Novi sam na forumu i ne znam mnogo o tome,ali sam cuo dosta prica.Prosle godine sam bio kod drugara na selu u nekoj nedodjiji gde je pre bilo dosta turaka,a sad jedva da ima neka trosna kucica sa oldtimerima ;D punim prica i dozivljaja , i tako jednu noc pored vatre njegov deda je poceo da nam prica neke tako da kazem legende i nesto sto je on stvarno doziveo..bilo je price o nekioj turskoj bibliji u kojoj je bilo dosta pisanija ;D ,koja je izgorela pre neku godinu i od nje su ostale samo kozne korice i poceci listova sa kojih ne moze nista da se procita i jos dosta toga o nekom turskom zlatu ispod neke (ne mogu da se setim kakve) kruske ,ali nije to bitno nego mi je zanimljivo to sto je njegov deda stvarno doziveo.On je radio 40 godina u nekoj fabrici do koje mu je trebalo oko 1.5h peske nekim precicama kroz sumu,ali drugacije nije ni mogao,i sad mozete zamisliti sta se njemu sve pricinjavalo kad je se vracao iz druge ili isao u trecu u takozavno gluvo doba,pored svih tih prica mislim da tu ima neke istine,i ja sam mu za jednu stvarno poverovao jer je i sam tako zvucao.Kada se vraca uvece sa posla po njegovoj prici oko 1:00 video je na nekoj steni visokoj oko 30-ak metara neki plamen koji je konstatno goreo,ali mu ni dan danas nije jasno kako je neko tu zapalio vatru jer ne moze niko da se popenje na tu stenu a i nema logike da bi neko u 1 posle ponoci trazio sta u toj sumi,i po njegovoj prici on je se prekrstio ;D jer je bio kako kaze neverovatno uplasen(covek je lovac i prosao je ratove i svasta nesto tako da ne znam sta to treba da bude da bi njega uplasilo..)okrenu se i nastavio dalje.Kada je dosao kuci nije hteo da budi zenu nego joj je sve ispricao ujutru na sta je se ona nasmejala i rekla mu da je lud ,pa se vi zenite... ;D
I posle nekoliko godina mu se majka tesko razboli i on je vodio kod raznih doktora i oni joj kazu da ce ziveti maksimalno godinu dana...i on pocne da trazi neke narodne lekove (uhhh ne znam sto sam poceo ovo da pricam,ali je meni bilo zanimljivo) i cuje od nekog prijatelja da ima neki kolko se secam u nisu sto leci melemima,travama..i on naravno ode kod njega i sad on kaze da je to neka kuca sa visokom zidanom ogradom i nekom kovanom kapijom ispred koje je bilo bas dosta naroda koji su verovatno cekali na red..i kaze da je izasao neki starac i njega prvo uveo iako je dosao zadnji ??? Kaze nije ni usao na vrata ovaj je njega pitao sto je gledao u tu vatru,i da je imao srece sto je ostao ziv...i kaze nam njegov deda da nije mogao da veruje kako ovaj zna za to kad je tako daleko a i retko je kome to pricao jer se i sam plasio svega toga,ali nije bitno je to da mu je ovaj izlecio majku sa nekim melemom 8) ali bolje da nije posto je umrla posle 4 godine od alkoholizma ;D
Ali opet kazem ne znam sto sam ovo pisao i da li nekoga ovo zanima kad mislim da nema puno veze sa zlatom i pored te price da gori vatra iznad zlata
i jedino sto znam da zlato sija kada je lepo,cisto i pod odredjenom uglom stoji na suncu 8)