Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
čemerikova poljana
#31
Pozdrav svima
Koliko ja vidim i razumem sa ovo malo mozga koje jos imam...ispada da svako zeli nesto da pita a sada da li je to VIDJENO ili citano, sa puno tajnosti i sarkazma receno i na svaki pokusaj da izadjem u susret nekom tragacu da mu pomognem sa originalom nesto da pronadje ...Ko zeli nesto da pita neka kaze u SIROKOM luku..  gde je makar koja je planina a ovako ispada daj plan za CEMERIKOVU  poljanu a CEMERIKOVE POLJANE  ima u svakom selu koja je god livada imala puno cemera zvali su je cemerikova.....(ZATO SU KOVANI ZNAKOVI KOJI POTVRDJUJU MESTO).....Polumesec koga mi tako zovemo uopste nije u pitanju pojam mesec... to je sasvim drugi znak sa drugim znacenjem, cisto Srpskim....
Necu vise pisati planove bez iole ozbiljnosti  po pitanju siroke lokacije....A ponajvise bi bila pozeljna slika ZNAKA....
POZZZZ
Odgovori
#32
Tacno brate kosac ,mnogi od nas samo lepo fantaziraju i prave se jaki pametnjakovci ne zameraj .
-Nego da te pitam dali shta znash za usrani -posrani dol .
Pozdrav
Odgovori
#33
Pozdrav svima.za cemerikovu poljanu pravu je polumesec jedan arsin velicine...........
Odgovori
#34
Pozdrav svima a posebno kosacu Ima mnogo slicnih naziva mesta i opisa ali i mnogo fals pisanija tako da moze da trazimo nesto gde ga nema samo original a on jedan ko ga ima a da zna da je ispravan za njega je jedno mesto dovoljno.  Doci ce i to vreme kad ce sve pare na bel svet da izadju kako kazuju hajducki proroci a mi se i dalje igramo macke i misa tehnika ide napred skeneri rengeni eto nama evrope i odose ostave bez pisanije dajte ljudi da se udruzimo da to bude bratski zivot je kratak pa prozuji za cas.
Odgovori
#35
Tako je kolega
Pozz
Odgovori
#36
Bas tako, kolega
Odgovori
#37
crnotravski kraj ima Pavlov kladenac, na tom mestu se nekada odrzavao sabor 7. juli. Pre oko 25 godina covek koji je poreklom otuda je uzeo pola a drugu polovinu je zabetonirao tamo.Napravio je neke betonske ploce sa plocastim stubovima .Sada se tu voda zadrzava pa se stvorila bara.Ako to trazis.
Odgovori
#38
(28-11-2013, 06:02 PM)dark man link Piše: ČEMERNIK

Pođi po potoku ima tri ploče, pod ploče kazan. Uz reku ajde uz zuber, sa leve strane tri duba i dva groba. U grobovima devet tovara . Nad grobovima visoko brdo mesto Tumba. Kad ideš pogledaj carigradski drum. Pogledaj pod znak pare. Kad pođeš uz potok ima sofrište pod njega pare. Čemerika livada, u livadu ima dva kamena kao dva vola kad leže i na ta dva kamena ima rupe kao zvona i pod njih pare. Na sredinu livade ima česma izvire voda i odmah se gubi. Da klekneš da piješ vodu gde su ti prsti od noge tu su pare i tri gramade kamenje u srednju pare. Od izvora tri kamena na trougao pobijena pod njih pare.
    Da ima tri ploce koje su razvaljene traktorom a bile su jedna preko druge a potok nosi ime jednog Turcina... ;D
Odgovori
#39
Dali niko nezna ili nije upoznat neznam ali nije bitno i evo vam odgovor sta je cemerikova poljana za hajduci:cemerikova poljana je pojas za pare a takvih ima na najmanje 7mesta ali je jedan glavni.
Odgovori
#40
Koji je to:-)
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 5 Gost(a)