Kod mene pise ovako : ,, Kad podjes od kanaricu uz reku na levu stranu 3 kamena beo ,zut i modar .Sprotiv ovo kamenje ima stena i na stenu ruka iskovana i do tu stenu ima kamen na njega arnautin meri srnu da pogodi i tu okotur (u okolini) ima kantar iskovan ....itd " Al se ovo ne uklapa sa onim u Zaplanju .Mozda se uklapa kod vas . Imam isto plan od Osmanovu cupriju gde se pominju arnautin i srna , kao i u planu od ,,Crvenu lokvu" . Svuda se pominju isti znaci (i po neki razliciti) ali su opisi mesta razliciti. pozdrav
misko, hvala na objašnjenju ali definitivno nije to mesto
imamo kopiju plana,naravno sa orignalnog predpostavljam..kazem tako jer neznam vise sta je original sta je fals..ovaj plan je iz rumunije toliko znam i to je 100%.dobijen je na ruke od coveka otatle,kasnije su napravljene kopije..mesto neznam gde je al znam da ima , dva manastira..pise tacno gde su pare...blago je pop martina...
Teme: 2
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(14-02-2012, 03:27 PM)spaidermen link Piše: imamo kopiju plana,naravno sa orignalnog predpostavljam..kazem tako jer neznam vise sta je original sta je fals..ovaj plan je iz rumunije toliko znam i to je 100%.dobijen je na ruke od coveka otatle,kasnije su napravljene kopije..mesto neznam gde je al znam da ima , dva manastira..pise tacno gde su pare...blago je pop martina...
Da li moze da se vidi ta kopija koju imas?