02-11-2013, 09:59 PM
Hvala Veliko! Tek čitajući i čitajući Vaše odgovore i listajući forum korak po korak shvatam neke stvari. Ko da je potrebno u sebe upiti neki specijalni duh tragača... a verujem da jeste 8)
Iskustvo i mudrost se ne stiče za dva dana. A ja ko neki loš šegrt hteo da postanem majstor odmah u startu.
(Izuzetak je onaj ludak koji je jedan dan kupio najjeftiniji detektor, a sutradan pronašao zlatnike vredne preko 100 hiljada eura, pa je otišao i pitao "a šta sad s tim")
Setih se kako sam nemo gledao na prvi rimski novac koji sam imao u ruci - otprilike kao oni varvari koji su mislili da je portret cara neka mitska figura i pravili svoje verzije rimskog sa škrabotinama umesto slova a od cara napravili karikaturu. :-\
No sad završavam, jer sam silnim uzvraćanjima počeo da spamujem forum...
Ljudi, pronađoh na netu ovo i "oduševljen" sam odgovorima. :-[ Naivčina kao ja pitao... i svelo se na: parola snađi se :o : Znao sam a sad još više znam da živim u shit državi
Iskustvo i mudrost se ne stiče za dva dana. A ja ko neki loš šegrt hteo da postanem majstor odmah u startu.
(Izuzetak je onaj ludak koji je jedan dan kupio najjeftiniji detektor, a sutradan pronašao zlatnike vredne preko 100 hiljada eura, pa je otišao i pitao "a šta sad s tim")
Setih se kako sam nemo gledao na prvi rimski novac koji sam imao u ruci - otprilike kao oni varvari koji su mislili da je portret cara neka mitska figura i pravili svoje verzije rimskog sa škrabotinama umesto slova a od cara napravili karikaturu. :-\
(02-11-2013, 05:22 PM)kosac link Piše: ne mogu ti nista SAMO ako nisi bio na zvanicnom lokalitetu...Utešno, ali sam u biti plašjiva osoba, a predstavnici vlasti ko da imaju njuh za takve. Uplašen pogled može da znači da znaš nešto i kad neznaš :-\ I pas će da te ujede kad oseti da ga se plašiš. Ali polako shvatam da je jedina zaštita da budeš informisaniji od "drugova" koji kako kažeš nisu prosvećeni. U stvari samo su mi pretili i zaplašivali me a to ću verovatno da iskusim i početkom decembra, biće lepo da Vas o tome izvestim, kao što rekoh možda bude poučno. U stvari počeo sam biti aktivniji ovde jer se nadam i nekoj pomoći od Vas iskusnijih ako zagusti. Kad sam pre oko mesec dana došao na forum bio sam lepo opomenut u PM da se čuvam a ja dozvolio da se upletem. Ali baš u tome je stvar, ja se kulturno predstavio arheolozima a i pre nego što sam imao šansu da postanem tragač (jer ne posedujem MD a onaj koji sam po šemi fabrikovao neće da radi) i pre nego što sam zucnuo i reč oni su počeli da seru i prave čudne face i kezove i počeli da me opominju da pazim šta radim. Kao da ništa nesme da se radi, ni prdne bez znanja muzeja, a u stvari sve to je bilo korisno za mene da iznutra malo dobijem uvida na to kako aljkavo ONI rade, kako lome ljudske lobanje i bacaju kosti samo da bi našli nešto vrednije i senzacionalnije u sloju ispod, ha - ko da nisam odmah provalio šta rade. Znači njima je SVE slobodno, tako ti je to. A što se mojih nalaza tiče za šta su rekli da je nula i lažni alert sumnjam na čistu zavist, jer oni zbog pravila struke nemogu da rade gde hoće i kad hoće a ja kao slobodan građanin mogu.
No sad završavam, jer sam silnim uzvraćanjima počeo da spamujem forum...
Ljudi, pronađoh na netu ovo i "oduševljen" sam odgovorima. :-[ Naivčina kao ja pitao... i svelo se na: parola snađi se :o : Znao sam a sad još više znam da živim u shit državi