druzine ni sa tri coveka. 

Veliki poz  gospodine  kosac    procitaosam komentar sta si napisao  sve je tacno  priznajem da je tako      DALI SI SPREMAN  DA TE ODVEDEM  U SMOKOVA DUPKA  POSTO  SI NASAO PLAN  I DA IDEMO DAJLE  AKO MOSES PISI  HIMOVIC  CEKA  POP MARTIN    HIMOVIC    KLUC  VELIKI POZ  SVIMA
Odgovori
(12-02-2014, 12:22 AM)kopakabama link Piše:СМОКОВА РУПА од западној страни с,Белу знак је велико дрво.Тамо има стена на нјој има уштемавано СРНА и ВУК .Пештера је ниска-мала ту су живили лисице и јазовце.Уџи унутра на левој страни има лелика пештера и 3 СТУПАЛА-БАСАМАЦИ . НА ПРВИ СТАНИ ВТОРИ ПРЕСКОЧИ .................................БУТНИ РУКУ...........ОШТРАФИ ШРАФ И ГУРНИ НАПРЕД ШИПКУ НА ПАДНЕ ............ИТД ИТД
KLESANI ZNACI SU SRNA I SMOK PO PRAVILU..............
Odgovori
kopakabama vidim da se razumes u babe i zabe  ;D kosacu lepo receno "Raskovnik je 12 vernih druga koji ce jedan za drugog da daju zivot, i oni mogu planine da poruse..a docice dan kada se nece naci ni tri coveka  da budu raskovnik"!!! Vreme je to i donelo...Pa tako, sada je starim  tragacima opasno da idu po planine....Nema vise verne druzine ni sa tri coveka. 
Odgovori
Pozdrav svima .Hajde himovicu  kazi koji znak je tamo u tri cuke gde je kopano i reci ima li neki tunelcic i na kojoj dubini .bio sam tamo
Odgovori
Postovani forumasi pa ovo je zaista sjajno,svi imate mape za Belu,Smukovu dupku i 3 cuke grad Pobede.Takodje svi ste bili tamo i ulazili.Cudno je samo sto idalje jurite cupove i kopate bunare a niste ispraznili tu najvecu magazu.Lamentiranje eto sve imamo ali nema ljudi je deplasirana prica.Zapamtite ovo ko zna cilj naci ce i put.

Recimo treba razmisliti i o tome da 3 cuke i nismu mozda tamo.

Kome se u planu spominje jelen sa skrsenom nogom koji sedi i okrenuo glavu unazad,noz,kopito,grbava baba?

S postovanjem,

Vudi
Odgovori
Slažem  se sa vama Vudi Alen
Ti opisi koji krstare Srbijom su prepisivani mnogo puta. Postoje koliko ja znam na nekoliko lokaliteta tri čuke..Ali za ove tri čuke koje se nalaze iznad krvave bare imam plan koji se mnogo razlikuje od svih .Pisan je na starom našem jeziku. Samo ne znam da li je ulaz iz srpske strane i li bugarske...Veoma je zanimljivo da ulaz nije duboko kao u ostalim spisanijama."Svega" 4 metara!
Odgovori
Postovani g.Amater1(Kosac),

ok mozda to i jesu 3 Cuke.Tostoji jedan ulaz gde su ulazi konjima i on je otvoren.Imam obecanje da ce mi to biti pokazano.Takodje postoji ulaz gde je bila vodenica kod Svinjskog vira i to je mozda taj plitku ulaz od 4m koji spominjete.

S postovanjem,

Vudi
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)