Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
jovanova livada
Od Prokuplja prema Zitnom potku postoje neke Jovine livade ili Jovanove livade odavno sam to cuo pogledaj na  mape pozzz.
Odgovori
ima je i kod sela mokra prema divnoj gorici
Odgovori
Grco ja mislim da je to prava,negde iznad Novosel,jer je tu nadjeno pre mnogo godine jedno cupce medju dva kamena,slucajno..
Odgovori
ja se spremam godinama da odem na tu livadu i nikako da nadjem vreme
za tu livadu imam nekolko opisa koji su mi ostali od oca i svi je opisuju isto ali u svi su drugaciji znaci
Ako si raspolozan ajde da odemo da vidimo sta ima posto nam je blizo
Odgovori
Zanimljivi lokaliteti / Odg: jovanova livada
« Poslednja poruka labtec1 poslato danas u 11:46 »
ja se spremam godinama da odem na tu livadu i nikako da nadjem vreme
za tu livadu imam nekolko opisa koji su mi ostali od oca i svi je opisuju isto ali u svi su drugaciji znaci
Ako si raspolozan ajde da odemo da vidimo sta ima posto nam je blizo

Za livadu  ako zna neko neka kase koi jos znaka ima tamo  MISLIM DA NIKO NEZNA TACNO  CEKAM AKO NEKO ZNA  I NEKA PISE JA SAM TU POZ SVIMA  I KLUC
Odgovori
kolko je daleko od NS,posto su moji nekad kosili to mora da nije mnogo daleko...
Odgovori
Novo Selo kod Ruplje ispod Ruplje su turske livade ispod turske livade je jovanova livada izvadili su u turskim livadama dosta zlata nadomak Ruplje
Odgovori
(07-02-2017, 08:58 AM)sasa77 link Piše: Novo Selo kod Ruplje ispod Ruplje su turske livade ispod turske livade je jovanova livada izvadili su u turskim livadama dosta zlata nadomak Ruplje
        Nije Jovanova u Ruplju vec Jankova...
Odgovori
Sakupio sam sve opise Jovanove livade na jednom mestu.

Meni ništa nije jasno.a vama?

1.  Auromajdan  -Jovanova livada ima dva bela kamena ko volovi kad legnu na jedan su skovana kljesta a na drugi zvonce

2. BrankoV        -ima ih dosta jednu se trazi leva bradva (sekira), a u drugoj gajde itd..

3. BrankoV      -Ovo je mnogo lak plan za umnog čoveka.Podji od seloMokru na zapad sve dok ne iskočiš na prelog i idi dalje na zapad kosom dok ne dodješ na jedan vrtop.Obaj vrtop je Jovanova livada.Predji i videćeš golem rid i najvisok taj rod je Divna gorica. Ukači se nanjeg i pogledaj na jug vidi se selo Sifonija i selo Topionica sa 8 kuća. Idi još na jug tu je mesto mnogo strašno i vrnjak i vide se tri sipa  jedan od drugog mnogo daleko nisam merio ima po trista mesta i vidi stozer kamen.................opis od tri magaze prvo od Lazinu (ćosa),druga od Lazu i Jovu i trća Jovina....

4. BrankoV        -u balkan planinu ima mesto jovanova livada u debel del, crno trnjo . U to mesto ima golema, ona se zove gavran kamara u nju dole nisko na istok ima jedna gramada sitni kameni i tu ima jedan golem stolovat pobit kamenbeli.Na njega iskovana drška od kotle(prevezlo) taj znak napravismo da se zna da je to istinska Gavran kanara

5. Plandzija        - Nema vise znakova ali ima mera kako da se nadje blago.

6. burdus            -Rakov dol sega ima drugo ime,Jovanova livada.ne se znae kade bila sega tamu e djungla od livadi nema nishto ostanato.

7. lrl200d            -Pred da se pomine preslapot negogas e imalo tursko selo, otkako se pominuvaat jovanovite livadi ima drugo selo i taka dalje..

8. Mudrac          -U mesto Rasovati kamen se nalazi Jovanova livada. Ona se kosi od jednog kosača za pola dan. Oko livadu ima gora sa crvenu šumu. U livadu ima tri mogile i u svaku od njih ima po jedna tepsija zlato i po jedan bakarni list sa pismo za ostala mesta. Te tri mogile su raspoređene na sadžak (trougao). Na drugi kraj Ivanove livade ima kladenac i kod njega ima dva kamena na jedan je iskovano gajde sa ručalo a na drugi ima kapistra. Na donji kraj na livadu ima kolo od četrdeset kamena i u sred kolo ima kamen i na njega gajde sa ručalo. To je grob na sahranjene četrdeset duše majstori Italijani što su pravili znaci po različiti objekti. Ručalo na gajde pokazuje na jednu stenu u znak dno od kotao na koju na donji kraj je iskovan krak na govedo. Dno od kotla je ulaz u pećinu u koju ima mnogo zlato i zlatni predmeti. Unutra u pećinu ima skok koji je četrdesetdevet pedi visok i voda mu odozgo prolazi kroz zlatna otvorena kučeća usta i pada dole u ista takva. Skok je suv i ima vodu samo kad pada kiša i samo tada se voda skuplja po stenu i samo na jedno mesto propada unutra. Oko skoka ima sedam stepenika od kojih četri su pravljena a tri su prirodna. Će da se ukačiš po stepenice i odozgo ima druga pećina. Sa stubu će da se spustiš unutra i tamo ima ikone i odela popovska. Na sred pećine ima kladenac i do njega jedan sanduk pun do gore sa zlatne i srebrne pare. Gore pri skok ima ploča sa mnogo znaci i mali i veliki.
Odgovori
Imam plan za Ivanovu/Jovanovu livadu iz Bugarsku kao i lokaciju. Zainteresovanih za rad?
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 7 Gost(a)