Zivo me interesuje da li je neko na ko je na ovom forumu uspeo da pronadje nesto uz pomoc znakova na steni. Ovde gde smo mi pronasli gomilu konkretnih znakova, a koje ste mogli ovde i da ih vidite, nista zivo nismo nasli...ubile se kolege danas od kopanja (ja nisam jer mi je sjebana ruka :-[ ) i - nista. Trazili smo i izvan jame i opet - nista. :-\
To sto niste nista nasli (za sada) moze da znaci da je lokacija odradjena, ili da jos niste uboli pravo mesto, nema treceg! Moj predlog je da zastanete malo sa nasumicnim kopanjem i malo bolje razgledate znake, pokusate da odgonetnete sta vam kazu... Nema vam druge, pratite znake, prepisite ih na papir pa kombinujte, resenje je ispred vas, samo ga morate rastumaciti.
Puno srece i ne ocajavajte
Teme: 11
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
a kolika je verovatnoca da su znakovi lazni ? koliko mi se cini iz prilozenih slika i video materijala u ne tako neposrednoj blizini je i konak kneza Milosa ! Malo ko pise o kovanju laznih znakova , zbog tadasnjeg stanja i nemastine , da bi se narod interesovao za potragu , da zaboravi na glad . Moj savet je da ne gubite nadu i volju za daljim istrazivanjem . Sreca dodje kad joj se najmanje nadate !
Teme: 27
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
pozdrav kolega,ja imam jedno iskustvo koje mi se potvrdjuje iz dana u dan a to je da kod znakova nikad nema nicega,uglavnom su oni dalji putokaz,ali nemora da znaci da je materijal mnogo dalje,samo je vesto sakriveno
Dosta znakova koji su radjeni (onih kiji nesto znace) su u velikoj vecini raznorazni putokazi evo primera : Koliko ste puta videli KRST SA RUPICAMA OKO NJEGA U zavisnosti od rasporeda tih "tackica" vrlo lako se orijentises u prostoru i ides u "dobrom " smeru...
Ali za nalaz nije dovoljan samo "znak" jer od njega UVEK je ono pravo dobro sakriveno...Za primer evo jedan plan za Staru Planinu(nisu izvadjene sve ostave) :Mesto Babin Zub, Stara planina, ima kamen kao stog sena i sa strane ima 4 pruta kao 4 pritke koje se postavljaju za seno(stog sena) jedna pritka je do pola uradjena.Iznad , odozgo kamena ima krst iskovan..razbij ga tu je zamazano...onde gde je zavrsetak pola pritke ima neokliko predmeta (nesto sto nije zlato) ...E SADA ono sto zaista vredi i ono sto su "oni" ostavili se nalazi... Ovako, kada se popnes na taj kamen i opkoracis KRST (znaci ne lomi ga odmah) i to tako da ti je ona pritka koja je kraca ispred tebe..onda raziris ruke i u pravcu tvojih ruku na 25 koraka udaljenosti ima po jedna ostava ispod malih kamenova(jedna srebro a jedna bakar) za zlato sami ukapirajte vrlo je lako....
Elem ovo sam napisao samo da bi ljudi shvatili da je skoro uvek ono sto vredi daleko od "belege"
ALI NISU SVI ZNAKOVI "VREDNI"
Teme: 10
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pozdrav svingida.Evo i od mene jedno malo zapazanje.Na onoj slici gde pise"janko"ispod je uklesan broj ili godina 1839.Mozda bi bilo korisno da negde potrazis informacije da li se nesto dogadjalo ili je neceg drugog bilo te godine i za TO MESTO gde si nasao znakove.Mozda je nedaj boze odradjeno.ali ipak sve najbolje i srecan dalji rad
Pregledaste li stenu aparatima?Ne dno jame i okolinu vec vertikalnu stenu?
pregledasmo celu stenu i podnozje...jedino da zub vremena nije ucinio svoje pa je nabacila puno materijala sa vrha jame. Cekacemo da se malo prolepsa vreme pa cemo jos malko da procunjamo. Pozdrav celoj ekipi na forumu.
Jedno moje zapazanje-na prvoj postavljenoj slici cini mi se da ima oblik srca i deluje kao zamazano,razlikuje se boja i nekako je uglacanije ???