24-01-2014, 12:17 AM
tako je...
Trifunovo Pojatiste
|
24-01-2014, 12:17 AM
tako je...
05-03-2014, 11:37 PM
Pazljivo sam citao svaki post ???ima li neko opis za trifunovo pojatiste i sta tamo treba da ima od znakova ili opisa pa da se radi hajduci
13-03-2014, 12:54 AM
Igleda da IZBEGAVATE SARADNJU Poz...........
13-03-2014, 03:08 AM
sve je već napisano neznam šta ti zeliš čitaj postove odpočetak imaih na par mesta..
13-03-2014, 08:57 PM
uredu snadi se jel to uredu
13-03-2014, 11:45 PM
I ja mislim da ga neki opis ima ovde na forumu.Ako ne nadjes poslacu ti,ali to sto imam ja imaju skoro svi tragaci to je ona klasika opisa koje svi imaju...
13-03-2014, 11:52 PM
svako ima po nesto ustvari niko nema nista
27-03-2014, 10:19 PM
Zdravo pokushacu i ja neshto da objasnim ,za poim crvena kal na Makedonski ,a na srpskom crveno blato a to se vezuje za mesto crvena bara ili krvavo blato i to je u blizini suve planine t.e zapadno nje visoko na stene kad se popnesh vidi se Velika reka ne Velika morava znaci celo vreme svi smo bili u zabludi.Da nadovrzem josh nekada Trifunovo pojatishte je skoro zalepljeno zid za zid sa crkve sv.Trifun to je mesto crkvena pojata sa severne strane zid a ostale su stubovi ne zidovi.Isto kad se popnesh na greben vide se 3-4 crkve sv.spas ,presveta bogorodica ,sveti Nikola ,a zapadno se vide Teodorine device kamene kukle....itd.ovo je realno na teren.Teshko i neprohodno mesto ali nadam se ubrzo da sve polako obidjem,a trebace mi najmanje 2-3 dana ,shta treba da potrazim kako ne bih lutao ,pitanje za kosaca ,plandjiu i ostale kolege koji su upuceni u ovaj posao.
Pozdrav
04-04-2014, 11:08 PM
Pozdrav svima, nov sam na forumu ali ova tema me interesuje i podelio bih sa vama nesto sto znam. Prvo: Pandiralo nije selo vec mesto koje se tako zove jer tu voda ponire i izvire nakon nekoliko km u istom ataru, udaljeno je od Gramade 20 i vise kilometara a od Device i vise od 50-tak. Inace sva tri mesta su vrlo zanimljiva.
Sto se tice Trivunovog pojatista, postavio bih dva zanimljiva zapisa, ne znam da li imaju veze ali mozda ce neko pronaci nesto zanimljivo: 1. Manastir Pusta sv. Bogorodica - tu je jezero, tu je opet orlovo gnezdo. Sprotivu ima staro groblje... da se nadje selo Cucunje i mestoto da se zove Trivunove pojate... 2. Trivunovo pojatiste - ima vrba i kamen grobarski... kriva buka... gde je sablja tu je i pismo staro... kamen bigar od 7 oke, probusen. Kod njega iskovano jedno malo kantarce i verige... 2 gromade kamenje... Ima kupina i popni se na gromadu, vidi se Morava. Ima oranica i kamen grobarski... Ako sam nekom pomogo drago mi je.... pozdrav....
04-04-2014, 11:40 PM
trifuno pojatište se trazi grob i neko je nekada trazio okolo krivu buku i dve zmije šapu od kuče sablju čokojsku i objasnio da se ide preko pandiralo dodjosmo na selo orlovac i pasjaču i odosmo na suvu planinu i pismo i zečji sol se nalaze u terzisku rupu...................postoji još jeno trifunovo pojatište predji preko crvenu............i dodji u kal....tu je trifunovo pojatište nadji kamen grobarski mesto se zove Ali kruška kuša i odi na krivu buku i tu okolo ima znak puška,sablja i venac.....okreni se na izgrevu sunca ima kamen vinar paj kamen je probušen ispod je izvor i td...............
|
|
|