01-10-2013, 09:03 AM
Razni znakovi na dnu jame
|
01-10-2013, 11:52 AM
Lisaj je isto u obliku srca,ali,ispod njega,vece je srce,drugacije boje i cak ima i borduru a znaci su u njemu...
01-10-2013, 05:58 PM
(01-10-2013, 11:52 AM)leder link Piše: Lisaj je isto u obliku srca,ali,ispod njega,vece je srce,drugacije boje i cak ima i borduru a znaci su u njemu... ne znam...ne vidim nista drugo osim ovog belog srca koji je lisaj, odmah ispod mahovine. E sad...ako se gleda malo kroz trepke, mozda moze da se nazre nesto kao srce i krst u njemu...ako pricamo o prvoj slicici.
01-10-2013, 06:31 PM
Sto ne ocistis to lepo od prasinu stavi masku na lice i to kvalitenu za gasove i prasinu sa dva cedila aktivnog uglja.I obavezno zastitne naocare na oci.Rukavice na ruke.I jedno po jedno sto ti je sumnjivo naprskaj kiselinom.I posmatraj.Ako ima lepenka tu ce vise da peni.
01-10-2013, 09:45 PM
Da,na prvu sliku sto je postavljena sam mislio,da sada ne pametujem,nisam ekspert,ali posmatrajuci sliku sam primetio,mozda se ispod krije neki znak,a mozda i nije to sto se cini na prvi pogled. lepo mesto i lepi znaci da bi bilo bezveze,jedino da nije vec odradjeno ranije. Ima li nekih tragova ranijih istrazivanja,tj kopanja?
01-10-2013, 10:44 PM
ma nema ama bas nikakvih tragova (do sad)...to je stvarno na jako nepristupacnom terenu...ali opet...mozda su pre 50 i vise godina sisli sa uzetom i eventualno nesto pokupili kada nije bilo tolikog rastinja.
17-12-2013, 07:13 PM
Pozdrav Svingida, ja sam nov na forumu i danas bas ceo dan provedoh citajuci teme i mogu ti reci da me je ova tvoja bas zainteresovala i zelim da pronadjes ono sto trazis isto koliko i ti sam. Slusaj sad, ovo vazi i za ostale clanove, ja iskreno nikad nisam se bavio ovim i prvi put u zivotu srecem i cujem za bilokakve znakove u kamenju koji pokazuju put do ostave. Citajuci ovaj forum danas sam shvatio mnoge stvari koje su mi na prvi pogled bile spansko selo. Nacitao sam se svega i svacega, od kletva i ostalog preko biljaka koje cuvaju pecine itd itd... Ne znam da li ima istine u tome ali ja licno ne verujem u to, jer do sad nikad nisam cuo da je neko umro od neke magije u nekoj planin dok je trazio nesto ili sta ti ja znam, iz prica jesam ali na vestima ili tako negde da je naucno dokazano nikad nisam procitao. Najzanimljivije do sada su mi 3 stvari. Prva stvar je ta da kad neko nadje bas nesto da kazem veliko, sto stvarno vredi truda i gde se spominju dosta znakova, kao nesto slicno ovome, kuca se malo po malo i na kraju se nije oglasio tragac, da li je potraga uspela ili nije. Druga stvar koju sam bas zapazio da vecina tragaca spominje znakove pa pecinu i na kraju kad ocekujes da saznas sta se desilo, on odgovori kako nije usao u pecinu, to mi je bas onako bilo cudno zbog cega. Da li zbog kletvi, magija ili sta ti ja znam. Treca stvar je ta da me iznenadilo da vecina vas pise tacna odredista tih znakova, uzmite u obzir da ovo cita dosta ljudi i sigurno medju 100 ima bar jedan pohlepan koji navodi na pogresne puteve i kasnije on sam ode tamo, ipak se ovde govori o "blagu". Ne osudjujem, niti ciljam ni na koga naime ja sam danas pronasao ovaj forum tako da i ne znam nikog ovde ali samo kazem da ima i toga sigurno. I da, najzanimljivija stvar, pazite se kada idete po tim sumam i planinama, mozete naleteti na razne zverke kao sto su vukovi, medvedi itd itd, takodje mozete naleteti i na neki vojni poligon sa minskim poljima ili bombama iz rata. Ja jesam nov i vi mozda znate za ovo sto pricam ali ja samo ukazujem na te neke stvari radi vase sigurnosti a nekom cak mozda i nije palo na pamet ovo sto pricam. Svidja mi se to sto radite i zelim vam svima srecu u traganju
No, da se vratim na temu posto sam malo odlutao Za oko mi je zapala slika sa imenom, koliko mogu da vidim, cini mi se da pise Janko i datum 1803. Malo sam nesto trazio po netu i naleteo na Vojvodu Janka Popovica - Janko Cincar. Vrlo je moguce da se tu skrivao ili je sakrio neko svoje blago. Evo ti link pogledaj malo http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A6%D0%B8%...0%B8%D1%9B I jedna stvar, NEMOJ DA ODUSTAJES! Zelim ti svu srecu!
17-12-2013, 09:47 PM
@l0lz. citaj klinac samo citaj i pamet u glavu!!! Gradivo se mora znati!!!,sto vise citas sto vise ce da saznas ali opet ne veruje sve i budi diplomata ne veruj nikome u ovaj hobi nazalost je tako inace svi jure nesto na kraju ce da vidim ko ce nadje to zakopano blago a mozda ga i ne nadjemo...i da dosta si reko daju se opisi mesta itd veruj mi nije lako da se nadje a kamo li da se to sto je neko slikovito opisao da se zasigurno tvrdi da je to to inace sto vise na svez vazduh i samo napred ali bilo bi ok kada bi reko iz koj si kraj od prilike mozda neko i nesto ima za tebe i mozes i ti da krenes u potragu srecno na dalje novi Kolega!
18-12-2013, 06:43 PM
Vidis li taj veliki kamen sa leve strane,tim kamenom ti je zatvoren ulaz...
19-12-2013, 10:50 AM
101z.Pozdrav.Bas zato sto si nov ovde na forumu treba sto vise da se informises.Ima ovde dosta ljudi koji su iskusni.Mislim da nije sve bas tacno sto pises u vezi izlaska u prirodu ina teren,te o raznim zamkama.U prirodi je normalno sve to.Ako nisi nikad bio u divljinu ili bar malo blize i izvan grada,steta je da to ne uradis.Naravno da je za izlazak portrebno bar dvoje.Sam covek ide samo u W....
|
|
|
Korisnika pregleda ovu temu: 4 Gost(a)