Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
carigradski drum
bravo,,ako u kafani se ne resi stvar,onda nije ni resljiva  ;D  ;D
Odgovori
Skoro sam bio u kafani koju obozavaju, kako nas seljanke zovu, *avanturisti* , i to sa hobistom ovog foruma. Kolega mlad,  talentovan, radoznao, sve zna, dosta sam naucio od njega za kratko vreme. Od rebusa koji nas je *upoznao* tokom nekoliko tura pica otvorili smo jos pet-sest enigmi. Izletale su tajne na Sunce, pa kontra tajne, pa nove velike ideje. Ipak smo se prizemili i iz sveta bajki vratili u realnost. Dogovorili smo ortacki *izlet* uskoro, pa ce ladimo pivo i pred zemljoradnicku zadrugu, i na licu mesta na studeni suvoplaninski kladenci. 
Odgovori
Sto je na zapad biro kod nas je kafan tu se sve zavrsi Smile nisam probirljiv moze i neka birtija u planine bitno je samo opusteno druzenje i naravno dovoljno alkohola i rostilja Wink za sve drugo ce se covek dogovri Smile odraso sam u kafanu  ;D
Odgovori
Svi putevi vode u Rim, ali uopšte ne sumnjam u to da neko treba da se izvede na pravi put, a tada je pravi izbor Carigradski drum, gde ima najviše i krcme i zlato. 
Odgovori
U Jelasnickoj klisuri snimljen je dokumentarni film o Carevom koritu. Traje 20 minuta, glumci su mestani Cukljenika, Jelasnice, Niske Banje, Cara Konstantina igra penzioner iz Jelasnice Zivota Kitanovic, povod je 17 vekova Milanskog edikta. Autor je Nikola Bata Belevic. Premijera je pocetkom avgusta na festivalu u Potkapini, a zatim ce film videti i gledaoci u Italiji.
Odgovori
Car Konstantin je stigao u film zbog legende po kojoj se on iskradao iz rezidencije na Medijani i bez pratnje obilazio okolinu. Znao je za izvore tople vode Niske Banje i hladne u Studeni, kao i to da se narod moli Bogu u Klisuri. Naredio je da se izatka platno dovoljno dugacko da moze da premosti Klisuru. Tako je stigao do stene na kojoj su se ljudi molili. Ocaran  prirodom i odusevljen naredio je da se u steni isklese korito. Kupao se u tom koritu lekovitom vodom sa izvora Kapicic i do podanika stizao cist.
Odgovori
Da li je moguce i realno da su u Carevom koritu ajduci *prali* i turske i rimske pare, da na jednom mestu postoje dve riznice ? Narod bi rekao *Mnogo je za mace dzigerica* !
Odgovori
more jedva cekam letnji odmor i onda pravac carigradski drum,sator u kola klopa i detektor pa da me bog vidi  8)
Odgovori
Ma nema problema, PTICE SMO ISTOG PERJA, ja sam od sutra na licu mesta, u nedelju sa ortakom, našim istaknutim forumašem, idemo u susret hijeroglifima na destinaciju koju, o da li je to moguće, ovde još niko nikada nije ni pomenuo, niti je pretraga poznaje, ali to nije hendikep, naprotiv, simptomatično je i izazovno, a Ti, kad naiđeš, bićeš kompletiran pićem, jer Ti izgleda samo to fali, a "žaba na suvo ne krekeće" kažu u zemljoradničkoj zadruzi, i još ću rado da Ti pokažem pregršt interesantnih mestašca, gde još samo malo treba da se rilja, a Bog će nas, možda, pogleda "kroz ćeramidicu" !

Odgovori

3. Citiram * Odlucismo da odemo na Kunovicu planinu na Smrdan. Jesen je vec ovladala planinom. Krili smo se u onoj Terzijinoj pecini gde je bio isklesao iglu, konac i naprstak. Jova je silazio u Sifoniju i donosio nam hranu. Odlucismo da Martin, Terzija i ja sidjemo do manastira i vidimo sta je sa *

Branko77.Za ovaj plan pod broj 3 neznam da li se radi o planini Smrdan i mesto Kunovac ali za "terzijsku rupu"znam gde se nalazi.Bio sam tamo.Od mesta Crvena Reka se ide po stari put za Nis i onda se levo skrene za selo Kosmovac.Gore iznad u planini je "terzijska rupa"Ali to je jedna poveca uvala"potkapina"u steni i sa desne strane na visini oko 70 sm jeste uklesano:Igla,konac,naprstak,i arsin.Iznad te uvale oko 30 metara je jedna pecina.gore nismo smeli da se penjemo.Dole u uvali je bilo nasred ognjiste i verovatno je neko vec tu ranije bio.Sa detektorom smo bas pored ognjista nasli jedan poveci rimslki novcic na kome je sa zagnje strane bilo neko slovo M a sa prednje neznam.Neznam ni o cemu de drugom radi ali sam tamo bio pre vise godina.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)