Teme: 16
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
"Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista"
- Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
Teme: 2
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pozdrav na forumu svima.Ja sam pokusao da napravim Sniffer xr71 i za sada nisam uspeo.Uradjeno je sve po propisu plocica ekstra,delovi kupovani skuplji,lemovi se ne dodiruju i kad ga prikljucim na bateriju nista.TISINA.ne radi ama bas nista.Pa me interesuje dal ima neko da mi pomogne da aparat stavim u opticaj,ili da bacim sve to i nadjem drugi hobi npr.pecanje.Unapred zahvalan dimovnis iz NIS
Teme: 16
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pozdrav dimovnis! Evo sta mogu da ti pomognem ovako na prvi pogled,bez merenja:
-Kao prvo,komponente ti nisu kao po mom spisku;LF357,ne preporucujem zamenu,
-Proveri raspored pinova baza kolektor emiter na tranzistorima posto vidim da si i tu stavljao zamene.
-Proveri da nemas negde hladan lem i na kraju valjalo bi da umesto tih plasticnih kondenzatora stavis keramicke,mnogo su bolji.
-Obavezno izmeri vrednosti svih komponenti jer se dogadja da nije bas sve onako kako pise na njima.
Toliko ja odavde mogu da ti pomognem,nadam se da ce ti koristiti ovih par saveta.
Pozdrav..........fixxx
"Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista"
- Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Hvala na pomoci fixxx,ajde videcu sta mogu da napravim pa cu se javiti
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Evo nasao sam nesto.IRF740 mnogo se greje vruc pa sam ga zamenio i stavio drugi nov i pa on se greje,lemovi nisu u kontaktu a to se desava kad prikacim sondu koja ima oko 3 oma
Koliko znam sonda treba da bude oko 1 om, sto znaci da je veci otpor,ali to je manje bitno, treba da izmeris induktivnost sonde...i proveris vrednosti koje dolaze na potenciometre. Meni su greskom poslali potenciometre sa pogresnim otporom, pa sam bio u velikom problemu,naime umesto 220 kilooma ,dobio 220 oma , nisam obratio paznju i dtektor naravno nije radio kako treba. Srecom spasio me kolega ORBIT sa foruma.Pozdrav !
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ma nije ni to.On ima struju u kablove za sondu pa kad stavim sondu on napravi spoj i zato se greje,dal uopste treba da bude struja u te kablove.Ma ovo je muka ziva